Racunar mi se resetuje kad god dodirnem kontakt ...
STRANA 1 OD 1
scientist
Racunar mi se resetuje kad god dodirnem kontakt ...
28.09.2010. 09:55
T29735
status: user broj poruka: 488
... eksternog harda na front mounted usb. Ploca je m4a89 gtd pro/usb3, napajanje corsair tx 750, eksterni hard transcend neki oblozen gumom, inace radi odlicno, jedino ako ovi kablovi koji povezuju usb na plocu nisu losi.
Ma kad ga ustekam u usbove pozadi na ploci radi savrseno, izgleda mi kao da povuce malo vise struje nego sto ploca moze da mu da, kao da napravi vakum u ploci, pa ovoj zafali da drzi sistem upaljen,...i tu se sistem resetuje.
druze, isti problem sam ja imao prosle godine, na chembro gaming bomb... ne samo sa externim hdd-om, vec i sa joypad-om, flash usb-om... ma sta god da ustekam u front usb. resenje je bilo ukljucenje kompa u drugu uticnicu... da li je bio problem u uzemljenju, ili necemu drugom, nemam pojma. u struju se razumem toliko da zamenim sijalicu i osigurac :D
meni se sa vremena na vreme desi isto to kad ubodem eksterni hard u mom slucaju WD passport al ne desava se uvek. Tako da nas obojicu verovatno zeza ploca.
Dao si mi dobar predlog, he he.. I moj comp ponekad restartuje kad utaknem usb, ali samo ponekad. Sve sam komponente menjao osim ploce i proc, samo mi nije palo na pamet da je shteker, sto je vrlo moguce. !
:: druze, isti problem sam ja imao prosle godine, na chembro gaming bomb.. :: ne samo sa externim hdd-om, vec i sa joypad-om, flash usb-om... ma sta god da ustekam u front usb. resenje je bilo ukljucenje kompa u drugu uticnicu... da li je bio problem u uzemljenju, ili necemu drugom, nemam pojma. u struju se razumem toliko da zamenim sijalicu i osigurac : :: :: ::
Ne verujem da je steker. Ta struja prvo prolazi kroz produzni sa zastitom, pa kroz napajanje sa gomilom nekih zastita i stabilizacijom napona, pa kroz plocu, pa kroz kabl koji sam dobio sa kucistem pa tek onda kroz eksterni.
Ko sto rece kolega DarkDawn verovatno je maticna, mada nisam siguran ni da mogu iskljuciti napajanje. Sa koje grane se napaja front mounted usb na ovoj ploci, ako neko zna?
Ne veruj i dalje, ali ipak prebaci u drugi. To nema nikakve veze kroz sta sve prolazi `ta struja`, ima veze sa tim kako `ta struja` prolazi kroz steker... A ako u stekeru nema dobro uzemljenje, onda ga nece imati ni kroz jednu od tih dzizabidza. I da, probaj u drugi steker ali direktno, bez tih dzidzabidza...
S1000RR
:: Ne verujem da je steker. Ta struja prvo prolazi kroz produzni sa zastitom, pa kroz napajanje sa gomilom nekih zastita i stabilizacijom napona, pa kroz plocu, pa kroz kabl koji sam dobio sa kucistem pa tek onda kroz eksterni ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.