Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD WD1200JB - nestalo struje pri formatiranju
STRANA 1 OD 1
wulckdroff HDD WD1200JB - nestalo struje pri formatiranju 08.11.2010. 07:30 T30790

status: user
broj poruka: 47
E vala, juce bolje da nisam ustao iz kreveta....cega god sam se latio nastao neki prob.

Naime, imam par racunara sa posla koje sam trebao da sredim te resih juce da zavrsim to, onako rutinski. Medjutim, ne lezi vraze...

Pri pokretanju instalacije Win XP-a, u fazi formatiranja particije...BAM!!!.....na trenutak nestane struja i komp se restartuje. Medjutim, pri ponovnom pokretanju instalacije imam sta i da vidim....HARD KOJI JE IMAO TRI PARTICIJE (a pri tom sam formatirao samo C: particiju) I KAPACITET OD 120GB SAD IMA SAMO PRAZAN PROSTOR OD 8 GB I NI JEDNU PARTICIJU!!!

Ocanicki mi treba pomoc....probao sam sve varijante, Hiren`s boot CD i sve programcice sa njega...ma jok. Ni da bekne...

Ima li ko kakvu ideju....sta mu se desilo i ima li mu leka osim bacanja sa III sprata na plocnik ispred zgrade?

Hvala u napred svima...

Igor

Ono što me ne ubije samo me čini jačim!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile Re: HDD WD1200JB - nestalo struje pri formatiranju 08.11.2010. 08:44 #260803

broj poruka: 9459
Pokusaj da ga nakacis na drugi comp,pa iz win-a povrati particije sa ovim programom: http://combozip.com/70hudfddb2lo/Active_Partition_Recovery_5.5.0.3.rar

(c) 1982 Sinclair research Ltd

CrowBgd Ne kacim sta 08.11.2010. 11:47 #260842

broj poruka: 1376
ti sad u stvari treba? odai ili? Ja sam vracao podatke sa takvih diskova. Ima alata koji i posle 5 formatiranja harda vracaju podatke
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1355452

shone79 re: 08.11.2010. 12:39 #260854

broj poruka: 142
Probaj sa Active Kill disk, meni je jednom pomogao kad nishta drugo nije moglo, mada sam imao drugaciji problem. On ce ti verovatno povratiti disk u zivot, al reci cao podacima. I skini install za windows, nemoj da koristis onaj sa Hirensa

pozz

aleksander re 08.11.2010. 13:04 #260864

broj poruka: 148
I ja bih ti preporucio da probas sa active partition recovery, a ako hoces da vracas podatke onda je najbolji stellar phoenix data recovery 4.1.

Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OC, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332 450W

wulckdroff ...samo da povratim HDD 08.11.2010. 14:36 #260888

Ma sto se podatak tice nisu mi bitni, na vreme sam backup-ovao sta mi je trebalo. Treba mi da povratim HDD na fabricko setovanje, odnosno da ga racunar registruje sa stvarnom velicinom od 120 GB.

Sumljam da je problem tako jednostavan. Kao sto sam naveo, probao sam malte ne sve programe sa Hiren`s-a i nije pomoglo. Kacio sam ga na moj racunar (imam Win7 na njemu) i probao da formatiram HDD. Uspeo je da ga formatira uz napomenu da je pri toj akciji i on video samo 8GB prostora koje je formatirao....pa jedno 4-5 sati. Mozda mi pomogne flash firmware-a pa ako neko ima info kako bih to mogao da uradim molio bih ga da postuje...

Ali po svemu sudeci bice da je rikavela... . :(

dcosin re: 08.11.2010. 14:47 #260894

broj poruka: 61
Cekaj, jesi ti probao da sa nekim od programa za particionisanje pogledas sta tu imas od particija? Upotrebi Acronis Disk Director ili tako nesto, mozes i PQ Magic na kraju krajeva. Podigni sistem sa Hirensa pa probaj tako. Imam utisak da je kod tebe problem u nekim neispravnim particijama a ne u samom disku.

`active PFC na heatsinkovima`

codeus ... 08.11.2010. 15:09 #260903

broj poruka: 4054

proba sa ovim .. http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HDD-Capacity-Restore.shtml

vratice ga na staro ... ukoliko nije prsno fw usled nestanka struje ...

update fw na hdd-u .. zaboravi nije to bios
shone79 re: 08.11.2010. 15:09 #260905

broj poruka: 142
Brate ako ti podaci nisu bitni nakaci ga na svoju masinu i probaj Active Kill Disk, nemoj da te mrzi. On prepisuje i boot sector i mft table, tj vraca disk u fabricko stanje. Veruj mi radi kao da si uradio low level format, koji bi isto mogao da probas. Ovaj Acronis je teko sr..., partition magic ponekad pomogne, mada predpostavljam da si ga vec probao.

Pozz

tortojed Ako si imao (i bekapovao) podatke, probaj ono najjednostavnije: 08.11.2010. 16:19 #260922

broj poruka: 10999
dilituj i tu `particiju` (od 8GB), restartuj i probaj pomocu Paragon-a (kojeg ima i u sklopu Hiren`s-a) da vidis pravo stanje odnosno probaj da nanovo particionises HDD...

wulckdroff Hvala spasioci moji... 08.11.2010. 16:39 #260929

Hvala društvo....evo sad stigoh kući sa posla oran za operaciju spasavanja diska....hm, ovaj HDD capacity restore mi deluje primamljivo...odoh da ga skinem...

Hvala svima još jednom, pa nek mi je Bog u pomoći...

tortojed Re: Hvala spasioci moji...Na posao! Al` ne budi ni ti srca udovicka 08.11.2010. 16:43 #260932

broj poruka: 10999
pa nam posle sve potanko opricaj... Valja nama jos uciti (eee, druze Lenjine, svaka ti je bila na mestu!).

:: Hvala društvo....evo sad stigoh kući sa posla oran za operaciju spasavanja diska....hm, ovaj HDD capacity restore mi deluje primamljivo...odoh da ga skinem..
::
:: Hvala svima još jednom, pa nek mi je Bog u pomoći..
:: Ono što me ne ubije samo me čini jačim
wulckdroff Riknula boranija... 09.11.2010. 07:10 #261158

Mislim da mu nema spasa...sve sam pokusao ali uzlud. U svakom slucaju hvala svima koji su odvojili vremena da mi pomognu.

RESPECT!!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs