Dali mi mozete objasniti samo nesto. Stari hard je ata 80Gb i ja sam sada na ovaj novi sata ubacio sistem ali nece da rade oba zajedno vec rade samo kada iskljucim dvdrw(znaci ili ata ili dvdrw) a hteo bi neke stvari da prebacim sa ata na sata?
:: :: :: Dali mi mozete objasniti samo nesto :: Stari hard je ata 80Gb i ja sam sada na ovaj novi sata ubacio sistem ali nece da rade oba zajedno vec rade samo kada iskljucim dvdrw(znaci ili ata ili dvdrw) a hteo bi neke stvari da prebacim sa ata na sata ::
Iskljucio sam stari ata hard i ubacio ovaj novi samsung(sata), instalirao sistem, sve zavrsio i reko da prebacim slike neke sa starog harda a ono cvrc, nece da radi komp kad su oba nakacena. Prebacio sam ja sve kada sam iskljucio dvd sa napajanja i ploce, onda oba harda, odnosno ceo komp radi. Cim ukljucim zajedno ata hard i dvd nece da digne sistem, sa oba pojedinacno nema problema. Znaci sata sa sistemom moze ali samo sa dvd-jem ili samo sa ata hardom
je ostalo vezano isto, na ata kablu i hard i dvd, samo sam dodao sata hard i nije hteo da butuje ni sa jednog harda, izbo sam ata, ubacio dvd xp i instalirao sistem. C particiju na ata disku sa sistemom sam kod burazera na kompu formatirao(reko mozda je zbog dva xp-a ali nije do toga)
usled kosmicke sile poceli su da se krljaju, ili je to usled pokretanja iz mrtvih sata kontrolera. Elem pogledaj na ATA hardu raspored(etiketu iznad jumper-a)i podesi kapicu da bude master, a onda isti princip sa optikom ali nju stavi da bude rob(slave).
Ako sam dobro razumeo, hoces sa starog harda samo da prebacis podatke na nov, i stari da izbacis iz upotrebe? Ako hoces tako, iskljuci dvd na neko kratko vreme, u biosu podesi da ti prvo podize sa novog harda, prebaci podatke, formatiraj ceo stari hard i to je to.
Kasnije samo iskljucis ata disk, a prikljucis dvd i gotovo.
Stavi u biosu da butuje baš sa tog sata drajva a sve ostalo stavi na disabled, probaj i da obrneš mesta na ata kablu, vidi i da li džamperi stoje baš na master i slave ili cable select.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
kad probam, samo me je.ava kuciste neko hp i neotvara se druga strana(nemogu da izvadim stari hard) tako da ce mozda malo da potraje jer ga moram skinuti, nevidim etiketu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.