ljudi za sta bi mi se isplatilo od ova dva . trenutno imam dva blue 500gb ali ocu malo da ubrzam te hardove! jel bolje da njih stavim u raid 0 ili da uzmem neki black i na njega krknem sistem ?? i koja je razlika izmedju ovih varijanti........ pozdrav
Ja upravo tu kombinaciju posedujem. Ali preporučih mu da stavi ta dva WD Blue u RAID jer ne mora ništa da kupuje. A ako bi već hteo da pazari onda obavezno 2xHD502HJ u RAID0 i kraj.
:: :: Neuporedivo su brža dva Blue Diska u RAID-u 0 jednog Black-a :: :: Ipak bih ti preporučio dva Samsung-a F3 sa jednom pločom od 500GB pa njih dvojicu u RAID-0. Ubitačna kombinacija :: :: ::
Slažem se. Ako njemu treba dodatni storage.....a brz...onda još 2 x F3
:: Ja upravo tu kombinaciju posedujem. Ali preporučih mu da stavi ta dva WD Blue u RAID jer ne mora ništa da kupuje. A ako bi već hteo da pazari onda obavezno 2xHD502HJ u RAID0 i kraj :: :: :: :: :: :: Neuporedivo su brža dva Blue Diska u RAID-u 0 jednog Black-a :: :: :: :: Ipak bih ti preporučio dva Samsung-a F3 sa jednom pločom od 500GB pa njih dvojicu u RAID-0. Ubitačna kombinacija :: :: :: :: :: ::
ja vec imam dva wd od 500gb. jel toliko bolji samsung. moj buraz ima dva samsunga od 320 i 500 ali nisam video razliku sem sto se malko cuju u odnosu na ova moja dva wd! inace imam plocu MSI 790XT-G45... onda cu da teram ova dva u raid 0 a uzecu neki od 1tb da skladistim vaznije podatke
Pa taj Samsung je trenutno najbrži HDD od 500GB sa jednom pločom. Nije nešto preterano u odnosu na te tvoje WD Blue ali mora se reći da je brži. Samo ti stavi ta dva koja imaš u RAID0 i pevaj. Uduplaćeš brzinu tako da ćeš svakako osetiti ubrzanje. Nije Samsung drastično brži da bi sad morao da ga kupuješ pored ta dva koja već poseduješ. A to da se čuju ne mogu da potvrdim pošto tiše a brže HDD-ove od ovih Samsung-a još nisam imao. Imam još i Samsung EcoGreen 1.5TB za Storage i potpuno je nečujan. Ne reče mi na čega bi da zakačiš RAID0.
:: ja vec imam dva wd od 500gb. jel toliko bolji samsung. moj buraz ima dva samsunga od 320 i 500 ali nisam video razliku sem sto se malko cuju u odnosu na ova moja dva wd! inace imam plocu MSI 790XT-G45... onda cu da teram ova dva u raid 0 a uzecu neki od 1tb da skladistim vaznije podatk :: ::
Koju ploču imaš ? Možda neku sa Intel ICH8R, 9R ili 10R kontrolerom. RAID na tim čipovima radi sasvim lepo. Ako, da, nemaš potrebu za dodatnim PCI / PCIe kontrolerima.
:: u vezi kontrolera! gde da uzmem neki provereni kontroler treba mi znaci samo za ta dva, i koja je cen :: ::
Zato sam i pitao koju ploču imaš jer možda ne moraš da pazariš dodatni kontroler. Ako ga ploča poseduje treba samo da ga aktiviraš u BIOS-u i konfigurišeš RAID niz. Reci model ploče pa da vidimo.
EDIT: Equinoxe brže kucaš, hehe
:: u vezi kontrolera! gde da uzmem neki provereni kontroler treba mi znaci samo za ta dva, i koja je cen :: ::
Imam WD Caviar 500GB WD5000AAKS ,Blue SATAII, 7200 rpm 16MB cache i plocu MSI 785GM-E51. Ostalo nije bitno.
Pitanje je da li mi se isplati da dokupim jos jedan takav i da ih povezem u RAID? Dobijam li na brzini i da li treba i konektore da kupujem? Ne razumem se previse u te stvari....
i dalje savetujem ljudi da ne stavljate te diskove u raid, usta mi se osusila.. ali od sad necu vise da pricam.
:: ljudi za sta bi mi se isplatilo od ova dva . trenutno imam dva blue 500gb ali ocu malo da ubrzam te hardove! jel bolje da njih stavim u raid 0 ili da uzmem neki black i na njega krknem sistem ?? i koja je razlika izmedju ovih varijanti........ pozdrav
Naravno da dobijaš u brzini i to duplo. E sad da li se isplati to zavisi samo od tebe koliko ti je potrebna brzina hard diska. Ne moraš nikakve konektore da kupuješ. Osim ako nisi mislio na SATA kabl, trebaće ti još jedan za novi HDD, logično.
:: :: Imam WD Caviar 500GB WD5000AAKS ,Blue SATAII, 7200 rpm 16MB cache i plocu MSI 785GM-E51. Ostalo nije bitno. :: :: Pitanje je da li mi se isplati da dokupim jos jedan takav i da ih povezem u RAID? Dobijam li na brzini i da li treba i konektore da kupujem? Ne razumem se previse u te stvari... :: :: Hvala unapred :: ::
Ne vidim razlog za takav stav iz prostog razloga jer ako neko zna šta mu je i od kolikog značaja, na vreme će sve da arhivira.
Ako neko shvata da mu je preporučeno ovo kako bi na RAID-u držao gigabajte i gigabajte privatnih dokumenata slika itd....taj se vara.
Ja raid koristim isključivo za projekte koji su privremenog tipa za koje mi treba speed. Moje lične bitne stvqri su na sigurnom i pored redovnih backup sesija.
Tu bi stavljao eventualno neku igru i podatke privremenog tipa.
Ne korstite RAID je previše opširna priča i treba se ograditi od toga šta je preporučeno a šta ne da se drži na RAID nizovima.
RAID je odlična stvar za neke svrhe.
:: i dalje savetujem ljudi da ne stavljate te diskove u raid, usta mi se osusila.. ali od sad necu vise da pricam :: :: :: :: ljudi za sta bi mi se isplatilo od ova dva . trenutno imam dva blue 500gb ali ocu malo da ubrzam te hardove! jel bolje da njih stavim u raid 0 ili da uzmem neki black i na njega krknem sistem ?? i koja je razlika izmedju ovih varijanti........ pozdrav
Slažem se skroz. Nije mi problem ni da mi umre jedan HDD jer mi se na RAID-u nalazi samo OS i prateći Software koji je na prvoj particiji od 100GB. Ostatak RAID-a je druga particija od 800 i kusur GB i na njoj su isključivo instalirane igre. Slobodno nek rikne, ništa ne gubim. Igara mi nije žao, OS imam i na ostalim hardovima za nuždu, a sa bitnim podacima se zna kako se postupa tako da nema frke nikakve, a pritom brzina odvaljuje a to mi je i najbitnije.
:: :: Ne vidim razlog za takav stav iz prostog razloga jer ako neko zna šta mu je i od kolikog značaja, na vreme će sve da arhivira :: :: Ako neko shvata da mu je preporučeno ovo kako bi na RAID-u držao gigabajte i gigabajte privatnih dokumenata slika itd....taj se vara :: :: Ja raid koristim isključivo za projekte koji su privremenog tipa za koje mi treba speed :: Moje lične bitne stvqri su na sigurnom i pored redovnih backup sesija :: :: Tu bi stavljao eventualno neku igru i podatke privremenog tipa :: :: Ne korstite RAID je previše opširna priča i treba se ograditi od toga šta je preporučeno a šta ne da se drži na RAID nizovima :: :: RAID je odlična stvar za neke svrhe :: :: :: i dalje savetujem ljudi da ne stavljate te diskove u raid, usta mi se osusila.. ali od sad necu vise da pricam :: :: :: :: :: :: :: ljudi za sta bi mi se isplatilo od ova dva . trenutno imam dva blue 500gb ali ocu malo da ubrzam te hardove! jel bolje da njih stavim u raid 0 ili da uzmem neki black i na njega krknem sistem ?? i koja je razlika izmedju ovih varijanti........ pozdrav
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.