I nisam nešto oduševljen. Cela ta ideja oko toga da mi neki sistem tamo u pozadini bez pitanja šalta bitne fajlove sa harda na soft disk i obrnuto mi ne zvuči osobito privlačno.
Još u terminatoru smo videli šta biva kad sistemu daš previše autonomije, mogu da se kladim u šta oćeš da je prva stvar koju je skynet uradio po sticanu svesti blo brisanje porodičnih fotografija glavnog inženjera urlajući pritom kroz sve zvučnike `Take this you filthy meatbaaags!!!`.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
nema tu sta da bude privlacno i neprivlacno, Seagate je razvijao godinama tehnologiju hibridnih diskova, garancija ce biti 5god., emmi najavljuje dolazak diskova i bice 12.800din po jedinici.. po meni mnogo bolja kupovina od SSD-a.
:: I nisam nešto oduševljen. Cela ta ideja oko toga da mi neki sistem tamo u pozadini bez pitanja šalta bitne fajlove sa harda na soft disk i obrnuto mi ne zvuči osobito privlačno. :: :: Još u terminatoru smo videli šta biva kad sistemu daš previše autonomije, mogu da se kladim u šta oćeš da je prva stvar koju je skynet uradio po sticanu svesti blo brisanje porodičnih fotografija glavnog inženjera urlajući pritom kroz sve zvučnike `Take this you filthy meatbaaags!!!` :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston - 8600GT - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8 :: ::
Koliko vidim, tu se radi o nekoj vrsti `prefetch` filozofije, dakle nista
29.11.2010. 00:24
status: user broj poruka: 10999
radikalno i novo...
evo citata kljucnih delova teksta: `...The technology takes the most accessed files that Photoshop uses and stores them on the fast, 4GB SSD integrated on the drive. This allows the user to start the program faster because the data is pulled from the SSD, instead of having to spin the hard drive platters to seek the data...`
To je nesto sto je vec odavno primenljivo i bez ove `novotarije` - SSD kao jedinica namenjena iskljucivo `prefetching-u`, koja `radi` uz postojeci (bilo koji) HDD.
Ima potencijala u ovoj njihovoj ideji, ali stvarno će biti veselo ako SSD deo hibrida umre - a verovatno će da odapne pre nego sam hard? SSD-ovi su budućnost, ali ovo može da postane vrlo popularno u narednih par godina, dok SSD tehnologija potpuno ne sazri, a ko zna, možda ostane tu i duže. Sve u svemu, dobar hard, iako nisu izmislili toplu vodu.
najverovatnije, ako ne i sigurno ce da umre.. nisu izmislili toplu vodu ni rupu na saxiji, sto jes` jes`.. ali niko od drugih proizvodjaca hard diskova nije ovo napravio... meni licno je koristan hard disk.. tacno ovo mi i treba, brz kao SSD (kolje se sa Velocci Raptorom od 600GB), a ima i za storage..plus garancija 5god. pa brate gde ces vise? ne razumem sta bi zadovoljilo tvoje potrebe, recimo neki SSD koji u sebi ima 2 SSD-a povezanih u RAID i neka ima ajde 1TB i cenu od 55.5eu..? e tad bi bilo vrh i topla voda
:: Ima potencijala u ovoj njihovoj ideji, ali stvarno će biti veselo ako SSD deo hibrida umre - a verovatno će da odapne pre nego sam hard? SSD-ovi su budućnost, ali ovo može da postane vrlo popularno u narednih par godina, dok SSD tehnologija potpuno ne sazri, a ko zna, možda ostane tu i duže. Sve u svemu, dobar hard, iako nisu izmislili toplu vodu :: ::
Ne znam da li si mi odgovorio na drugoj temi, sad ne mogu da joj nadjem, za onaj lacie HDD eksterni, kakav je, jel si zadovoljan? Koje su R/W brzine na 2.0 a posebno me zanima na 3.0, i jel radi na napajanje iz usb kabla ili ima dodatno?
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll
Ma kažem, ima puno potencijala - nije baš kao SSD, ali nudi sasvim dobre performanse i predstavlja lep skok u odnosu na današnje hardove. Već vidim kako će i drugi da predstave ovako nešto, i ovo će verovatno uhvatiti maha u narednih par godina... A moje potrebe, iskreno, sasvim lepo zadovoljava jedan WD i to je to, nego mi lepo zvuči :) A što se tople vode tiče, mislio sam na ono što Tortojed reče - to već postoji u malo rudimentarnijem obliku. Doduše, ovo je mnogo bolje rešenje. Mada, taj SSD za 50 erua bi stvarno bio vrh :) Ali to neće skoro...
:: najverovatnije, ako ne i sigurno ce da umre.. :: nisu izmislili toplu vodu ni rupu na saxiji, sto jes` jes`.. ali niko od drugih proizvodjaca hard diskova nije ovo napravio... meni licno je koristan hard disk.. tacno ovo mi i treba, brz kao SSD (kolje se sa Velocci Raptorom od 600GB), a ima i za storage..plus garancija 5god. pa brate gde ces vise? ne razumem sta bi zadovoljilo tvoje potrebe, recimo neki SSD koji u sebi ima 2 SSD-a povezanih u RAID i neka ima ajde 1TB i cenu od 55.5eu..? e tad bi bilo vrh i topla voda
jesam, odg. sam ti http://goo.gl/yV5Mr prezadovoljan. brzine su potpuno iste kao na svim diskovima sa 2.0 interfejsom i to je amin. Mislim kada radi kao USB2.0. Ponavljam nisam probao 3.0. Sto se napajanja tice, ide samo JEDAN kabl iz njegovog po malo cudnog interfejsa (izgleda kao micro USB spojen sa jos jednim konektorom meni nepoznatim) sa druge strane je JEDAN USB sto je bitno i ne treba nikakvo dodatno napajanje, odradili su ga jako zahvalno.. @slavko - jbg i moje potrebe zadovoljava klasican hard.. znam da ce najverovatnije i ostali proizvodjaci da izbace svoje verzije, u stvari toga ce sigurno biti, sto je i normalno, cini mi se da mnogi gledaju ovo kao marketinski trik.. ali cinjenica je da disk ima znatno jace performanse od klasicnog harda... velocci raptor 600G svi znamo koliko kosta...
:: :: Ne znam da li si mi odgovorio na drugoj temi, sad ne mogu da joj nadjem, za onaj lacie HDD eksterni, kakav je, jel si zadovoljan? Koje su R/W brzine na 2.0 a posebno me zanima na 3.0, i jel radi na napajanje iz usb kabla ili ima dodatno :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apol :: ::
Znao sam da si mi odgovorio, samo nisam mogao da se setim gde sam te pitao :)
Hvala za informacije, i vidi ako imas kod nekog na 3.0 da probas. Ili ako budes u kgu ti svrni :)
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll
:: jesam, odg. sam ti http://goo.gl/yV5M :: prezadovoljan. brzine su potpuno iste kao na svim diskovima sa 2.0 interfejsom i to je amin. Mislim kada radi kao USB2.0. Ponavljam nisam probao 3.0. Sto se napajanja tice, ide samo JEDAN kabl iz njegovog po malo cudnog interfejsa (izgleda kao micro USB spojen sa jos jednim konektorom meni nepoznatim) sa druge strane je JEDAN USB sto je bitno i ne treba nikakvo dodatno napajanje, odradili su ga jako zahvalno. :: @slavko - jbg i moje potrebe zadovoljava klasican hard.. znam da ce najverovatnije i ostali proizvodjaci da izbace svoje verzije, u stvari toga ce sigurno biti, sto je i normalno, cini mi se da mnogi gledaju ovo kao marketinski trik.. ali cinjenica je da disk ima znatno jace performanse od klasicnog harda... velocci raptor 600G svi znamo koliko kosta.. :: :: :: :: :: :: :: Ne znam da li si mi odgovorio na drugoj temi, sad ne mogu da joj nadjem, za onaj lacie HDD eksterni, kakav je, jel si zadovoljan? Koje su R/W brzine na 2.0 a posebno me zanima na 3.0, i jel radi na napajanje iz usb kabla ili ima dodatno :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apol :: :: :: ::
haha, niko koga znam nema plocu sa 3.0 interfejsom..a jbg, bio sam u kg-u bas pre neki dan, svratio do Forma Ideale fabrike.. mogu da probam samo kod ortaka na laptopu kad bude doneo, valjda cu se setiti
:: :: Znao sam da si mi odgovorio, samo nisam mogao da se setim gde sam te pitao : :: :: Hvala za informacije, i vidi ako imas kod nekog na 3.0 da probas. Ili ako budes u kgu ti svrni : :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apol :: :: :: jesam, odg. sam ti http://goo.gl/yV5M :: :: prezadovoljan. brzine su potpuno iste kao na svim diskovima sa 2.0 interfejsom i to je amin. Mislim kada radi kao USB2.0. Ponavljam nisam probao 3.0. Sto se napajanja tice, ide samo JEDAN kabl iz njegovog po malo cudnog interfejsa (izgleda kao micro USB spojen sa jos jednim konektorom meni nepoznatim) sa druge strane je JEDAN USB sto je bitno i ne treba nikakvo dodatno napajanje, odradili su ga jako zahvalno. :: :: @slavko - jbg i moje potrebe zadovoljava klasican hard.. znam da ce najverovatnije i ostali proizvodjaci da izbace svoje verzije, u stvari toga ce sigurno biti, sto je i normalno, cini mi se da mnogi gledaju ovo kao marketinski trik.. ali cinjenica je da disk ima znatno jace performanse od klasicnog harda... velocci raptor 600G svi znamo koliko kosta.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ne znam da li si mi odgovorio na drugoj temi, sad ne mogu da joj nadjem, za onaj lacie HDD eksterni, kakav je, jel si zadovoljan? Koje su R/W brzine na 2.0 a posebno me zanima na 3.0, i jel radi na napajanje iz usb kabla ili ima dodatno :: :: :: :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apol :: :: :: :: :: ::
sto je najgore nema ni u jednoj prodavnici.. bice na limundu, gledaj s vremena na vreme..
:: Ma no rush, samo me zanimalo kako radi u stvarnom svetu, i kako gura taj usb 3. :: :: Nema vise tih nalimundu, a secam se da jedan otisao za 5200. Dzab :: :: :: LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2 Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apol :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647178. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.