Igrom slucaja, u zadnjih par meseci sam imao prilike da isprobam tri novija modela razicitih dvd rezaca i kod svih, otprilike, imam slican problem. Naime ni na jednom od njih nisam uspeo da narezem dvd brzinom rezanja manjom od 6x. Ja sam veliki kolekcionar i volim da rezem za sebe diskove ne brze od 4x. U pitanju su bili sledeci rezaci. Plextor px 880 sa (ide) Neki lg mislim 22 illi tako nesto (sata) i Lite on najnoviji model (sata). Interesuje me da li mi mozda nesto nedostaje u mom sistemu, pa ne mogu da rezem sporije diskove, ili jednostavno ovi noviji rezaci nemaju podrsku za manju brzinu. Mozda postoji neka aplikacija sa kojom bih mogao da sporije rezem diskove, pa molim za pomoc. Unapred hvala svakom ko mi ponudi neko resenje.
Mozda disk ne moze na manje od x6?Sta pise na disku?Trebalo bi da pise 1-16x!!!Ne znam za te novije ali Sony-Nec koji imam reze na x4 dvdrw koji je x4 a ove obicne nisam ni probao.Ne fali ti u sistemu nista.Probaj ashamo burning studio ako si to do sada rezao na neru.U svakom slucaju trebalo bi i ti novi da imaju x4,sad ko ce ga znati.Proveri te modele na It svetu ili na zvanicnom sajtu pa vidi... AMD Athlon II X4 630 3,57ghz 1,39v stock
Probaj neki drugi program za rezanje npr Nere 8micro ili Ashampoo ne znam sta koristis. Ako to nece probaj sa update firmware. Keep cool, keep al the power.
Pošto si empirijom utvrdio da NIJE do rezača, da NIJE dao ATA-SATA kontrolera, pređi na nešto drugo. Ovo što su te pitali ili predlagali - drugi softver za narezivanje, setovanja softvera. A na kraju, i new windows ako se sve zaglupilo bez volje da dalje mudroserimo.
Hvala svima na savetima. Probacu za sada sa promenom softwarea. Do sad sam koristio Nero 6, a probao sam i nero 10. U oba programa isto. Videcu sa Ashampoo burning studiom. U svakom slucaju, jos jednom hvala na savetima, a ako neko ima jos neki, neka slobodno okaci.
mislim da nije problem u rezacima, a ni u softveru, vec u medijima koje pokusavas da rezes probaj da vidis koje ti brzine nudi softver( nero, ashampoo...) sa praznim rezacem. kod mene nero 10 micro,a isto i nero 8.8 portable daju sve brzine rezanja: http://spedr.com/mmu8f a kad stavim prazan dvd ( datawrite titanijum 16x), dozvoljava mi rezanje samo na 4x i 8x: http://spedr.com/1c6c34 i ako je disk navodno 16x i to isto sa oba nera, a probao sam i sa `Ultra ISO Portable` programom i daje isti rezultat znaci zavisi od kvaliteta medija koji pokusavas da rezes
Probao sa Ashampoo i opet ne mogu sporije od 6x.Diskove koje koristim su verbatim, ili maxell i situacija je ista, sto se tice najmanje brzine. Napominjem da sa starim modelom rezaca samsung, kao i pioneer 111d kojeg jos uvek imam mogu da rezem brzinom 4x. Ali necu moci jos dugo da ih koristim jer su odsluzili svoje, pa bih kupio novi, a ne znam koji, jer sa sva tri modela imam isti problem. I dalje vazi molba za pomoc i jos poneku ideju. Hvala.
Sta god da narezes to nece trajati dugo, jedno 5-7 godina naravno ako budes imao srece...
Rezanje brzinom 4X nije nista kvalitetnije nego rezanje brzinom 8X, 12X ili 16X... ili bar niakako ne garantuje dugovecnost snimka jer ona zavisi iskljucivo od materijala od koga je sazdan sam DVD medium...
I citljivost i trajnost zapisa CD/DVD media u velikoj meri zavise...
02.01.2011. 10:25
status: user broj poruka: 10999
od brzine kojom su `rezani` (`spaljivani`). Naime, testovi koji su tim povodom uradjeni pokazali su da sa porastom brzine `spaljivanja` fotoosetljivog sloja, opada jasnoca otiska signala. Ovo za posledice ima sledece:
1. Veca mogucnost nekompatibilnosti sa sirim krugom plejera/rezaca, srazmerno povecanju brzine rezanja (sto je narocito uocljivo na starijim, `standardnim muzickim` CD-plejerima, koji citaju samo AAD/ADD/DDD muzicke diskove). 2. Manja trajnost diska, srazmerno povecanju brzine rezanja, utoliko sto ostecenja (ogrebotine, izvitoperenost podloge...) do kojih neminovno dolazi tokom koriscenja, ranije pocinju da postaju smetnja pri citanju diskova koji su pisani vecom brzinom.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.