samo je pitanje sta posle, tu se Lite-ON i Pioneer mogu svrstati u onu reklamu o Duracell baterijama.
Evo ja imam na lapu Nec-a i otisla mi je glava za citanje DvD-ija a rezanje po sistemu toplo hladno. Mada mi se trip jako svidja, ako ubacim Princo DvD nece ni da ga ocita kao blank a kamoli da ga nareze, zna cova sta valja a sta ne
Imam jedan takav, nikad nisam imao problema sa njim. Iskreno, pročitao sam neke loše kritike vezano za njega te bi to verovatno uticalo na moju kupovinu istog, izuzev što sam dotični dobio, pa nek šljaka kol`ko može. Ako nećeš da rizikuješ poslušaj savet kolega i uzmi recimo neki Samsung, mada u tom segmentu(~20e) su svi slabijeg kvaliteta i retko koji se izdvaja po meni.
Ok, ljudi, puno vam hvala na savetima. U medjuvremenu sam citao reviw o Optiarc na cdfreaks, dobio je editor choice, kazu da je skroz ok! Razmislicu jos malo o kupovini.
Sta ti je navika, Pioneer, ali ga nema nigde! Steta...
zavisi koji, ovi kod nas ne valjaju uopste, a oni koji idu u IBM itd. su vrh...a nemoj da se prevaris da uzmes slucajno Pioneer, nisu vise tako sjajni kao do skoro..
:: Ok, ljudi, puno vam hvala na savetima. U medjuvremenu sam citao reviw o Optiarc na cdfreaks, dobio je editor choice, kazu da je skroz ok! Razmislicu jos malo o kupovini. :: :: Sta ti je navika, Pioneer, ali ga nema nigde! Steta... :: :: :: Pozdrav i jos jednom hvala :: :: :: L
Da, da, ima i taj zez! Verovatno se razlikuju modeli koji dolaze ovde... A sto se tice pioneera, i da hocu, koliko vidim, nema gde da se nabave! Znaci izbor pada izmedju samsunga i lite-on...
Ja imam duze vreme Optiarc, i sasvim solidno radi, nikad nisam imao nekih problema. E sad, mozda je meni zapao takav primerak, jer sam i ja procitao nekoliko review-a, i u vecini slucajeva su ga nacrnili.
Svi oni dobro režu ali se javlja problem prilikom citanja diskova pa tako ovaj kao i pionir (u poslednje vreme) imaju problem sa citanjem. Zato ti predlažem lg (kvalitetnije je malo napravljan bar one koje sam video nemogu da se setim modela) ili samsung. Liteon je malo lošijei od ova dva ali cita isto veoma dobro (zezao me prilikom rezanja na neke mediie kao što je princo mada je to možda bilo do diskova). Uglavnom imam nec 3520 još uvek radi mada nece dl diskove da cita ali ih reže (zezao me od pocetka sa citanjem određenih medija i daleko nadživeo pionir 107) liteon lg i od pre 4-5 meseca samsung 223c. E da režem sve što skinem a skidam skoro sve greota da se ne iskoristi :)
Iskreno, mislim da je cela priča oko optičkih uređaja u poslednjih par godina postala deplasirana. Jedni hvale Samsung, Pioneer, Optiarc, drugi ih pljuju. Neki hvale LG, LiteOn, Asus, i tako u nedogled. Generalno ja vas sve apsolutno razumem. Iskustva su različita i uvek će i biti, iz prostog razloga što su optički uređaji precizne mehaničke sprave čije pravilno funkcionisanje zavisi od gomile faktora (način upotrebe, dužina arčenja, čistoća prostorije, i mnoštvo drugih). Zato su uvek iskustva totalno različita. Jednostavno sve su to ista đubrad od 20€ i manje, i definitivno nema pravila koji je bolji. Čak ni Plextor više nije što je nekad bio. Bukvalno sve ide po sistemu kako se kome posreći sa kojim brendom. Mogao bi sad da nahvalim neke brendove iz ličnog iskustva, ali kako to da učinim kada sam tih istih na servisu imao gomile. Zaključak je kupi bilo koji i nadaj se da će te služiti dobro. Prosto ne može da se očekuje viskok kvalitet od tako besmisleno jeftine sprave, bez obzira na brend. Masovna proizvodnja je čudo!
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Iskreno, mislim da je cela priča oko optičkih uređaja u poslednjih par godina postala deplasirana. Jedni hvale Samsung, Pioneer, Optiarc, drugi ih pljuju. Neki hvale LG, LiteOn, Asus, i tako u nedogled. Generalno ja vas sve apsolutno razumem. Iskustva su različita i uvek će i biti, iz prostog razloga što su optički uređaji precizne mehaničke sprave čije pravilno funkcionisanje zavisi od gomile faktora (način upotrebe, dužina arčenja, čistoća prostorije, i mnoštvo drugih). Zato su uvek iskustva totalno različita. Jednostavno sve su to ista đubrad od 20€ i manje, i definitivno nema pravila koji je bolji. Čak ni Plextor više nije što je nekad bio. Bukvalno sve ide po sistemu kako se kome posreći sa kojim brendom. Mogao bi sad da nahvalim neke brendove iz ličnog iskustva, ali kako to da učinim kada sam tih istih na servisu imao gomile. :: Zaključak je kupi bilo koji i nadaj se da će te služiti dobro. Prosto ne može da se očekuje viskok kvalitet od tako besmisleno jeftine sprave, bez obzira na brend. Masovna proizvodnja je čudo :: :: Pozdrav svima!
:: Iskreno, mislim da je cela priča oko optičkih uređaja u poslednjih par godina postala deplasirana. Jedni hvale Samsung, Pioneer, Optiarc, drugi ih pljuju. Neki hvale LG, LiteOn, Asus, i tako u nedogled. Generalno ja vas sve apsolutno razumem. Iskustva su različita i uvek će i biti, iz prostog razloga što su optički uređaji precizne mehaničke sprave čije pravilno funkcionisanje zavisi od gomile faktora (način upotrebe, dužina arčenja, čistoća prostorije, i mnoštvo drugih). Zato su uvek iskustva totalno različita. Jednostavno sve su to ista đubrad od 20€ i manje, i definitivno nema pravila koji je bolji. Čak ni Plextor više nije što je nekad bio. Bukvalno sve ide po sistemu kako se kome posreći sa kojim brendom. Mogao bi sad da nahvalim neke brendove iz ličnog iskustva, ali kako to da učinim kada sam tih istih na servisu imao gomile. :: Zaključak je kupi bilo koji i nadaj se da će te služiti dobro. Prosto ne može da se očekuje viskok kvalitet od tako besmisleno jeftine sprave, bez obzira na brend. Masovna proizvodnja je čudo :: :: Pozdrav svima!
tacno, ali ako gledas s te strane, onda treba gledati i to koji uredjaji najbolje citaju, tj. da citaju sve diskove, a to su po meni Samsung i LiteON, NEC, LG, Pioneer nece bas sve diskove da procitaju.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.