Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Msi Flash 16 GB
STRANA 1 OD 1
Mikula81 Msi Flash 16 GB 27.09.2010. 17:01 T29722

status: user
broj poruka: 6
imam dotican fles koji po meni malo cudno radi,naime sta se desava.Kad krenem da nesto kopiram na njega brzina mi krene sa nekih 40.000 kb/s i za sec sec i po padne na 4.000 kb/s,recimo za neku iso sliku od 8 gb treba neki 20 min.e pa sad me interesuje da li je to neki problem ili je to normalno za ovaj tip flasha ,hvalaa
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Flash-uj ga 27.09.2010. 17:48 #248358

broj poruka: 19012
pa recimo da je to normalna brzina, racunam da je od sporijih flash-eve taj sto imas, tako da ne mozes nista na zalost da uradis da bi ga ubrzao..

:: imam dotican fles koji po meni malo cudno radi,naime sta se desava.Kad krenem da nesto kopiram na njega brzina mi krene sa nekih 40.000 kb/s i za sec sec i po padne na 4.000 kb/s,recimo za neku iso sliku od 8 gb treba neki 20 min.e pa sad me interesuje da li je to neki problem ili je to normalno za ovaj tip flasha ,hvala
::
markopvict Ebes flash koji se puni 1h 27.09.2010. 17:54 #248361

broj poruka: 4515
Mislim da kad bi stavio 1xxxxxx manjih fajlova(16 GB) da se upisuje na flash, da bi to trajalo 24h.

↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
8====D ~ ~ ~

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Ebes flash koji se puni 1h 27.09.2010. 18:01 #248364

broj poruka: 19012
jbg, kol`ko para, tol`ko speed-a..

:: Mislim da kad bi stavio 1xxxxxx manjih fajlova(16 GB) da se upisuje na flash, da bi to trajalo 24h
:: ↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
:: 8====D ~ ~ ~
jones66 re 27.09.2010. 18:22 #248365

broj poruka: 100
pozdrav!

Ja imam Maxell od 16 GB, i isto mi se ponasa. Vratio sam u prodavnicu,zamenili za drugi, ali isto. Medutim kad sam na laptopu i koristim W7, brzina je odlicna. Dakle samo na XP-u mi je spor...

miki069 Nije kriv XP 27.09.2010. 20:34 #248388

broj poruka: 1234
Jesi probao fleš na istom laptop-u pod Windpws XP?
Tek onda možeš tvrditi da je spor pod XP.

https://www.bambimobil.blogspot.com

sojkic Re: nije kriv xp 27.09.2010. 21:40 #248409

broj poruka: 216

Ne mogu nista da tvrdim za flash, ali mogu da navedem neko iskustvo sto sam imao sa operativnim sistemima i brzinom prenosa podateka, ali preko mreze. Radim u sbb-u, imali smo neku demonstraciju za docsis3 modeme jer neki korisnici su se zalili da ne dobijaju brzinu koju su zakupili (30 ili 60 Mbps). Na demonstraciji modem koji je sistemski podesen na 90 Mbps je na win 7 u speedtestu postigao 89500 kbps, ili ti skoro max brzinu transfera, a isti modem je na win xp koji je potpuno prazan, znaci samo instalacija, bez antivirusa i svih ostalih stvari koje ga jos dodatno usporavaju, jedva izvukao 50 Mbps. Sa win xp koji je nekoliko meseci u upotrebi, nema sanse da speedtest ide preko 35 Mbps(za pristupnu brzinu od 90 Mbps). Znaci iz ovoga postoji ogromna razlika u operativnim sistemima i njihovom stepenu iskoriscavanja date brzine pristupa ili transfera, tako da ako bi povukli paralelu mislim da i preko usb ima razlike ako je win xp ili win 7.

Erestun re 27.09.2010. 23:18 #248421

broj poruka: 1797
Transcend Value model 16GB formatiran u NTFS ide 30+ cak dostize i 60mbps

https://www.eveonline.com
https://www.quakelive.com
https://www.swtor.com

miki069 bebe i žabe 28.09.2010. 02:59 #248449

broj poruka: 1234
Koji modem?
Koja verzija XP-a?
Koji računar sa XP-om? Koja mrežna kartica?
Koja verzija Win7?
Koji računar pod Win7? Koja mrežna kartica?

Ako povučemo paralelu sa ovim tvojim:
Vozio sam neki Audi i neki BMW na nekom putu.
BMW ide 190 km/h a Audi 140 km/h.
Brži je BMW.

http://www.bambimobil.blogspot.com/
sojkic re: bebe i zabe 28.09.2010. 07:48 #248460

broj poruka: 216

Da si malo bolje citao, video bi da je to docsis3 modem(posto verovatno za to nisi ni cuo kada si toliko informisan da znas samo da zines i nesto lupas idi bolje i vozi ficu kraj bmw-a), to je cisco modem, da si malo bolje citao, video bi da je brzina na njemu podesena na 90Mbps, ne na preko 100, da bi mrezne karte bile usko grlo,mada merenje smo izvrsili preko laptop-ova sa opet gigabitnim kartama, razlika je bila u os-u, win xp 32 bit i win 7 32 bit, win xp JEDNOSTAVNO ne moze da iskoristi brzinu koju dobija preko mrezne karte, pa sam samo povukao paralelu sa covekom koji je rekao da ima isti problem sa flesom gde je na in7 imao super brzinu, a preko win xp ne.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs