Prvo unapred da se izvinim ako sam promasio mesto teme
stvar je ovakva
kupio sam pre pola godine (mozda i vise nije bitno) ovde sa oglasa jedan hard disk Seagate Barracuda 1TB. Prodavac se zvao Mileta negde iz BG je (ili tamo preko Pancevackog mosta) ako on cita ovo neka me kontaktira na PM (email), ako ne cita, onda mi treba vasa pomoc oko garancije, ako je izvodljiva.
To je kriticna serija Seagate diskova i svesno sam kupovao taj, jer mi je bio potreban, (vec sam imao jedan koji mi je crkao i zamenjen mi je uredno tu gde sam ga pazario) naravno i ovaj mi crkava,i pa bih pitao samo prodavca gde ga je uzeo da ga reklamiram, ili pitam vas forumase kako mogu ostvariti pravo garancije na Seagate ako ne znam poreklo diska ili sl. ?
Ako ne znas ni gde je uzet ni ko ti daje garanciju(odnosno ko je uvoznik), onda ti peostaje da juris Miletu koji ti ga je prodao. U suprotnom ti nema pomoci. Pitanje je da li ce ti iko uvaziti reklamaciju(u slucaju da saznas ime uvoznika), ali bilo je slucajeva gde su ljudi i to uspeli. Reci mi kakve simptome imas(kazes da hard umire polako), jer i sam imam taj od 1TB.
Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: :: Prvo unapred da se izvinim ako sam promasio mesto tem :: :: stvar je ovakv :: :: kupio sam pre pola godine (mozda i vise nije bitno) ovde sa oglasa jedan hard dis :: Seagate Barracuda 1TB :: Prodavac se zvao Mileta negde iz BG je (ili tamo preko Pancevackog mosta :: ako on cita ovo neka me kontaktira na PM (email), ako ne cita, onda mi treba vasa pomoc oko garancije, ako je izvodljiva :: :: To je kriticna serija Seagate diskova i svesno sam kupovao taj, jer mi je bio potreban, (vec sam imao jedan koji mi je crkao i zamenjen mi je uredno tu gde sam ga pazario) naravno i ovaj mi crkava,i pa bih pitao samo prodavca gde ga je uzeo da ga reklamiram, ili pitam vas forumase kako mogu ostvariti pravo garancije na Seagate ako ne znam poreklo diska ili sl. :: :: Hvala vam svima unapred na pomoci
Ovako to je Seagate Barracuda 7200.11 serija pomocni je disk u sistemu, is par paljenja uspem da ga ocitam i radi neko kratko vreme i nestane iz sistema, kasnije naravno glavi sistem pri paljenju jer ocito je tu ali se ne ocitava, itd itd uglavnom tada ga ni bios ne prepoznaje
dok radi iz nekog programa sam procitao da je eror kao nema dovoljno struje da spinuje motor
e sad ima na netu svuda txt da imaju neki BSY problem, i video sam kako se resava (ne znam da li je to trajno resenje ili samo da pocupas podatke napolje???) to bih mogao da uradim, ali koliko sam ja skontao to je privremeno resenje, ili se varam ???
ja jos uvek mogu da nekako ga upalim i izcupam podatke napolje, ali kome da ga reklamiram kad nista o disku ne znam
sumnjao sam kao na napajanje da mi ne daje dovoljno struje (kao sto sam eror kaze), ali mrzi me da probam, zato sto cela serija ima problem (napominjem vec sam jedan zamenio pre god. dana) pa sve kontam ajd nije napajanje (nije kinez napajanje, chieftec 450w staro oko 2 god max, naravno da moze i ono da oslabi ali....)
nemam pojma sta da radim.... da cujem ideje
:: Ako ne znas ni gde je uzet ni ko ti daje garanciju(odnosno ko je uvoznik), onda ti peostaje da juris Miletu koji ti ga je prodao. U suprotnom ti nema pomoci :: Pitanje je da li ce ti iko uvaziti reklamaciju(u slucaju da saznas ime uvoznika), ali bilo je slucajeva gde su ljudi i to uspeli. Reci mi kakve simptome imas(kazes da hard umire polako), jer i sam imam taj od 1TB :: :: Crosshair IV Formula/X6 1055T + ProlimaTech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP :: :: :: :: :: :: Prvo unapred da se izvinim ako sam promasio mesto tem :: :: :: :: stvar je ovakv :: :: :: :: kupio sam pre pola godine (mozda i vise nije bitno) ovde sa oglasa jedan hard dis :: :: Seagate Barracuda 1TB :: :: Prodavac se zvao Mileta negde iz BG je (ili tamo preko Pancevackog mosta :: :: ako on cita ovo neka me kontaktira na PM (email), ako ne cita, onda mi treba vasa pomoc oko garancije, ako je izvodljiva :: :: :: :: To je kriticna serija Seagate diskova i svesno sam kupovao taj, jer mi je bio potreban, (vec sam imao jedan koji mi je crkao i zamenjen mi je uredno tu gde sam ga pazario) naravno i ovaj mi crkava,i pa bih pitao samo prodavca gde ga je uzeo da ga reklamiram, ili pitam vas forumase kako mogu ostvariti pravo garancije na Seagate ako ne znam poreklo diska ili sl. :: :: :: :: Hvala vam svima unapred na pomoci
Da li si probao sa ciscenjem sata i naponskog konektora na disku,kao i zamena signalnog sata kabla i prikljucivanja na drugi naponski kabel zbog ostecenja istih?Pokusaj i u drugi sata port.Ako de isto sesava onda je nazalost on u pitanju i ne bi bilo lose da polako bekapujes.Ne znaci da ce ubrzo crci,ali ako imas vazne podatke onda gledaj da ih sacuvas negde. Za garanciju ces morati imati racun firme gde je i kupljen.
sve kombinacije zamena kablova probane, poiskljucivani ostali uredjaji tipa dvd itd samo nisam drugo napajanje stavio, sto nije problem mozda cu i to danas da uradim, ali ipak znam da je disk u pitanju jbg
ako mora racun onda mogu da zaboravim garanciju, videcu sta seagate kaze na to pa proceniti
jos uvek nisam siguran da li BSY problem je trajno resenje ili privremeno, ako sam vec puko za garanciju bar da probam da ga resim sam onda
:: Da li si probao sa ciscenjem sata i naponskog konektora na disku,kao i zamena signalnog sata kabla i prikljucivanja na drugi naponski kabel zbog ostecenja istih?Pokusaj i u drugi sata port.Ako de isto sesava onda je nazalost on u pitanju i ne bi bilo lose da polako bekapujes.Ne znaci da ce ubrzo crci,ali ako imas vazne podatke onda gledaj da ih sacuvas negde :: Za garanciju ces morati imati racun firme gde je i kupljen :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: ::
`nema dovoljno struje da spinuje motor` .. uh sad znam sve ..
treba da probas da resis BSY .. to je trajno resenje .. dok opet fw nepukne .. sigejt se zajebava sa zadnje dve serije .10 .11 .. te im hardovi nisu kompatibilni sa nf4 chipom (uzgred kojeg ima najvise na trzistu) .. te im fw pisu istrenirani orangutani iz nase ..
imas gomilu tutorijala za resavanjanje 7200.11 bsy problema .. potreban je samo rs232-ttl convertor (max232, ili neke usb varijante - data kablovi za mobilne ) ..
procitaj upustvo 3 x .. dobro shvati sta treba da uradis i kojim redosledom .. i koje komande da kucas .. i jedna slovna greska ili nemirna ruka ili dvokorak u proceduri - i imaces stvarno mrtav hdd .. te svari neoprastaju i nemaju undo f-ju
Firmware je problem na toj seriji 7200.11. Mozes da probas sa update-om firmware sa sajta, ali morao bi podatke, pre budzenja, da prebacis na neko drugo mesto.
prosao sam sve tutorijale, ok nime mi frka to da uradim, disk jos uvek nekako i mogu spojiti i izcupati podatke, na tome radim inace, neko je spomenuo firmware, to je uradjeno odma po kupovini diska, napominjem vec mi je jedan crkao ali tada se nije znalo za BSY jbg
kontaktirao sam uvoznika da vide da li su ga uvezli oni mozda, ako jesu bice ok, ako nisu tek onda prelazim na BSY, a pitanje je da li je to trajno resenje, ili da se nadam da ce kad tad crci disk kasnije ?
:: :: :: :: `nema dovoljno struje da spinuje motor` .. uh sad znam sve . :: :: treba da probas da resis BSY .. to je trajno resenje .. dok opet fw nepukne .. sigejt se zajebava sa zadnje dve serije .10 .11 .. te im hardovi nisu kompatibilni sa nf4 chipom (uzgred kojeg ima najvise na trzistu) .. te im fw pisu istrenirani orangutani iz nase . :: :: imas gomilu tutorijala za resavanjanje 7200.11 bsy problema .. potreban je samo rs232-ttl convertor (max232, ili neke usb varijante - data kablovi za mobilne ) . :: :: procitaj upustvo 3 x .. dobro shvati sta treba da uradis i kojim redosledom .. i koje komande da kucas .. i jedna slovna greska ili nemirna ruka ili dvokorak u proceduri - i imaces stvarno mrtav hdd .. te svari neoprastaju i nemaju undo f-ju
da proveris da li je jos u garanciji. Ako jeste, idi menjaj to cudo za neki drugi 1TB hard, Samsung F3 ili WD (green/blue), ali prvo vidi ko je distributer. I reci im da si na netu citao da svi ti hardovi imaju problem i zelis nekog drugog proizvodjaca, da te ne bi akali.
da planirao sam to isto da probam videcemo sta ce ispasti
:: Probaj prvo ovo :: :: http://bit.ly/di5md :: :: da proveris da li je jos u garanciji. Ako jeste, idi menjaj to cudo za neki drugi 1TB hard, Samsung F3 ili WD (green/blue), ali prvo vidi ko je distributer. I reci im da si na netu citao da svi ti hardovi imaju problem i zelis nekog drugog proizvodjaca, da te ne bi akali ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.