Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Seagate ST3802110A Zakljucan sa HDDErase
STRANA 1 OD 1
Berettaxx Seagate ST3802110A Zakljucan sa HDDErase 06.11.2010. 20:08 T30761

status: user
broj poruka: 385
Brisao sam hdd sa hdderase i restartovao mi se komp, hdd je zakljucan i ne mogu da prodjem Post Screen posto imam AMI bios, a nemam ni jedan drugi komp sa awardom ili necim drugim...
Da li postoje neki default passwordi za seagate ili tako nesto?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 06.11.2010. 21:15 #260425

broj poruka: 9006
Ne možeš da digneš hirens bootcd?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

tortojed Da li si ispoštovao sledecu proceduru........... 07.11.2010. 06:58 #260482

broj poruka: 10999

http://goo.gl/KUA8k

Obrati paznju na tacku br. 10. Ako si to zeznuo, mozda ce pomoci ponovljeno brisanje...
codeus ... 07.11.2010. 07:35 #260486

broj poruka: 4054

pass koji HDDerase koristi je `idrive` .. koju si verziju koristio ? zadnja verzija 4.0 Jasno pokaze sifru koju ce stavi pre erase f-je ...

hdderase ti je resetovao komp jer je utripovao da ti je neispravan hdd ..

skini 4-ku .. skini napajanje sa hdd-a .. upali komp ..kad prodje POST .. ukljuci hdd (molex) .. to je malo opasna procedura ali jbg .. idi na opciju unlock drive

ATA pass koristi do max32 znaka .. vecina BIOS-a dopusta unos do 10znakova - wtf
nepostoji soft (free) koji moze da obrise nepoznatu shifru .. shit je sto se shifra upisuje u SA na hdd-u .. i u cini mi se nvram setuje flag da je postavljena sifra .. e to je problem jer po ATA stardandu kad je setovana sifra FW prima samo nekoliko komandi i uglavnom su vezane za f-je otkljucavanja diska .. kao i counter od 5(3) pokusaja nakon cega sledi freez hdd-a .. i naravno hard reset (off/on hdd-a)..

jedino ko ima famoznu PS3K moze da ti otkljuca hdd .. a to ima cenu ..
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs