bogami brine me ovaj review : http://www.youtube.com/watch?v=DIG588iU4pg kapiram da callisto ima vecu brzinu pisanja al to je nebitno za boot ili sam rad windowsa, jel gresim? Intel je dosta brzi za citanje po ovome.
Win 7 64bit se podigne za 39s (13 sekundi za bios i 26s za windows).
Dobra stvar je što je windows odmah čim se pojavi taksbar spreman za rad, ne moraš da čekaš da se naknadno dižu servisi, možeš odmah da startuješ recimo Outlook, Operu i MSN i da ti bukvalno sva tri budu na ekranu za 2-3s.
Sa 2xWD 640GB u RAID0 OS se dizao za 13s za bios i 40s za win, ali mu je trebalo još dobrih 15-20s posle iscrtavanja taskbara da sistem počne da se odaziva na komande.
Konfiguracija je i5-650@4GHz, GA-H57M-USB3, 4*2GB Kingston 1600 CL8, Palit 8800GT Sonic. Podaci su na 2*640GB WD i 1TB WD Green-u.
To sam hteo da cujem, znaci i te kako vredna investicija, da li ce 40 gb biti dovoljno? Moja preporuka je da ne menjas taj intel za mushkin callisto ili ako hoces za koliko bi mi prodao? :)
:: Win 7 64bit se podigne za 39s (13 sekundi za bios i 26s za windows) :: :: Dobra stvar je što je windows odmah čim se pojavi taksbar spreman za rad, ne moraš da čekaš da se naknadno dižu servisi, možeš odmah da startuješ recimo Outlook, Operu i MSN i da ti bukvalno sva tri budu na ekranu za 2-3s :: :: Sa 2xWD 640GB u RAID0 OS se dizao za 13s za bios i 40s za win, ali mu je trebalo još dobrih 15-20s posle iscrtavanja taskbara da sistem počne da se odaziva na komande :: :: Konfiguracija je i5-650@4GHz, GA-H57M-USB3, 4*2GB Kingston 1600 CL8, Palit 8800GT Sonic. Podaci su na 2*640GB WD i 1TB WD Green-u :: :: :: :: ::
u glavnom PC-u je taj intel, u laptopu kingston V+, al mi treba još jedan za HTPC/ITX konfiguraciju u kojoj je 2,5inch disk iz laptopa koji je dosta koči, a i jedina je pokretna komponenta :)
Što se prostora tiče, imam Win7 64 Ultimate, Office 2010 Pro, VMWare Wokstation, Adobe Acrobat, CyberLink PowerDirector, Garmin MapSource sa 2GB mapa i milion sitnih programčića tipa 7zip, TotalCommander, WinAmp, Gom, kodeka i sl. User files u mom profilu su oko 2.5GB, a takođe i swap od 2GB (ne treba mi više - imam 8Gb ram) mi je ostao na SSD-u.
OD 37,1GB koliko Win pokazuje formatirano, 12.5Gb je slobodno.
...radi se o 30 sekundi, računajući i servise, razlike. Pola minuta. Toliko Ubuntu i više šije windows...na istom hardveru. Koliko puta to dnevno doživiš? Hoću da kažem, kapacitet im je i dalje smešno mali za pare i tih 30 sekundi. Ali, da jeste napredak, jeste, ... i da će za godinu-dve tako smešno da zvuče i tako brzo da zastare - jeste.
Mnogo ti je bitnije da gledaš da li ti SSD ima TRIM opciju, da blokove koji su završili životni vek označi kao nevažeće. U suprotnom će vremenom sve sporiji i sporiji da ti bude SSD... __________________ Scourge of PCBerza
Voleo bih da je tako, ali mi se dešava da mi i svih 8GB bude puno. Probao sam da isključim swap, ali mi je u tim situacijama pucao Win. Ovako je bolje.
A da li će mi disk trajati 3,4 ili 5 godina, baš me briga, ionako ih menjam na max dve-tri godine, za to vreme se pojava taman dovoljno veći i brži da mogu komotno da ih zamenim, kupio sam disk da bih ga koristio, a ne da ga gledam i da brojim svaki upis.
Inače, za preko godinu dana sa takvom upotrebom Host Writes za disk mi je tek 916GB što je ništa, tako da priča oko izdržljivosti SSD-ova je potpuna glupost u PC upotrebi, možda ima smisla za servere sa bazama koje imaju jako mnogo upisa, ali u PC-u je potpuno prenaduvana.
:: :: :: Ako imas 8gb rama ne treba ti taj kes na disku uopste, samo ti bezveze pravi mesto na disku i arci module pisanjem i brisanjem.
Znam da koji god da uzmem od ova tri necu pogresiti, al kad vec biram onda hocu sa najbrzi read speedom :) taj klip sto sam stavio lik testira i callisto i intela i intell nije zanemarljivo brzi, a drugi test sa slike pokazuje da ovaj treceponudjeni A(kako se vec zove) ipak najbrzi, uz to i veci i cena je ok...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.