Sve je prošlo ok, poslužilo mi je, kada mi više nije trebalo, isformatirao sam flešku na `desni klik`, i sada je koristim kao i pre.
Međutim, pojedini compaq, dell i intel brand računari, kada zabodem flash, konstatuju unknown USB device, dok je taj flash kod njih ranije radio. Probao sam da isformatiram sa HP USB Format tool, međutim ništa - i dalje ga ne prepoznaju, dok na drugim kompovima radi najnormalnije.
Pokusaj iz windowsa da ga formatiras,desnim klikom eksperimentisi sa FAT i NTFS,i razlicitim postavkama. Konkretno ja ga uvek formatiram u NTFS-u 64 kilobytes,osim kad flesujem nesto onda u FAT 32.
Nedavno sam isto napravio sa Kingston 8Gb, ubacio hirens` i kasnije formatiro sa USB Format Tool i na par starijih asus soc. A nije hteo da mi otvori flesku, u mom slucaju je prepozanao Flesku, instalisao drajvere, ali nisam mogao da otvorim sadrzaj - otvarao je u nedogled...Resio sam problem kada sam iz win-a desnim kolikom na flesku odabrao Format/Fat32/default allocaton size.Posle toga je svuda najnormalnije radila.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Pre nekoliko meseci mi je bilo potrebno da Namestim Hiren`s boot CD na USB flash, pa sam sledio uputstvo sa adrese http://www.hirensbootcd.org/usb-booting.htm :: :: Sve je prošlo ok, poslužilo mi je, kada mi više nije trebalo, isformatirao sam flešku na `desni klik`, i sada je koristim kao i pre :: :: Međutim, pojedini compaq, dell i intel brand računari, kada zabodem flash, konstatuju unknown USB device, dok je taj flash kod njih ranije radio. Probao sam da isformatiram sa HP USB Format tool, međutim ništa - i dalje ga ne prepoznaju, dok na drugim kompovima radi najnormalnije :: :: Svaki savet je dobrodošao!
Nista drugo mi ne pada na pamet, kontam da su zabagovali mass storage drajveri, ali opet na vise racunara...ma sve je moguce.Kad budes imao vremena, podigni live win na jednom od tih racunara i vidi da li ce prepoznati tu flesku.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: @Jebiveta :: >Imam Kingston 4gb, nece da se upali, probao na dva rachunara :: Probao na 10ak računara, samo na pojedinim brendovima neće da radi.. :: :: @vladats & gilopil :: Pa isformatirao sam ga u winu na `desni klik`, probao razne parametre, ali i dalje isto...
Već probao, isto tvrdi da ga ne prepoznaje - mogu da se kladim da je do prvih par `sektora` na flešu, samo ne znam kako bih to mogao da sredim, neki low level format ili tako nešto...
Probaj format, ali ne quick, nego full, vidi da li ce da prodje.Moze da posluzi i desni klik na flesku/properties/tools i cekiraj `Run Error Checking and Scan for errors and fix them` i `recovery bad sectors` (c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Već probao, isto tvrdi da ga ne prepoznaje - mogu da se kladim da je do prvih par `sektora` na flešu, samo ne znam kako bih to mogao da sredim, neki low level format ili tako nešto...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.