imam dva identicna F4 harda od 230GB, hocu da ih stavim u RAID0. posto nisam do sad pravio RAID treba mi pomoc. kad pokrenem podesavanje diskovi su prepoznati, izaberem RAID0, onda mi prepozna ukupan kapacitet kao da ih je sabrao. da li to tako treba?
:: :: Odaberi samo usput 128kb stripe (block) size :: :: preduhitrio si me, i to sam hteo da pitam, nudio mi je da izaberem 64kb ili 128kb za block size. moze li neko objasnjenje zasto bas tako. hvala unapred .)
Imaš na linku koji sam ti okačio prilično dobro objašnjenje.
:: :: :: :: :: :: :: Odaberi samo usput 128kb stripe (block) size :: :: :: :: preduhitrio si me, i to sam hteo da pitam, nudio mi je da izaberem 64kb ili 128kb za block size. moze li neko objasnjenje zasto bas tako. hvala unapred .)
ahaaa, ok, kapiram, imam dva harda pa block size je dovoljan za 128kb, valjda toliko dozvoljava kontroler, da razdeli fajlove. ja sam mislio da RAID0 ima kapacitet onoliko koliko jedan od dva ista harda u nizu, ustvari RAID0 koristi kompletan kapacitet oba harda komplentno al razdvaja fajlove da bi se brze ucitavali. ja mislim da cu sa dva samsung F4 harda dobiti solidne performanse. hvala BAX 2003 .) sta bih ja bez pc berza foruma .)
:: :: :: :: ahaaa, ok, kapiram, imam dva harda pa block size je dovoljan za 128kb, valjda toliko dozvoljava kontroler, da razdeli fajlove. ja sam mislio da RAID0 ima kapacitet onoliko koliko jedan od dva ista harda u nizu, ustvari RAID0 koristi kompletan kapacitet oba harda komplentno al razdvaja fajlove da bi se brze ucitavali. ja mislim da cu sa dva samsung F4 harda dobiti solidne performanse. hvala BAX 2003 .) :: sta bih ja bez pc berza foruma .)
brzina transfera array kod raid 0 ,ce biti brzina svih diskova zajedno,ogranicena samo brzinom raid kontrolera .Sto ce reci ako je zbirna brzina diskova veca od proklamovane brzine raid kontrolera ,raid 0 nece ici vise od brzine raid kontrolera .Dobices na perfomansama sigurno koliko je to u procentima videces sam.
:: ali koliko zapravo RAID0 donosi ubrzanje sistem da li je primetno ili... :: :: Imam WD6401AALS a razmisljam da nabavim jos jedan isti HDD.
:: brzina transfera array kod raid 0 ,ce biti brzina svih diskova zajedno,ogranicena samo brzinom raid kontrolera .Sto ce reci ako je zbirna brzina diskova veca od proklamovane brzine raid kontrolera ,raid 0 nece ici vise od brzine raid kontrolera .Dobices na perfomansama sigurno koliko je to u procentima videces sam
:: :: :: :: :: brzina transfera array kod raid 0 ,ce biti brzina svih diskova zajedno,ogranicena samo brzinom raid kontrolera .Sto ce reci ako je zbirna brzina diskova veca od proklamovane brzine raid kontrolera ,raid 0 nece ici vise od brzine raid kontrolera .Dobices na perfomansama sigurno koliko je to u procentima videces sam :: :: koji RAID kontroler imam na M4a78 ASUS ploci?
:: gledam sad cene.. :: :: spinpoint F3 500GB je skuplji od F4 320GB 200din, a koliko vidim F3 jeza nijansu je brzi.. :: :: Bolja kupovina za raid0 je 2x500GB F3 :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.