je kupljen pre nedelju dana i jedan je od tri rezača koja imam. Na starom kompu imam LG h55n ide (ima 2,5god), na laptopu optiarc star 1 god, oba ispravna.
Problem je u tome što ono što na narežem na 223c ne može da čita h55n i moj dvd plejer nakačen na tv (konkretno sam narezala jednu stvar- dvd film pa mi je to najveći problem).
Čini mi se da je samsung 223 ispravan jer mu diskove čita laptop, a i on je pročitao sve što su drugi narezali.
Najviše mi smeta što dvd plejer Skyvision ne može da pusti dvd film koji je samsung narezao...U čemu je problem i šta da radim?
Uvek režem na 4x, koristim nero 6 i do sada ni sa jednim diskom nije bilo problema ( narezala sam brdo filmova na dvd) dok ne kupih ovog Samsunga 223 koga svi hvale!!!!!
:: :: Uvek režem na 4x, koristim nero 6 i do sada ni sa jednim diskom nije bilo problema ( narezala sam brdo filmova na dvd) dok ne kupih ovog Samsunga 223 koga svi hvale!!!!!
Uvek koristim verbatim dvd+r i isto važi za dual layer.
Videla temu... crnjak. Rezač valjda mogu da zamenim, ali ako je sve kao što kažeš ne znam da li ću rešiti problem. Da li flešovanje može da pomogne SkyVision-u da počne da čita dvd-je Samsunga 223?
Nije isključeno da flešovanje može da pomogne ali to malo potraži po netu pa vidi. Ja bi pre probao da tom SkyVision-u udelim film na DVD-R disku umesto na DVD+R. Ako možeš zameni rezač za neki drugi brend pa vidi da li će sa njim narezani diskovi biti čitljivi SkyVision-u.
Desi se nekad pa jednostavno neće... Slava Velikom Gremlinu
28.09.2010. 16:08
status: user broj poruka: 9006
Pre ovog Samsunga sam imao neki LG, na drugom kompu čita ono što s njim narežem, na laptopu čita, kod komše njegov pionir ne čita a neće ni njegov dvd plejer. Kod nekog ortaka nec isto nije hteo a kod većine drugih kojim sam davao diskove čita bez problema.
Desava se,eto ima sigurno neka mikro-nano metarska razlika u `duborezu`i eto belaja.Jedino da kupis par razlicitih firmi dvd r diskova,pa probaj.Nikad se ne zna,moze i njgori pijacarski dvd da odradi posao.
Doneo mi komsa neki dan da se `pohvali`snimke svoje kicme na cd-u,bio je neki x-wave(onaj crni),nisam mogao da ga iscitam na 3 razlicita dvd/rw citaca od kojih je jedan gajnc novi,a njegov lap cita bez problema,jbmlg.
Prošle su godine na tom dvd-u omatoreo možda mu je laser na izdisaju. Probaj na nekom drugom kod komšije . A za rezanje uvek koristim DVD- a ne dvd + diskove imao sam problema sa +++.
I jedini je koji ima smart navi(ako ne racunam par krsina iz madjarske)u sebi,sto mu omogucava ucitavanje zasebnih titlova i prikaz istih(tj ucitavanje).Da budem precizniji svi njegovi playeri pustaju txt titlove bez problema, dok svi ostali zajedno nemaju 5 modela koji to mogu.
Ja imam obicaj da kazem da bi i govno na tacni ocitao,jedini problem kod tih pleyer-a su daljinci koji crkavaju veoma brzo ali laser je savrenstvo-tako da do njega nije sigurno i nemoj da ga flash-ujes i ne daj boze odjebes za DZ.
Slažem se, Sky je super, imamo ga već 4 god sigurno i bukvalno sve je uspevao da pusti do sada sem JEDNOG divx-a, ao dvd formatu da ne pričamo, pustio je sve. Upravljač mu je još živ pošto smo u kući nežni prema stvarima.
Zato sam stvarno zbunjena, pa reko možda je malo zastareo što se kodeka tiče... Prosto mi je neverovatno da DVD film neće da mi pusti.
:: I jedini je koji ima smart navi(ako ne racunam par krsina iz madjarske)u sebi,sto mu omogucava ucitavanje zasebnih titlova i prikaz istih(tj ucitavanje).Da budem precizniji svi njegovi playeri pustaju txt titlove bez problema, dok svi ostali zajedno nemaju 5 modela koji to mogu :: :: Ja imam obicaj da kazem da bi i govno na tacni ocitao,jedini problem kod tih pleyer-a su daljinci koji crkavaju veoma brzo ali laser je savrenstvo-tako da do njega nije sigurno i nemoj da ga flash-ujes i ne daj boze odjebes za DZ :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Sure, we all love to multi-task. Most of the time your computer can handle many tasks simultaneously, but DVD burning isn’t necessarily one of them.
When burning DVDs, step away from the computer and let it concentrate all of its energy on burning the disk. This can often prevent random errors during the burning process.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: 100% ispoštovala sve. Režem stvari koje su mi bitne i koje želim da stvarno sačuvam, DVD kolekcija mi je pozamašna :: :: 4x brzina, proveren program, ako omane verifikacija disk bacam a da ne govorim o izgrebanim delovima...
DvD`jevi su mi upravo zato bili off. Ja imam preko 300 DvD diskova i to vecinom avi i poneki mkv, sam dvd format izbegavam jer busan kao svajcarski sir i sto mu quraca smeta.
Ono sto ti ja na slepo posle svega ovoga mogu reci da je evidentno taj film (ili sta vec) odnosno neki deo formata u kojem je radjen ne kompatibilan sa tvojim playerom.
Pokusaj da ga skines ponovo ili ga jednostavno prebaci u MKV(high quality)i uzivaj,kvalitet slike ce biti istovetan.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.