Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
WD 1TB Black (možda?) problem
STRANA 1 OD 1
vladarko WD 1TB Black (možda?) problem 26.12.2010. 14:43 T32131

status: user
broj poruka: 4228
Mašina je sledeća:

GA-P55-UD3L
i5 760
3 x 2 GB Kingston 1333
Samsung 223C
Wd 1 TB Balck SATA3
PowerColor 5750
CoolerMaster 460W Extreme Power

Nemam problema sa zvukom pri radu ovog diska, mada još nisam počeo da instaliram OS. Pustio sam prvo da odradi DLDIAG 5.04f koji dolazi na Hiren`s disku. Quick test je prošao bez problema, ali Extended test nije prošao i javlja samo:

Too Many Errors

Promenio sam SATA slot u koji je uboden, stavio džamper na 5-6 pinove i limitirao ga na 3 Gb/s. Probao sam da skinem najnoviji DlDiag 5.19, ali postoji samo verzija za floppy. Međutim, nju kada pokrenem i probam neki test, Quick, Extended, odmah me izbacuje iz programa.

Sentinel mi prikazuje da je Health 100%.

Trenutno je ponovo u toku DlDiag 5.04f extended test, ali on traje duže od 2 sata, stigao je do otprilike polovine testa.

Šta mi preporučujete da probam još iz DOS-a da bih bio potpuno siguran u njegovu ispravnost? Sistem koji će biti na njemu je Win7 64b, da li da ga instaliram, pa odatle pustim neki test?

Pozdrav!

Vlada
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 26.12.2010. 14:49 #276652

broj poruka: 12057

Pusti MHDD sector read test - F4.

vladarko Hoću! 26.12.2010. 14:55 #276655

Čim završi ovaj Extended test sada, jer sam prethodno stavio džamper.

Puštao sam i neki surface test sa Hiren-s diska, ali ne mogu da se setim koji. znam da izgleda kao prastari Norton Disk Doctor za DOS, i on je počeo da usporava negde posle polovine diska.

Pozdrav!

Vlada

vladarko Ne vredi... 26.12.2010. 17:58 #276747

Prekinuo sam ovaj Extended DLDiag, jer mi je opet usporavao.

Pokrenuo sam MHDD i vidim da prikazuje grešku na nekoliko sektora, a vrednosti UNC i AMNF su 331 i 2.

Ono što još nisam uradio je da probam da zamenim SATA kabl, mada je mala mogućnost da novi SATA kabl pravi problem, ali ko će ga znati.

B2K3, hvala na savetu!

Pozdrav!

Vlada

gilopile ... 26.12.2010. 18:45 #276768

broj poruka: 9459
Ocito je problem izmedju komunikacije HDD-a i kontrolera, cudno da njegov S.M.A.R.T nista nije zabelezio.

Kada bi imao neki PCI sata kontroler pri ruci pa da vidis sta se desava.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

vladarko Re: ... 26.12.2010. 18:52 #276773

Mogu da probam na drugom računaru, ali je zezanje zato što mu za ove testove treba oko 3 sata. Mada, problem se pokaže posle nekih sat vremena.

Pozdrav!

Vlada

:: Ocito je problem izmedju komunikacije HDD-a i kontrolera, cudno da njegov S.M.A.R.T nista nije zabelezio
::
:: Kada bi imao neki PCI sata kontroler pri ruci pa da vidis sta se desava
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
gilopile Re: Re: ... 26.12.2010. 18:56 #276776

Pa da, ne gine malo vise gnjavaze oko njega, ali mi je opet cudno, ako hard ima neki interni ili bilo koji problem, trebao bi da zabelezi u SMART-u.To su opet oni onih gremlinskih slucajeva, jbg.

:: Mogu da probam na drugom računaru, ali je zezanje zato što mu za ove testove treba oko 3 sata. Mada, problem se pokaže posle nekih sat vremena
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: Ocito je problem izmedju komunikacije HDD-a i kontrolera, cudno da njegov S.M.A.R.T nista nije zabelezio
:: ::
:: :: Kada bi imao neki PCI sata kontroler pri ruci pa da vidis sta se desava
:: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd
vladarko Za 160 minuta završava MHDD test 26.12.2010. 19:02 #276783

Vidim da je problem postojao samo negde oko polovine diska.

Trebalo je sutra da isporučim mašinu, ali za to ću se nekako snaći.

Glupo mi je da nosim disk na reklamaciju (u petak sam ga kupio) ako je u pitanju neka nekompatibilnost ili nešto što sam mogao da negde saznam ili pročitam. To je krajnja solucija.

Vidim da je BIOS najnoviji već na ploči. U BIOS-u je sve podešeno na IDE mod, jer kada stavim u AHCI ne vide ga programi za testiranje sa Hiren`s CD-a.

Pozdrav!

Vlada

gilopile Re: Za 160 minuta završava MHDD test 26.12.2010. 19:27 #276796

99% da je HDD ispravan(racunajuci da je nov i da SMART nista neprijavljuje), moguce je da se nesto ne poklapa sa SATA kontrolerom te ploce i njegovim firmware-om, imao sam slicnih problema,Cak na pojedinim plocama FSB utjece na sata kontroler i prilikom njegovog dizanja disk pobrljavi i nasumicno pobrise neke fajlove i prijavi milion gresaka koje se daju ispraviti iz win-a, ukoliko nisu u win folderu gde dodje to kraha win-a.
Jbg, sve je na tebi i tvojim zivcima da ustanovis problem.Pocevsi od sata kabla, pa sve do toga da nije slucajno isprepleten sa napojnim kablovima unutar kucista, ili u neposrednoj blizini...ima dosta faktora koji mogu da uticu na nesmetan rad.

:: Vidim da je problem postojao samo negde oko polovine diska
:: Trebalo je sutra da isporučim mašinu, ali za to ću se nekako snaći
:: Glupo mi je da nosim disk na reklamaciju (u petak sam ga kupio) ako je u pitanju neka nekompatibilnost ili nešto što sam mogao da negde saznam ili pročitam. To je krajnja solucija
:: Vidim da je BIOS najnoviji već na ploči. U BIOS-u je sve podešeno na IDE mod, jer kada stavim u AHCI ne vide ga programi za testiranje sa Hiren`s CD-a
vladarko Greškom mi je izletela 0 iz tastature, imao sam 16 minuta do kraja testa. 26.12.2010. 19:36 #276807

Promenio sam SATA kabl, stavio sam crveni, standardni koji je dolazio uz Asus ploče, promenio sam kontroler - jMicron (sada ga HDAT2 vidi kao SATA, a ne ATA disk), ček sam i tastaturu priključio na PS/2 ne bih li mu ikako pomogao da `prevari` greške.

Ništa nije klokovano, jedino... što je uključen onaj TurboBoost, ali on menja množilac, ne FSB. Proverio sam memorije kroz Memtest, prošao je jedan krug bez problema.

Javiću za nekih sat vremena šta je.

P.S. Pre nedelju dana sam sklopio sličnu mašinu, ali sa 6850 grafikom i 500GB SATA Blue diskom. Fenomenalno radi. Sada sam imao zahtev ne za toliko jakom grafikom, a hteo sam da stavim dobar disk i eto!

Pozdrav!

Vlada

gilopile Ne uspeh da editujem... 26.12.2010. 19:38 #276808

Cak i da iz nekog razloga ima po neki BS, to ne bi utjecalo na njegov rad generalno, jedino ako upis zahteva bas na tom sektoru, ali ima on dosta mesta da ih relocira, a opet napominjem da bi bio ubelezen u SMART-u.

Equinoxe Re: Ne vredi... 26.12.2010. 21:16 #276841

Uh, to nikako ne miriše na dobro.

:: Prekinuo sam ovaj Extended DLDiag, jer mi je opet usporavao
:: Pokrenuo sam MHDD i vidim da prikazuje grešku na nekoliko sektora, a vrednosti UNC i AMNF su 331 i 2
:: Ono što još nisam uradio je da probam da zamenim SATA kabl, mada je mala mogućnost da novi SATA kabl pravi problem, ali ko će ga znati
:: B2K3, hvala na savetu
vladarko HDAT2 je našao 1 BS za sada 26.12.2010. 21:21 #276844

između 50 % i 51 %.

Pogrešio sam što nisam koristio stariji Hiren`s sa Regeneratorom.

Da li da ih samo izolujem ili da reklamiram disk?

Pozdrav!

Vlada

Equinoxe Re: HDAT2 je našao 1 BS za sada 26.12.2010. 21:24 #276847

Reklamiraj!

:: između 50 % i 51 %
:: Pogrešio sam što nisam koristio stariji Hiren`s sa Regeneratorom
:: Da li da ih samo izolujem ili da reklamiram disk
gilopile Re: HDAT2 je našao 1 BS za sada 27.12.2010. 03:38 #276960

+1 za reklamaciju.Nov disk i da ima los sektor, auuu.Sta mislis kako ce se onda ponasati u skorijoj buducnosti, zasu.Ako ti nekim slucajem ne prihvate reklamaciju...samo ga ukljuci i malo jace ga lup po tintari i pobrljavice nacisto, tj uvazice ti reklamaciju.Na taj nacin sam ubio desetine harda, ali ne zbog reklamacije, mahom su bili prastari i poceli da zezaju+ zivci...:)

:: između 50 % i 51 %
:: Pogrešio sam što nisam koristio stariji Hiren`s sa Regeneratorom
:: Da li da ih samo izolujem ili da reklamiram disk
vladarko Hehe, nije bilo potrebe. 27.12.2010. 16:35 #277071

Disk je kupljen u ozbiljnoj firmi. Drugo, on već ima svoj BS, ali nije samo to, čak i sektore oko njega čita sporo. Ufff, dok sam provalio da je na polovini...! Posle sam samo zadavao broj sektora odakle da proverava, i onako je prvih 500 GB bilo dobro.

Hvala na savetima, ja sam već dobio novi disk i istestirao ga - ovaj valja. Malo kasnim sa isporukom, ali ću taman noćas moći da pustim još jedan temeljni test MHDD ili HDAT2.

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs