Ploca matsonic ms 8137c+,hdd 80gb sata,povezan preko silicon image pci to sata kartice. Kada pokušam da instaliram win xp,uradim f6 ucita drivere sa flopija,nastavi instalaciju, i u nekom delu ponovo traži drajvere sa flopija ali ovaj put ne može da ih ucita,nije mi jasno zašto kada je isti flopi u drajvu.Tu se instalacija jedino može nastaviti pritiskom na esc,odradi instalaciju do kraja i kod prvog restarta izbaci plavi ekran sa sledecom greškom 0x0000007b(0xf7abf528,0xc0000034,0x00000000,0x00000000).Kada hard nakacim na drugu plocu,sa sata konektorima,normalno prodje instalacija.Proverio sam ga hdd regeneratorom i nema bad sectora.Kada se koristi,na ovoj ploci,kao storage radi perfektno.Inace taj komp mi služi samo za download,xp je instaliran na nekom prastarom hardu od 4gb,a toliko je bucan da ne mogu da ga podnesem.Zato sam i hteo na ovaj od 80 giga da ubacim sistem.Ako neko ima neku ideju...
P.S na netu,u vezi greške,jedino što sam našao je da drajveri ne odgovaraju,ali ovi su jedini koje mogu da nedjem.
Treba da ubaciš lepo te drivere u sam win xp. Napraviš svoju verziju XPa sa dodatnim driverima. Ima neki alat za to. Zaboravih mu ime. Naći će se već neko ko zna o čemu pričam i pomoći ti sa tim.
A dotle možeš da probaš ovo, zakačiš taj od 4gb ko sekundarni i staviš driver na njega. Kažeš XPu da ga tamo potraži.
Od flopija slaba vajda. To je prevazidjeno. XP nakon jednog momenta tokom instalacije više ne vidi flopi.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.