Primetio sam da mi se znatno brze sistem podize sa slabijeg kompa koji ima jeftinu msi plocu i hdd od 320gb hitachi nego konfiguracija u potpisu u kojoj je samsung f3 1tb ?? Od prilike je potrebno lepih 40 s za slabiju masinu dok za jacu +20 do 30 s. Ima li neko ideju?
Eto, nisam proveravao za windows 7, mada, bilo bi bezveze ako je i sa njim isto, ali, windows xp se brže podiže na mašinama sa jednim procesorom, pogotovo nasvirane frekvencije nego na dual, tri ili više. Tako je bilo. Da li i sada isto važi ili je do AHCI, proveri sam.
To je sasvim normalno,ipak treba da iscita sa harda neuporedivo vise drajvera za novije ploce koje imaju i vise i zahtevnije integrisane komponente nego li je slucaj sa starijim.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Primetio sam da mi se znatno brze sistem podize sa slabijeg kompa koji ima jeftinu msi plocu i hdd od 320gb hitachi nego konfiguracija u potpisu u kojoj je samsung f3 1tb ?? Od prilike je potrebno lepih 40 s za slabiju masinu dok za jacu +20 do 30 s. Ima li neko ideju :: :: 1. i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932 :: http://www.youtube.com/watch?v=Of1FTCDUxg :: http://img72.imageshack.us/img72/5403/256363dmark06.jp ::
:: To je sasvim normalno,ipak treba da iscita sa harda neuporedivo vise drajvera za novije ploce koje imaju i vise i zahtevnije integrisane komponente nego li je slucaj sa starijim :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: Primetio sam da mi se znatno brze sistem podize sa slabijeg kompa koji ima jeftinu msi plocu i hdd od 320gb hitachi nego konfiguracija u potpisu u kojoj je samsung f3 1tb ?? Od prilike je potrebno lepih 40 s za slabiju masinu dok za jacu +20 do 30 s. Ima li neko ideju :: :: :: :: 1. i7 920@4.2ghz,ati sapphire 5870,asus rampage II extreme,corsair hx1000w,corsair h50,patriot viper 3x2gb ddr3,haf 932 :: :: http://www.youtube.com/watch?v=Of1FTCDUxg :: :: http://img72.imageshack.us/img72/5403/256363dmark06.jp :: ::
Bas ste lepo objasnili - sto je noviji komp to je sporiji, sasvim normalno. Pa onda startup pa ovo-ono. Nadam se da niste svi lekari, koji bi to bio konzilijum.
Nije za poredjenje brzina boota ukoliko hardovi nisu na istoj masini.
Jbg,ali tako ti je to.Kada se Razormanova makina zalaufa i kad podigne win,nista je kasnije ne moze zaustaviti,ipak je to zverka i nadoknadice tih 20 sekundi za 10 minuta kroz rad:)
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Bas ste lepo objasnili - sto je noviji komp to je sporiji, sasvim normalno. Pa onda startup pa ovo-ono. Nadam se da niste svi lekari, koji bi to bio konzilijum. :: :: Nije za poredjenje brzina boota ukoliko hardovi nisu na istoj masini :: :: ::
Re: aaaa, sad kapiram!@Anti-lo-hi-je, Kung-fu-ce...
08.11.2010. 21:43
status: user broj poruka: 10999
I, sta si ovim rekao? Niko i nije tvrdio da HDD ne igra ulogu, nego da i neki drugi elementi a ne samo `jaka-slaba` makina odlucuje o brzini butovanja...
:: Bas ste lepo objasnili - sto je noviji komp to je sporiji, sasvim normalno. Pa onda startup pa ovo-ono. Nadam se da niste svi lekari, koji bi to bio konzilijum. :: :: Nije za poredjenje brzina boota ukoliko hardovi nisu na istoj masini :: :: ::
na mojoj kozi,a potvrdice ono sto sam i napisao,jer iskljucivo pisem iz mog iskustva,sto ne mora znaciti da je i tacno,ali...
Pre nekih mesec dana mi je crko wd 640gb i kako nisam imao trenutno drugi hdd,morao sam da iscupam iz nekog starog PIII,a u njemu hdd 3gb krsina koji mi se vuce po kuci.Kada sam instalisao xp na njega i drajvere,trebalo je oko 5 minuta da digne win na M52l-s3p i PII x2 545 3.4Ghz 3Gb ddr2 800,a na PIII,oko minut,pa sada vidite.Znaci krljanje do besvesti.A kada bi povezao neki Hard od 640gb na tu trojku putem sata PCI kartice,bukvalno bi sistem digao za 30 sekundi.Nisam probao,ali sam siguran da bi toliko trebalo,zato sto treba da iscita 2 drajvera od po 3kb.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.