To se i ja pitam, malog su kapaciteta a cifre kod nas previsoke. Ja sam hteo skorro da uzmem i za sada se jos uvek ne isplati. Recimo 250Gb SSD kosta 66000 din mislimda nikko ccitav nece da da tolikoe pare za ovo.
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 4850 512MB, WD 6400AAKS + WD 1001FALS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Samsung 226CW
Nešto sam gledao ove od 60/64 GB, sa cenom do 120€. Mislim da je preko toga plaćati nerealno.
Kad sam kod kolege video razliku između Raptora i SSD-a (i7, X58, 12 GB ram-a), počeo sam da se zanimam jer verujem da će biti neverovatna razlika između WD Blue i SSD. Pitao sam Kimtec da li oni mogu da ubace disk a da ne izgubim garanciju i kada sam dobio potvrdan odgovor, bacio sam se u potragu, ali ima mnogo modela pa bi bilo lepo kada bi neki vlasnik izneo svoje mišljenje :)
Šta ćeš sa 64Gb, formatiranih i manje? - moraćeš da dokupiš externi hdd ili fioku, pa, dodaj to na cenu... ako ti lap služi da na njemu imaš operativni sistem.... ok. No sumnjam. Dno dna je imati 250Gb jer fajlovi i programi neumorno rastu otkako je programerima ukinuto ograničenje prvobitno malih storage-a, sada neumorno štancuju bloatware neverovatnih veličina - za skori isti q. (npr. nero, jel`)... A, 250Gb SSD je cheap as chips.... čekaj još. Taj disk kao dom opertivnom sistemu u nekom desktopu... pa ajde, ovo mi ne izgleda baš tako povoljno iako te shvatam kako te svrbe performanse, i mene također....
Sta c ti SSD od 64bg premmali je 120e za 64gb ne da se ne isplati nego je bacanje para. Bez 250 nisu nista uradio, a to je nerealno skuppo. No tvoje su pare pa sam proceni.
:: Nešto sam gledao ove od 60/64 GB, sa cenom do 120€. Mislim da je preko toga plaćati nerealno :: :: Kad sam kod kolege video razliku između Raptora i SSD-a (i7, X58, 12 GB ram-a), počeo sam da se zanimam jer verujem da će biti neverovatna razlika između WD Blue i SSD. Pitao sam Kimtec da li oni mogu da ubace disk a da ne izgubim garanciju i kada sam dobio potvrdan odgovor, bacio sam se u potragu, ali ima mnogo modela pa bi bilo lepo kada bi neki vlasnik izneo svoje mišljenje : :: ::
Znam da ide posle formatiranja na nekih 56 GB. To je dosta za win7 x64, nešto programa i to je to. Trenutni disk (500GB) je od sistemske particije od 100 GB zauzeo 40, tako da je tih 60 giga optimalno za mene.
Stari hard ide u fioku sa strane pošto lap ionako ne iznosim iz kuće (šta da kažem kad ga imam 7 meseci i još NISAM skinuo ni jednu foliju!).
Win 7 + program od koga zaradjujes pare + browser. Sve ostalo na storage disk :). SSD 256GB je dobra stvar ali mnogo je to prostora, necu ja na njega da stavljam filmove i tako neke gluposti :).
Pozdrav!
:: Sta c ti SSD od 64bg premmali je 120e za 64gb ne da se ne isplati nego je bacanje para :: Bez 250 nisu nista uradio, a to je nerealno skuppo :: No tvoje su pare pa sam proceni :: :: :: :: Nešto sam gledao ove od 60/64 GB, sa cenom do 120€. Mislim da je preko toga plaćati nerealno :: :: :: :: Kad sam kod kolege video razliku između Raptora i SSD-a (i7, X58, 12 GB ram-a), počeo sam da se zanimam jer verujem da će biti neverovatna razlika između WD Blue i SSD. Pitao sam Kimtec da li oni mogu da ubace disk a da ne izgubim garanciju i kada sam dobio potvrdan odgovor, bacio sam se u potragu, ali ima mnogo modela pa bi bilo lepo kada bi neki vlasnik izneo svoje mišljenje : :: :: :: ::
Jedno je što je zauzeto, a drugo, koliko još treba da bi windows radio normalno. U startu, bar 15% diska - particije gde je OS nikada ne sme biti puno... a u stvarnosti i malo više, inače dotični počinje da se vuuuučeee, neće da se defragmentira, ma se*e ko` grlica. Nego, vi ste promašili lap-topove, tj. promašili ste eePC-olike računare, sa malim, brzim SSD-ovima, štedljivim procesorima, to je ono što vam je u startu bilo dovoljno, ali, najteže je ugoditi svojoj guzici, pogotovo ako dotična neće da se izjasni šta bi `tela... ne znam. Ovo vam je neki Frankenstain... ali ne Wolfenstain.
Nemoj da zamerite na `neznanju` ali da probam da ubacima koristan komentar. Pre neki dan sam instalirao tiny win7 na 60 gb hdd zauzeo je 2.8 gb pri instalaciji, posto koristim godinama tiny xp i nisam naisao na probleme , mislim da cu da nastavim i sa sedmicom, naravno kad predjem na nju... Pozdrav !
ja sam uzeo 2 patriota od 64 gb i stavio ih u raid. Sta da kazem osim da se sve odvija trenutno. Ne znam koji savet da ti dam, mozda ti je za laptop najbolje resenje 100 ili 128GB da gledas. A sto se tice velicine, sasvim je to dosta za sistem i programe, ukoliko imas i storage hdd. A ono cekaj da padnu cene, pa za jedno 3 god kad nam bude dostupan ssd od 256 gb, bice u prodaji od 2tb, za 2k dolara i tako ukrug. Nikad dosta prostora. Mislim da je vreme za kupovinu onda kada mozes da izdvojis nesto para za takvo zadovoljstvo. :)
Nešto sam gledao ove od 60/64 GB, sa cenom do 120€. Mislim da je preko toga plaćati nerealno.
Kad sam kod kolege video razliku između Raptora i SSD-a (i7, X58, 12 GB ram-a), počeo sam da se zanimam jer verujem da će biti neverovatna razlika između WD Blue i SSD. Pitao sam Kimtec da li oni mogu da ubace disk a da ne izgubim garanciju i kada sam dobio potvrdan odgovor, bacio sam se u potragu, ali ima mnogo modela pa bi bilo lepo kada bi neki vlasnik izneo svoje mišljenje :)
Sad videh, inace do danas sam imao 2 raptora u raid0, razlika je OOOOGROMNA u odnosu na raptore.
ovo je dovoljno za sistem i jos programa,office, i mnogo znaci,pogotovo sto je access time na ssd-u ,pa i jeftinijem kingstonu 90 puta brze od wd black...
Jos zanimljivije su specifikacije ovog diska,za koji sam zakljucio da su dosta bolje od drugih za ove pare.... Read Speed: up to 285MB/sec Write Speed: up to 275MB/sec MTBF: 2 million hours
pa razlika bi trebalo da je DUPLA u citanju i pisanju,i verovatno u jos nekim segmentima :-)
ploca:Asus m4a89gtd pro/usb3 . proc:Athlon II x4 630 3,511 Ghz @ 1.5v + cooler: Titan Fenrir . msi 4870x2 OC 2gb gddr5 . ram:2 x 2 gb geil ddr3 1600mhz.hard disk:wd green 1tb i seagate 500gb zvucna:audigy 2 platinum ex.
:: Nešto sam gledao ove od 60/64 GB, sa cenom do 120€. Mislim da je preko toga plaćati nerealno :: :: Kad sam kod kolege video razliku između Raptora i SSD-a (i7, X58, 12 GB ram-a), počeo sam da se zanimam jer verujem da će biti neverovatna razlika između WD Blue i SSD. Pitao sam Kimtec da li oni mogu da ubace disk a da ne izgubim garanciju i kada sam dobio potvrdan odgovor, bacio sam se u potragu, ali ima mnogo modela pa bi bilo lepo kada bi neki vlasnik izneo svoje mišljenje : :: :: Sad videh, inace do danas sam imao 2 raptora u raid0, razlika je OOOOGROMNA u odnosu na raptore :: :: :: Core2Duo E6750, Abit IP35 Pro, 2x2GB Mushkin, 2xWD Raptor 36GB, Hitachi 1TB, Sitabajt GTS250 1GB, Cooler Master RealPower 620W :: ::
:: to je malo vise nego duplo : :: Evo upravo uradio test HD Tune tria :: :: :: http://yfrog.com/gqhdtuneread :: :: :: Core2Duo E6750, Abit IP35 Pro, 2x2GB Mushkin, 2xWD Raptor 36GB, Hitachi 1TB, Sitabajt GTS250 1GB, Cooler Master RealPower 620W :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.