Koji raid zavisi ot toga sta ti treba. Ako ti treba puno prostora onda strip, ako ti treba zastita podataka onda mirror. Trebalo bi da ti rade bez problema u bilo kom raidu. U ostalom probaj, pa ces videti.
ideja je da sistem i ostalo radi sto brze, a imam i treci hdd koji ce da bude beck up svega, tako da zastita podataka, i prostor nije u pitanju. pa koji onda? i je li komplikovano da sam to uradim, prvi put se s tim susrecem!
Raid 0 ti je strip. Posto su ti sve green diskovi koji nisu olicenje brzine, mislim da ces najvis edobiti ako napravis raid 15. Evo i kako: stavis sva tri da ti formiraju jednu oblasr (eria), stavis da su ti ova dva od po 1TB u strip-u, znaci definises da ti je velicina diska 2TB, a treci disk ce ti biti mirror za ovva dva. Ne znam da li cete ovo zadovoljiti, ali sta je tu je kada nema brzih diskova. Ovo je jedini nacin da ih ubrzas. Ako ti je 2TB malo prostora, onda mozes i drugacije da organizujes raid 15, a to je da ti u stripu bude jedan disk of 1TB i ovaj od 2TB, a da je mirror na drugom od 1TB. Ne znam sta ti ploca podrzava od raid-a, ali mislim da ces ovako dobiti najvise. Ako ovo ne prodje iz nekog razloga, onda ti ostaje jedino da ova dva od po 1TB stavis u raid 0 i na njima da dignes sistem, a da treci disk ostane za podatke. Neces mnogo dobiti na brzini, ali ce svakako bitibrze nego da je jedan green sam.
Pa ako nije bilo black diskova nisi ni trebao ici na WD. Ne vidim poentu raid-a sa green diskovima. Njima je write toliko ocajan da su iskljucivo za storage, za sta i jesu namenjeni. __________________________________________________________ ...and on the third day He rose again...sweet zombie jesus
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.