Imam oko 25Gb slika i filmova. Jako su mi bitni i zelim da ih cuvam. Baza raste konstantno, a meni to i dalje sve stoji na HDD.
Na cemu cuvati? Preporucite medij za arhiviranje koji je najpouzdaniji i najdugotrajniji. Vise ce biti arhiva, odlozeno na stranu, kao rezerva za nedaj boze... CD? DVD? HDD? USB?!? Memorijska kartica :S ili nesto sasvim drugacije.
Da sam na tvom mestu trazio bih neki prenosivi tj eksterni HDD posto ces onda moci direktno da cuvas nove slike i filmove na tom HDD u a oni su danas najpouzdaniji.
Kolicina podataka (fajlova) o kojoj je rec, relativno je mala.
27.08.2010. 02:06
status: user broj poruka: 10999
Ipak, treba misliti i na `sutra`, i zato ti preporucujem nabavku HDD-a (eksterni ili standardni-interni) koji ces koristiti samo za arhiviranje. Ja imam negde oko 2000 filmova (DVD ripova i DVD-ova u `iso` formatu) i oko 150 GB muzike u formatu MP3. Polovina od toga se nalazi na DVD medijima a druga polovina na HDD-u koji se stalno nalazi van kucista, ali ne i daleko od njega...
Neka stoji i na hardu, ali posto je smesna kolicina - 6 DVD-a to narezi. Diskove u kutije. Kutije sa istim na suvo mesto sa stabilnom temperaturom. Ako rikne hard iste iskopiras na novi, a ako za 5 godina ne rikne hard to sve kopnes na nove diskove, a stare gurnes u neki podrum (nikad se ne zna).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.