Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Sony Nec Optiarc
STRANA 1 OD 1
606 Sony Nec Optiarc 24.09.2010. 13:04 T29644

status: user
broj poruka: 154

Da li neko od postovanih forumasa ima neko iskustvo sa ovim rezacima?

Mozda neka druga preporuka?

Pozdrav i unapred hvala!

L
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Stripy Re 24.09.2010. 13:20 #247455

broj poruka: 4163
Kupi Samsung

ČEKIĆ JE IZMISLIO SVE OSTALE ALATE

imarkovic >> 24.09.2010. 13:21 #247456

broj poruka: 19012
to nije videlo Sony, samo se tako zove, a moja preporuka ide Samsungu i LiteON-u.

zoxin Re 24.09.2010. 13:34 #247460

broj poruka: 265
S Necom vrlo losa iskustva.Mozes slobodno uzeti i LG.

Ishmerish svi ce oni da sljakaju ispocetka 24.09.2010. 13:39 #247461

broj poruka: 7285
samo je pitanje sta posle, tu se Lite-ON i Pioneer mogu svrstati u onu reklamu o Duracell baterijama.

Evo ja imam na lapu Nec-a i otisla mi je glava za citanje DvD-ija a rezanje po sistemu toplo hladno.
Mada mi se trip jako svidja, ako ubacim Princo DvD nece ni da ga ocita kao blank a kamoli da ga nareze, zna cova sta valja a sta ne

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Mortificat Re: 24.09.2010. 13:52 #247467

broj poruka: 3519
Imam jedan takav, nikad nisam imao problema sa njim. Iskreno, pročitao sam neke loše kritike vezano za njega te bi to verovatno uticalo na moju kupovinu istog, izuzev što sam dotični dobio, pa nek šljaka kol`ko može. Ako nećeš da rizikuješ poslušaj savet kolega i uzmi recimo neki Samsung, mada u tom segmentu(~20e) su svi slabijeg kvaliteta i retko koji se izdvaja po meni.

GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Geil Ultra Plus/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

606 re 24.09.2010. 15:04 #247486

Ok, ljudi, puno vam hvala na savetima. U medjuvremenu sam citao reviw o Optiarc na cdfreaks, dobio je editor choice, kazu da je skroz ok! Razmislicu jos malo o kupovini.

Sta ti je navika, Pioneer, ali ga nema nigde! Steta...

Pozdrav i jos jednom hvala!

L
imarkovic Re: re 24.09.2010. 15:12 #247487

zavisi koji, ovi kod nas ne valjaju uopste, a oni koji idu u IBM itd. su vrh...a nemoj da se prevaris da uzmes slucajno Pioneer, nisu vise tako sjajni kao do skoro..

:: Ok, ljudi, puno vam hvala na savetima. U medjuvremenu sam citao reviw o Optiarc na cdfreaks, dobio je editor choice, kazu da je skroz ok! Razmislicu jos malo o kupovini.
::
:: Sta ti je navika, Pioneer, ali ga nema nigde! Steta...
:: Pozdrav i jos jednom hvala
:: L
606 re 24.09.2010. 15:38 #247500

Da, da, ima i taj zez! Verovatno se razlikuju modeli koji dolaze ovde... A sto se tice pioneera, i da hocu, koliko vidim, nema gde da se nabave! Znaci izbor pada izmedju samsunga i lite-on...

Tr0pIcAn0 ... 24.09.2010. 16:02 #247510

broj poruka: 633
Ja imam duze vreme Optiarc, i sasvim solidno radi, nikad nisam imao nekih problema. E sad, mozda je meni zapao takav primerak, jer sam i ja procitao nekoliko review-a, i u vecini slucajeva su ga nacrnili.

Ipak bih ti preporucio neki Samsungov.

MSI KA790GX
AMD Phenom II x4 925
Thermaltake V1 CL-P0401
Kingston KHX1066mhz CL4 2x1gb
PowerColor HD 4770 512mb
Samsung SpinPoint F3 HD502HJ 500GB 7k 16MB
Silverstone SST-ST50F-230 500W

Lug takodje 24.09.2010. 17:09 #247523

broj poruka: 993
srecni korisnik Optiarca, skoro 2 god.sad moze i da crkne

Simon72 ... 24.09.2010. 17:39 #247533

broj poruka: 2799
Svi oni dobro režu ali se javlja problem prilikom citanja diskova pa tako ovaj kao i pionir (u poslednje vreme) imaju problem sa citanjem. Zato ti predlažem lg (kvalitetnije je malo napravljan bar one koje sam video nemogu da se setim modela) ili samsung. Liteon je malo lošijei od ova dva ali cita isto veoma dobro (zezao me prilikom rezanja na neke mediie kao što je princo mada je to možda bilo do diskova). Uglavnom imam nec 3520 još uvek radi mada nece dl diskove da cita ali ih reže (zezao me od pocetka sa citanjem određenih medija i daleko nadživeo pionir 107) liteon lg i od pre 4-5 meseca samsung 223c. E da režem sve što skinem a skidam skoro sve greota da se ne iskoristi :)

srdoch @svi 24.09.2010. 17:40 #247534

broj poruka: 1260
Iskreno, mislim da je cela priča oko optičkih uređaja u poslednjih par godina postala deplasirana. Jedni hvale Samsung, Pioneer, Optiarc, drugi ih pljuju. Neki hvale LG, LiteOn, Asus, i tako u nedogled. Generalno ja vas sve apsolutno razumem. Iskustva su različita i uvek će i biti, iz prostog razloga što su optički uređaji precizne mehaničke sprave čije pravilno funkcionisanje zavisi od gomile faktora (način upotrebe, dužina arčenja, čistoća prostorije, i mnoštvo drugih). Zato su uvek iskustva totalno različita. Jednostavno sve su to ista đubrad od 20€ i manje, i definitivno nema pravila koji je bolji. Čak ni Plextor više nije što je nekad bio. Bukvalno sve ide po sistemu kako se kome posreći sa kojim brendom. Mogao bi sad da nahvalim neke brendove iz ličnog iskustva, ali kako to da učinim kada sam tih istih na servisu imao gomile.
Zaključak je kupi bilo koji i nadaj se da će te služiti dobro. Prosto ne može da se očekuje viskok kvalitet od tako besmisleno jeftine sprave, bez obzira na brend. Masovna proizvodnja je čudo!

Pozdrav svima!
Ishmerish Re: @svi 24.09.2010. 17:41 #247535

broj poruka: 7285
AMIN

Admini moze lock,ovim je sve receno.

Lala 4ever!
http://spedr.com/4tb3h

http://img843.imageshack.us/img843/8216/nero7.jpg

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Iskreno, mislim da je cela priča oko optičkih uređaja u poslednjih par godina postala deplasirana. Jedni hvale Samsung, Pioneer, Optiarc, drugi ih pljuju. Neki hvale LG, LiteOn, Asus, i tako u nedogled. Generalno ja vas sve apsolutno razumem. Iskustva su različita i uvek će i biti, iz prostog razloga što su optički uređaji precizne mehaničke sprave čije pravilno funkcionisanje zavisi od gomile faktora (način upotrebe, dužina arčenja, čistoća prostorije, i mnoštvo drugih). Zato su uvek iskustva totalno različita. Jednostavno sve su to ista đubrad od 20€ i manje, i definitivno nema pravila koji je bolji. Čak ni Plextor više nije što je nekad bio. Bukvalno sve ide po sistemu kako se kome posreći sa kojim brendom. Mogao bi sad da nahvalim neke brendove iz ličnog iskustva, ali kako to da učinim kada sam tih istih na servisu imao gomile.
:: Zaključak je kupi bilo koji i nadaj se da će te služiti dobro. Prosto ne može da se očekuje viskok kvalitet od tako besmisleno jeftine sprave, bez obzira na brend. Masovna proizvodnja je čudo
:: Pozdrav svima!
gilopile Re: @svi 24.09.2010. 17:43 #247536

broj poruka: 9459
Apsolutno se slazem s tobom.

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: Iskreno, mislim da je cela priča oko optičkih uređaja u poslednjih par godina postala deplasirana. Jedni hvale Samsung, Pioneer, Optiarc, drugi ih pljuju. Neki hvale LG, LiteOn, Asus, i tako u nedogled. Generalno ja vas sve apsolutno razumem. Iskustva su različita i uvek će i biti, iz prostog razloga što su optički uređaji precizne mehaničke sprave čije pravilno funkcionisanje zavisi od gomile faktora (način upotrebe, dužina arčenja, čistoća prostorije, i mnoštvo drugih). Zato su uvek iskustva totalno različita. Jednostavno sve su to ista đubrad od 20€ i manje, i definitivno nema pravila koji je bolji. Čak ni Plextor više nije što je nekad bio. Bukvalno sve ide po sistemu kako se kome posreći sa kojim brendom. Mogao bi sad da nahvalim neke brendove iz ličnog iskustva, ali kako to da učinim kada sam tih istih na servisu imao gomile.
:: Zaključak je kupi bilo koji i nadaj se da će te služiti dobro. Prosto ne može da se očekuje viskok kvalitet od tako besmisleno jeftine sprave, bez obzira na brend. Masovna proizvodnja je čudo
imarkovic Re: @svi 24.09.2010. 17:44 #247537

tacno, ali ako gledas s te strane, onda treba gledati i to koji uredjaji najbolje citaju, tj. da citaju sve diskove, a to su po meni Samsung i LiteON, NEC, LG, Pioneer nece bas sve diskove da procitaju.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs