E vala, juce bolje da nisam ustao iz kreveta....cega god sam se latio nastao neki prob.
Naime, imam par racunara sa posla koje sam trebao da sredim te resih juce da zavrsim to, onako rutinski. Medjutim, ne lezi vraze...
Pri pokretanju instalacije Win XP-a, u fazi formatiranja particije...BAM!!!.....na trenutak nestane struja i komp se restartuje. Medjutim, pri ponovnom pokretanju instalacije imam sta i da vidim....HARD KOJI JE IMAO TRI PARTICIJE (a pri tom sam formatirao samo C: particiju) I KAPACITET OD 120GB SAD IMA SAMO PRAZAN PROSTOR OD 8 GB I NI JEDNU PARTICIJU!!!
Ocanicki mi treba pomoc....probao sam sve varijante, Hiren`s boot CD i sve programcice sa njega...ma jok. Ni da bekne...
Ima li ko kakvu ideju....sta mu se desilo i ima li mu leka osim bacanja sa III sprata na plocnik ispred zgrade?
Probaj sa Active Kill disk, meni je jednom pomogao kad nishta drugo nije moglo, mada sam imao drugaciji problem. On ce ti verovatno povratiti disk u zivot, al reci cao podacima. I skini install za windows, nemoj da koristis onaj sa Hirensa
Ma sto se podatak tice nisu mi bitni, na vreme sam backup-ovao sta mi je trebalo. Treba mi da povratim HDD na fabricko setovanje, odnosno da ga racunar registruje sa stvarnom velicinom od 120 GB.
Sumljam da je problem tako jednostavan. Kao sto sam naveo, probao sam malte ne sve programe sa Hiren`s-a i nije pomoglo. Kacio sam ga na moj racunar (imam Win7 na njemu) i probao da formatiram HDD. Uspeo je da ga formatira uz napomenu da je pri toj akciji i on video samo 8GB prostora koje je formatirao....pa jedno 4-5 sati. Mozda mi pomogne flash firmware-a pa ako neko ima info kako bih to mogao da uradim molio bih ga da postuje...
Cekaj, jesi ti probao da sa nekim od programa za particionisanje pogledas sta tu imas od particija? Upotrebi Acronis Disk Director ili tako nesto, mozes i PQ Magic na kraju krajeva. Podigni sistem sa Hirensa pa probaj tako. Imam utisak da je kod tebe problem u nekim neispravnim particijama a ne u samom disku.
Brate ako ti podaci nisu bitni nakaci ga na svoju masinu i probaj Active Kill Disk, nemoj da te mrzi. On prepisuje i boot sector i mft table, tj vraca disk u fabricko stanje. Veruj mi radi kao da si uradio low level format, koji bi isto mogao da probas. Ovaj Acronis je teko sr..., partition magic ponekad pomogne, mada predpostavljam da si ga vec probao.
Ako si imao (i bekapovao) podatke, probaj ono najjednostavnije:
08.11.2010. 16:19
status: user broj poruka: 10999
dilituj i tu `particiju` (od 8GB), restartuj i probaj pomocu Paragon-a (kojeg ima i u sklopu Hiren`s-a) da vidis pravo stanje odnosno probaj da nanovo particionises HDD...
Hvala društvo....evo sad stigoh kući sa posla oran za operaciju spasavanja diska....hm, ovaj HDD capacity restore mi deluje primamljivo...odoh da ga skinem...
Hvala svima još jednom, pa nek mi je Bog u pomoći...
Re: Hvala spasioci moji...Na posao! Al` ne budi ni ti srca udovicka
08.11.2010. 16:43
status: user broj poruka: 10999
pa nam posle sve potanko opricaj... Valja nama jos uciti (eee, druze Lenjine, svaka ti je bila na mestu!).
:: Hvala društvo....evo sad stigoh kući sa posla oran za operaciju spasavanja diska....hm, ovaj HDD capacity restore mi deluje primamljivo...odoh da ga skinem.. :: :: Hvala svima još jednom, pa nek mi je Bog u pomoći.. :: :: :: Ono što me ne ubije samo me čini jačim :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.