Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Please remove the write protection???
STRANA 1 OD 1
OwerLord Please remove the write protection??? 09.10.2010. 13:55 T29991

status: user
broj poruka: 87
Skinuo sam Starcraft 2 i krenuo da je prebacim na Kingston Data Traveler 2.0 USB Flash od 8gb medjutim prikaze mi se sledece: `Please remove the write protection`? Posle formatiranja takodje pokazuje isti problem. Pokusao sam sa drugim USB-om od 16gb da to uradim medjutim opet isto upozorenje se pojavljuje. Nije bio samo Starcraft 2 u pitanju, to je samo jedan od primera. Ako je neko imao slicnih iskustava ili zna u cemu je problem molio bih da mi pomogne.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic U koji file system... 09.10.2010. 13:57 #251304

broj poruka: 9006
... si formatirao te fleševe buvazevu?

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

imarkovic Re: Please remove the write protection??? 09.10.2010. 14:03 #251305

broj poruka: 19012
probaj da podelis (zip-ujes) na 2 fajla od po 4GB..

:: Skinuo sam Starcraft 2 i krenuo da je prebacim na Kingston Data Traveler 2.0 USB Flash od 8gb medjutim prikaze mi se sledece: `Please remove the write protection`? Posle formatiranja takodje pokazuje isti problem. Pokusao sam sa drugim USB-om od 16gb da to uradim medjutim opet isto upozorenje se pojavljuje. Nije bio samo Starcraft 2 u pitanju, to je samo jedan od primera. Ako je neko imao slicnih iskustava ili zna u cemu je problem molio bih da mi pomogne.
OwerLord Re: U koji file system... 09.10.2010. 14:04 #251307

Jesam, obadva flash-a, medjutim nista se nije promenilo, to sam napisao i u prvoj poruci .)

:: ... si formatirao te fleševe buvazevu
::
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
OwerLord Re: Re: Please remove the write protection??? 09.10.2010. 14:05 #251308

Ako to budem uradio kako onda npr. da prebacim ISO fajl od 6gb???

:: probaj da podelis (zip-ujes) na 2 fajla od po 4GB.
:: :: Skinuo sam Starcraft 2 i krenuo da je prebacim na Kingston Data Traveler 2.0 USB Flash od 8gb medjutim prikaze mi se sledece: `Please remove the write protection`? Posle formatiranja takodje pokazuje isti problem. Pokusao sam sa drugim USB-om od 16gb da to uradim medjutim opet isto upozorenje se pojavljuje. Nije bio samo Starcraft 2 u pitanju, to je samo jedan od primera. Ako je neko imao slicnih iskustava ili zna u cemu je problem molio bih da mi pomogne.
bstaletic Re: Re: U koji file system... 09.10.2010. 14:06 #251309

broj poruka: 1889
Pitao je koji file system.
Dakle koji?

Anti-depressives controlling tools of your system
Making life more tolerable

:: Jesam, obadva flash-a, medjutim nista se nije promenilo, to sam napisao i u prvoj poruci .
:: :: ... si formatirao te fleševe buvazevu
:: ::
:: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: :: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
raic Re: Re: Re: U koji file system... 09.10.2010. 14:07 #251310

Po odgovorima dosad mogu bezbedno da zaključim da je FAT32 u pitanju.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

:: Pitao je koji file system
:: Dakle koji
OwerLord Re: Re: Re: Re: U koji file system... 09.10.2010. 14:16 #251312

Sta ` FAT32` tacno znaci, nisam neki strucnjak pa ako mi mozes detaljnije objasniti u cemu je problem, da li je striktno kod flash-a problem, da li se moze nesto uraditi povodom mog problema ili mu nema spasa i da je zreo za kantu za djubre?

:: Po odgovorima dosad mogu bezbedno da zaključim da je FAT32 u pitanju

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
:: :: Pitao je koji file system
:: :: Dakle koji
raic Naravno da može 09.10.2010. 14:18 #251313

Skini s neta HP USB Format Tool, odaberi NTFS file system, štikliraj Quick format, formatiraj i rešio si sve svoje probleme.

OwerLord Re: Naravno da može 09.10.2010. 14:31 #251318

Vazi, probacu pa javljam kako je proslo!

:: Skini s neta HP USB Format Tool, odaberi NTFS file system, štikliraj Quick format, formatiraj i rešio si sve svoje probleme

imarkovic Re: Re: Re: Please remove the write protection??? 09.10.2010. 14:46 #251320

broj poruka: 19012
druze, da ti ne objasnjavam sad, uzmes zip i podelis ISO na vise fajlova koji ne smeju da prelaze 4GB, dakle ako je 6GB, on ce ti podeliti na 2 dela, 4GB i 2GB, razumes? a ne bih ti preporucio da konvertujes u NFTS, jeste da ces moci da kopiras ISO preko 4GB, ali flash ce ti raditi mnogo sporije nego FAT, videces..

:: Ako to budem uradio kako onda npr. da prebacim ISO fajl od 6gb??
:: :: probaj da podelis (zip-ujes) na 2 fajla od po 4GB.
:: :: :: Skinuo sam Starcraft 2 i krenuo da je prebacim na Kingston Data Traveler 2.0 USB Flash od 8gb medjutim prikaze mi se sledece: `Please remove the write protection`? Posle formatiranja takodje pokazuje isti problem. Pokusao sam sa drugim USB-om od 16gb da to uradim medjutim opet isto upozorenje se pojavljuje. Nije bio samo Starcraft 2 u pitanju, to je samo jedan od primera. Ako je neko imao slicnih iskustava ili zna u cemu je problem molio bih da mi pomogne.
OwerLord Re: Re: Re: Re: Please remove the write protection??? 09.10.2010. 15:05 #251324

Da li je jedina mana kod NFTS to sto je sporiji ili postoji jos nesto?

:: druze, da ti ne objasnjavam sad, uzmes zip i podelis ISO na vise fajlova koji ne smeju da prelaze 4GB, dakle ako je 6GB, on ce ti podeliti na 2 dela, 4GB i 2GB, razumes? a ne bih ti preporucio da konvertujes u NFTS, jeste da ces moci da kopiras ISO preko 4GB, ali flash ce ti raditi mnogo sporije nego FAT, videces.
:: :: Ako to budem uradio kako onda npr. da prebacim ISO fajl od 6gb??
:: :: :: probaj da podelis (zip-ujes) na 2 fajla od po 4GB.
:: :: ::
:: :: :: :: Skinuo sam Starcraft 2 i krenuo da je prebacim na Kingston Data Traveler 2.0 USB Flash od 8gb medjutim prikaze mi se sledece: `Please remove the write protection`? Posle formatiranja takodje pokazuje isti problem. Pokusao sam sa drugim USB-om od 16gb da to uradim medjutim opet isto upozorenje se pojavljuje. Nije bio samo Starcraft 2 u pitanju, to je samo jedan od primera. Ako je neko imao slicnih iskustava ili zna u cemu je problem molio bih da mi pomogne.
tortojed Re: Re: Re: Re: Re: Please remove the write protection??? 09.10.2010. 15:57 #251330

broj poruka: 10999
Mana je (u praksi) samo jedna: pojedini fajl-sistemi ne dozvoljavaju OS-ovima da citaju i/ili pisu po drugima. NTFS je `brzi` u manipulaciji vecim fajlovima, i obrnuto, u odnosu na FAT32/16. Stariji Linux-i, sa starijim fajl-sistemima nisu mogli da pisu (edituju) fajlove na OS-ovima instalisanim na NTFS-u, nego samo da citaju (`read only`), sto je problem narocito u dual boot sistemima.
Znaci, ako si siguran da neces imati potrebe za koriscenjem diska na kompjuterima na kojima je instalisan samo Linux ili Mac ( ili jos neki `egzoticniji`), slobodno formatiraj u NTFS-u.
Evo jedne poucne tabele:

http://goo.gl/FrhP
- - - - - - - - - - - - -

:: Da li je jedina mana kod NFTS to sto je sporiji ili postoji jos nesto
OwerLord Re: Re: Re: Re: Re: Re: Please remove the write protection??? 09.10.2010. 16:23 #251335

Ortak mi je malopre rekao da flash ne formatiram u NTFS jer znacajno utice na radni vek samog flash-a jer vrsi upise i citanja cak i pri samom pristupanju direktorijumima i da je bolje da koristim HJSplit, sta da radim???

:: Mana je (u praksi) samo jedna: pojedini fajl-sistemi ne dozvoljavaju OS-ovima da citaju i/ili pisu po drugima. NTFS je `brzi` u manipulaciji vecim fajlovima, i obrnuto, u odnosu na FAT32/16. Stariji Linux-i, sa starijim fajl-sistemima nisu mogli da pisu (edituju) fajlove na OS-ovima instalisanim na NTFS-u, nego samo da citaju (`read only`), sto je problem narocito u dual boot sistemima
:: Znaci, ako si siguran da neces imati potrebe za koriscenjem diska na kompjuterima na kojima je instalisan samo Linux ili Mac ( ili jos neki `egzoticniji`), slobodno formatiraj u NTFS-u
:: Evo jedne poucne tabele
:: http://goo.gl/Frh
:: - - - - - - - - - - - - -
:: :: Da li je jedina mana kod NFTS to sto je sporiji ili postoji jos nesto
BassivitY ... 09.10.2010. 16:32 #251336

broj poruka: 911
imas program the file spliter http://www.dekabyte.com/filesplitter/download.html

skini onu drugu verziju ,nema instalacije itd ,izaberi fajl koji ces da podelis ,odredi velicinu i klikni na split.

Kad zavrsi ,automatski ce napraviti .exe file koji sluzi za ponovo spajanje delova ,njega takodje kopiras na flash ,kad ga prebacis na drugi komp ,naravno kopiras oba dela iso-a i taj mali fajlic ,pokrenes ga ,on spoji i to je to ...mnogo dobra stvar

CARPE DIEM

gliga79 Promeni u NTFS 09.10.2010. 16:41 #251337

broj poruka: 4641
i koristi bez tripa.
Nek daju jedan dokaz, da se smanjuje vek. To su price tipa, rekla - kazala.
Sam koristim, a znam i ljude koji koriste poodavno kartice u NTFS formatu, i nikakvih problema nikad nije bilo.

Ne skidaj nista sa Interneta, vec formatiraj na sledeci nacin:

1. Klikni na“Start menu”.
2. Desni klik “My Computer” idi na “Manage”.
3. Otvori “Device Manager” i nadji tvoj USB drive pod ‘Disk Drives’
4. Desni klik “Properties”.
5. Klikni ‘Policies tab’ i namesti “Optimize for performance” .
6. OK
7. Otvori “My Computer”.
8. Namesti ‘Format’ na USB flash drive.
9. Izaberi NTFS.
10.Kraj

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Gare87 a kad odradis ovo sto su ti kolege predlozili 09.10.2010. 17:08 #251340

broj poruka: 4710
evo malo da citas sta je to malo sa poklopcem sto se mece u USB(zvano flash drive)

http://en.wikipedia.org/wiki/USB_flash_drive

Intel q8200 2.3GHz
Gigabyte GA-ep35-ds3l
Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MHz
WD3200AAKS
Gigabyte GV-NX88T256H rev 1.0
OCZ MXS-PRO 600W

OwerLord ... 09.10.2010. 17:19 #251344

Kazite mi sta kod formatiranja znaci ovaj deo http://img219.imageshack.us/img219/3302/formatiranje.png, i na koliko je najbolje da ga podesim?
Ishmerish Re: ... 09.10.2010. 17:21 #251345

broj poruka: 7285
Na 4Mb kao sto i stoji, to ti je velicina klaster-a medjutim da te ne zabunjuemo dodatno, narani svinje i nis ne diraj

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Kazite mi sta kod formatiranja znaci ovaj deo http://img219.imageshack.us/img219/3302/formatiranje.png, i na koliko je najbolje da ga podesim
Jebivetar pitanjce od mene 09.10.2010. 23:56 #251400

broj poruka: 2386
imam micro SD karticu 2gb sa koje ne mogu da brishem i upisujem podatke koristeci usb memflex(neshto kao chitach). E sad, takav isti chitach sam kupio ortaku i kod njega hoce da radi sve operacije. Na svome chitachu sam probao moju karticu i komshijinu.
Izgleda da moze biti da je problem u file system, koji preporuchujete za SanDisk 2gb micro SD. Mislim da je sada FAT, u telefonu mi je i u njemu radi korektno?
Hvala.

cash rules everything around me

neXus2000 Re: Promeni u NTFS 10.10.2010. 00:30 #251419

broj poruka: 3350
Zaboravio si da dodas da posle formatiranja sve to ponovo odradi, i da pod policies vrati na quick removal. Jer po Win defaultu to je postavljeno da mozes da cupas memorije bez safely remove hardware.

:: i koristi bez tripa
:: Nek daju jedan dokaz, da se smanjuje vek. To su price tipa, rekla - kazala
:: Sam koristim, a znam i ljude koji koriste poodavno kartice u NTFS formatu, i nikakvih problema nikad nije bilo
:: Ne skidaj nista sa Interneta, vec formatiraj na sledeci nacin
:: 1. Klikni na“Start menu”
:: 2. Desni klik “My Computer” idi na “Manage”
:: 3. Otvori “Device Manager” i nadji tvoj USB drive pod ‘Disk Drives
:: 4. Desni klik “Properties”
:: 5. Klikni ‘Policies tab’ i namesti “Optimize for performance”
:: 6. O
:: 7. Otvori “My Computer”
:: 8. Namesti ‘Format’ na USB flash drive
:: 9. Izaberi NTFS
:: 10.Kraj
:: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Intel Q6600. CM - TX3
:: Asus P5QL-E
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: WD Caviar 640 Gb, AAKS
:: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
gliga79 pitanjce od mene 10.10.2010. 02:05 #251446

broj poruka: 4641
Imam i ja micro SD od 8gb. Kingston, kao i citac kartice.
Koristim je za kameru. Kada prebacim u NTFS, koristim je kao klasicni USB Flash, dok za kameru mora da formatiram u FAT, kako bi radila(inace u NTFS, kamera je ne prepoznaje).

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
Jebivetar ... 10.10.2010. 03:49 #251450

broj poruka: 2386
Hvala Gliga.
A da li bi u telefonu radila ako bi se formatirala u NTFS?

cash rules everything around me

tortojed Re: ... Najverovatnije - ne bi. 10.10.2010. 08:41 #251459

broj poruka: 10999
Ne znam za ove najnovije telefone koji koriste uproscenu verziju Win7...

:: Hvala Gliga
:: A da li bi u telefonu radila ako bi se formatirala u NTFS
:: cash rules everything around me
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs