Kupim juce WD6402AAEX, extra brz, sata 6Gb/s, 64 Mb kesa, ovo, ono....ali kao da imam drobilicu u kucistu. Monooogo je glasan, da li je nesto pokvareno, da ga vratim? Jedino se on u sobi cuje!!! Sigurno je pokvaren, kakva su vasa iskustva?
ljudi, ne opterecujte se vise s tim zvukom hard diska, hocete da vam radi extra do jaja brzo a necete da se cuje NI MALO, e pa ne moze, navikni se brate, ne moze i jare i pare.. ISPRAVAN JE!
:: :: Kupim juce WD6402AAEX, extra brz, sata 6Gb/s, 64 Mb kesa, ovo, ono....ali kao da imam drobilicu u kucistu. Monooogo je glasan, da li je nesto pokvareno, da ga vratim? :: Jedino se on u sobi cuje!!! Sigurno je pokvaren, kakva su vasa iskustva?
imam wd black od 500gb i skoro sam ubacio RAID0 samsung F4, RAID se ne cuje uopste prema wd black. naravno, RAID je neuporedivo brzi al se ne zalim ni na performanse wd blac-a
e pa to nije hard disk nego SSD Seagate je po meni najtisi hard disk od svih diskova u svim segmentima
:: :: kako ne moze... a ssd?: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent, roccat kone : :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p :: :: ::hocete da vam radi extra do jaja brzo a necete da se cuje NI MALO, e pa ne moze, navikni se brate, ne moze i jare i pare.. ISPRAVAN JE :: ::
Moze da se desi da nisi zavrnuo srafove kako treba pa onda tandrce,probaj da osiguras oba sa prednje strane pa vidi kako se onda ponasa,ako i dalje rnda zasrafi i sa druge strane kucista.Ako i dalje nece da slusa,a ti motku pa udri!
:: :: Treba tebi dati 4 wd raptora u raid-u da vidiš šta je buka. Naročito starija WDxx0ADFD serija :: :: Najglasniji disk koji sam ja čuo je Maxtor 120GB ATA. DM 8 Plus. Trese se sve od njega :: ::
Kad kolega dolazi na posao kolima (ima golf 2 dizel) i prođe pored prozora, ne moram ni da gledam znam da je on. Šalu na stranu, bučan ali neuništiv.
:: sto glasnije, to kvalitetnije (golf 2 diesel :: :: :: :: :: :: Treba tebi dati 4 wd raptora u raid-u da vidiš šta je buka. Naročito starija WDxx0ADFD serija :: :: :: :: Najglasniji disk koji sam ja čuo je Maxtor 120GB ATA. DM 8 Plus. Trese se sve od njega :: :: :: ::
meni je taj raptor od 36GB radio i drljao za sve pare, mrcina jedna od harda, posle 4god sam ga prodao i siguran sam da i dan danas radi bez problema..
:: :: Kad kolega dolazi na posao kolima (ima golf 2 dizel) i prođe pored prozora, ne moram ni da gledam znam da je on. :: Šalu na stranu, bučan ali neuništiv :: :: :: sto glasnije, to kvalitetnije (golf 2 diesel :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Treba tebi dati 4 wd raptora u raid-u da vidiš šta je buka. Naročito starija WDxx0ADFD serija :: :: :: :: :: :: Najglasniji disk koji sam ja čuo je Maxtor 120GB ATA. DM 8 Plus. Trese se sve od njega :: :: :: :: :: ::
Pre godinu dana kupio sam WD Black 500GB, u samom startu je bio izuzetno glasan i testerisao je samo tako,pre toga sam imao WD 250GB u tom racunaru, posle nedelju dana WD Black 500GB je bas blokirao, odneo sam na reklamaciju i dali su mi drugi, naravno cekao sam neko vreme da kao provere itd, zato budi oprezan sta stavljas na taj hdd,
Najglasniji koji ja imam je neki matori quantum od 5GB, nije toliko što tandrče nego što zuji i bruji kao cirkular, nepodnošljivo.
Izvadi ga iz kućišta i stavi na pod, ako drnda i dalje i ja sam za to da se nosi na reklamaciju, to je precizna stvar, sigurno će pre da otandrče svoje nego onaj koji ne drnda.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Mene je od da kažemo ove novije WD generacije diskova, uvek oduđevljavao WD1600JS 160GB SATA model. Par komada sam imao prilike da dobro saslušam. Čuje se samo kad je uvo na njemu.
:: Ako se ne bude vise cuo, nosi ga na reklamaciju : :: :: S1000R :: :: :: :: : :: :: Jedino se on u sobi cuje!!
jes`, zaboravio sam na te finese od razlika. za mene su sve to uredjaji za skladistenje podataka.:D
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent, roccat kone :) wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: e pa to nije hard disk nego SSD Seagate je po meni najtisi hard disk od svih diskova u svim segmentim :: :: :: :: :: :: kako ne moze... a ssd?: :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent, roccat kone : :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p :: :: :: :: ::hocete da vam radi extra do jaja brzo a necete da se cuje NI MALO, e pa ne moze, navikni se brate, ne moze i jare i pare.. ISPRAVAN JE :: :: ::
I vi ovaj nov WD psujete kako je glasan. Definitivno velika većina nikada nije posedovala stare Coner i Quantum EX i Bigfoot diskove. U poređenju sa istim WD crnjak je nečujan...
Imam trenutno wd 640 aaks i wd 160 aajs i oba su skroz tiha, jedino se cuje drljanje glave, ali skroz zanemarivo, stoje mi napolje jer nemam kuciste.Nikad ne praktikujem zasrafljivanje harda u kuciste, pogotovo ako je od nekvalitetnog i tankog lima, uvek mi je stajao na parcetu sundjera na dnu i nema da se cuje niti malo.
:: Imam trenutno wd 640 aaks i wd 160 aajs i oba su skroz tiha, jedino se cuje drljanje glave, ali skroz zanemarivo, stoje mi napolje jer nemam kuciste.Nikad ne praktikujem zasrafljivanje harda u kuciste, pogotovo ako je od nekvalitetnog i tankog lima, uvek mi je stajao na parcetu sundjera na dnu i nema da se cuje niti malo :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: ::
Hehe, odlicno sam se uklopio u temu o magnetnim skladisnim uredjajima.Begam ja odavde, moja prisutnost moze coveku ugroziti podatke!
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: Magnetic gilopile :: :: :: Imam trenutno wd 640 aaks i wd 160 aajs i oba su skroz tiha, jedino se cuje drljanje glave, ali skroz zanemarivo, stoje mi napolje jer nemam kuciste.Nikad ne praktikujem zasrafljivanje harda u kuciste, pogotovo ako je od nekvalitetnog i tankog lima, uvek mi je stajao na parcetu sundjera na dnu i nema da se cuje niti malo :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: ::
:: meni je taj raptor od 36GB radio i drljao za sve pare, mrcina jedna od harda, posle 4god sam ga prodao i siguran sam da i dan danas radi bez problema. :: :: :: :: :: :: Kad kolega dolazi na posao kolima (ima golf 2 dizel) i prođe pored prozora, ne moram ni da gledam znam da je on. :: :: Šalu na stranu, bučan ali neuništiv :: :: :: :: :: sto glasnije, to kvalitetnije (golf 2 diesel :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Treba tebi dati 4 wd raptora u raid-u da vidiš šta je buka. Naročito starija WDxx0ADFD serija :: :: :: :: :: :: :: :: Najglasniji disk koji sam ja čuo je Maxtor 120GB ATA. DM 8 Plus. Trese se sve od njega :: :: :: :: :: :: :: ::
Isti slucaj, samo sto sam pri ruci imao wd quantum fireball lct 20gb, katastrofa, nema spavanja kad mi je comp bio ukljucen.Posle duzeg vremena kada zagasim comp bukvalno u glavi i dalje cujem tu piskutavu frkvenciju njegove turbine, zasu.Lele, a tek taj fabricki 478, pa to je neverovatno, zavrti se na 8000 obrtaja, a protok vazduha je toliko jadan da ni sibicu ne bi ugasio da je priblizis na 1 cm. Kada sam posedovao 478 morao sam da smanjim kuler na direktnih 5V, proc je kljucao, a bas me bilo briga sve i da crkne, ali preziveo je nekako, jbmlga.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: i podigao sam XP na jednom Quantum CX 13 G :: :: Može da se poredi (slabiji je, ipak ) samo sa fabrikim 478 ventilatorom koji pokušava da ohladi hladnjak pun gustih slojeva prašine :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.