Ok, evo sta me bacilo na razmisljanje. Imao sam problem s a jednim sigejt barakuda hd-om. Problem je bio sto mu je velicina jedne od particija varirala 100%(u momentu ima prazno 100gb a u drugom je full). Obzirom da hd nije originalno moj vec sam ga uzeo polovnog nisam ga nikada pre formatirao pa nisam ni zapazio njegov prvobitni kapacitet. Particije su bile podeljene na 100gb(to sam siguran) i ostatak cijeg se kapaciteta ne secam. Formatirao sam hd kao jednu celinu (takav mi i treba) i konacni kapacitet mu je 232gb?! E sad hd je kapaciteta 250gb i znam da se negde neki broj gb-a gubi ali koliki i naravno jel ovo ok? Hvala
U redu je. To ti je standardna prica prevare proizvodjaca HDD-ova. Da bi sracunao tacno koliki je zaista kapacitet diska pomnozi 250 sa 1000000000 i podeli sa 1073741824. dobices otprilike 232 GB.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.