Puko user na win 2k....na hardu ostalo nista, samo admin nalg koji je kompletan. od userrovih dokumenata ni traga..ni get data back ni file scavanger ne nalaze nista sem mizernih fragmenata satrtog usera...kojoj beogradskoj firmi ponuditi posao spasa podataka...cena nije bitna....ko je u tom segmentu na ovim prostorima najprofesionalniji...i da nema ogradu^ ako ne uspemo...ne placate nista^ (koliko vidim ima i takvih)( a tako mogu i ja da radim)....PREPORUKE...
Cene su im super. Da sam James Bond i da imam jako vazne podatke o raspredu Iranskog nuklearnog oruzija mozda bi ih posetio. Naravno sa dzakom para ali ako su ti bas bitni podaci probaj http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1355452
Mom caletu puko RAID 5 sa chetiri HDD-ova od po 1 TB, pa kad RAID nije uspeo da se rebuilduje (bash zbog rebuilda ide se na RAID 5), a ni GetDataBack, kao ni razni alati pod linuxom, obratio se njima. Utisci: Trude se da budu korektni. (veliki plus) U gore navedenom sluchaju nemozhete da znate konachnu cenu (obrazlozhicu kasnije) Moguce je prevremeno uzeti HDD (zbog cene, ili necheg treceg), pri chemu je moj cale plati do tada zavrshen posao (nijov. neznam da li je obavezno ili je to bila dobra volja, mada verovatno trazhe naplatu onoga koliko su zavrshili)
Rekli su 8k po disku (ko shto pishe. prva cena). A onda krecu problemi... 1 HDD nisu mogli stave u RAID pa su ga software-ski simulirali, a sa josh jednog ni oni nisu mogli da pochupaju podatke, vec su morali da zovu americhku firmu koja ih drzhi da preko nekog remote desktopa pristupe ovom rachunaru iz BG-a pa onda ameri da chupaju podatke. I naravno - ogromna kolichina podataka. Konachna cena 80k Kada je to cuo odustao je od chupanja podataka i josh jednom probao GetDataBack koji je sve nashao, iskopirao na HDD, ali ni jednom nije bilo moguce pristupiti (osim nekim .txt nebitnim file-ovima).
Pa rachunaj, nebitna je kolichina podataka, vec samo broj HDD-ova.
Da, ukupan gubitak podataka je oko 3 TB - sirov+final gde je bilo i materijala za Belgijance, Bahreince, i gomila za ove nashe (20% podataka u firmi)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Posto smo direktno prozvani, ja bih molio da se kaze broj posla pod kojim je zaveden disk. Ne bih zeleo da kazem da je ovo isceniran napad, vise bih voleo da verujem da je nesporazum. Molim ime klijenta , ili redni broj posla pa cu pejstovati log iz nasheg dzob tracking sistema. Ako je kod nas recheno 8 000 odna je bilo 8000. To mi ipak vise lici na nekog drugog. Molim odgovor. Nikola
Procitao sam jos jednom i odgovorno tvrdim da ovakva komunikacija nikad nije vodjena u nasoj firmi. Decko nas je pomesao sa nekim. Kod nas se cena ne govori unapred nego po uradjenoj dijagnozi. Dijagnoza je uradjena kada izvucemo podatke, ili vidimo da ih mozemo 100% izvuci. Ne saradjujemo sa Americkim firmama. Siguran sam da se radi o zameni identiteta. Ukoliko smo bili u mogucnosti da izvucemo podatke dobili bi i fajl listu na nasem sajtu, Molio bih da proverite Vase tvrdnje. Mislim da niste upuceni u to gde je Vas otac nosio diskove. Pozdrav Nikola http://www.helpdisc.rs
Ukoliko kazete gde u svetu, racunajuci i 3 i 4ti svet i Mars, postoje niza cena od nase recimo za spasavanje podataka za disk sa neispravnim glavama sutra cemo raditi za pola od toga. Hvala Nikola
Ali vasa usluga je bez ljutnje za neke ljude koji imaju jako veliku zaradu i jako bitne podatke na hard disku, tipa neki projekat i to. Takodje vase usluge su jako korisne vecini firmi, jer ako crkne neki hard ti podaci vrede mnogoo.
Alii ako je neko izgubio neku kolekciju muzike na hardu ili neke jako bitne fotografije i ne moze nikako da je povrati tesko da ce vam dati 8000 jer je to na ovu krizu jako velika suma, a i za te pare moze da se kupi jako dobar hard disk, a ako se doda jos toliko novca eto nekome novog racunara :). Ovde su vecinom ljudi (pretpostavljam) koji nemaju preterano novca pa vam vase usluge izgledaju veoma skupe :).
Ne radi se o tome da li je neko iznerviran ili nije. Ja sam odgovoran za organizaciju i odnos prema musterijama, jednostavno stvari se rade po odredjenim procedurama i pravilima. Vrlo vodimo racuna o tome sta musterija misli i trudimo se da ako je i cena velika ostavimo dobar utisak jer ce mozda doci situacija da ce nasa usluga zatrebati. Nismo tu danas za sutra, svaki posao nam je vazan. Ne bi bilo korektno da spominjem imena ali gore opisana situacija se ne moze, ne sme i u krajnjem slucaju nije desila u nasoj firmi. Voleo bih samo potvrdu toga kako bi mogli da nastavimo dalje. 5tog septembra ulazimo u 6tu godinu poslovanja i mogu da kazem da smo vrlo zadovoljni. U prosloj godini smo podigli promet za preko 70% zahvaljujuci izvozu alata za spasavanje. U isto vreme smo jedina firma koja nije pratila rast evra promenama u svom cenovniku sto se moze videti i na sajtu. Racunamo da iako je evro skocio plate ljudima su ostale iste, pa smo to amortizovali na racun nase zarade. Cenovnik je napravljen kada je evro bio 80 a sada je 106. Ovaj podatak je doprineo tome da smo u julu imali 70poslova za spasavanje za 30% vise nego prosle godine. Na kraju nas stav da je disk disk, da je kvar kvar nezavnisno od musterije ili podataka drzi nas na dobrom glasu. Imali smo jednog gospodina skoro koji je mislio da je 8000 dinara cena po GB, jedva sam uspeo da ga ubedim da je to cena za svih 1Tb video materijala. ( Btw presao je od Skoplja do nas ) Sto se cene kostanja tice, sto su diskovi jeftiniji to je teze spasiti podatke sa njih. Vreme potrebno da se podaci spasu ( citaj cena ) , strucnost , oprema, delovi su obrnuto srazmerni ceni kostanja. Sto jednostavniji to integrisaniji. Diskovi su uredjaju koji nisu napravljeni za servisiranje. Baci uzmi drugi , time je nas posao tezi i zahteva vise vremena. Ako zelimo da radimo posteno i na `belo` cene ne mogu da budu manje. Ako budu manje nece biti HelpDisc-a a onda je prva sledeca stanica Zagreb i info lab i cene za x5 vece nego kod nas. Nikola http://www.helpdisc.rs
Trebalo mu je samo par stvari, najvazniji su snimci nekih svadbi, albanskih koje je pogubio. Mozes misliti koliko to nezgodno moze da bude. ps: nije lepo da govoris nekom da laze,u zagrebu je GB i skuplji. Nikola http://www.helpdisc.rs
Mozhe da bude Total adv - ime firme, ili Nenad Staletic - ime vlasnika firme. Izvinjavam se za loshe prenete informacije od Nenada (mog oca), trebalo je da bude 4*8000=32000, ali je ispalo 80 000. I josh jedna stvar, platio je pola (jer su/ste u HelpDisku zavrshili pola posla) i pola podataka je povratio, ali i dalje mislim da je neozbiljno da kazhete 32000 a ispadne 80000.
Cena ja rechena pre konachnog vadjenja svih podataka (32 000), ali iz vishe razloga je doshlo do konachne cene od 80 000.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Western Digital Placen 1674 WD10EADS-00L5B1 xxxx 1TB A3 40000.0000 poslao predracun Spasavanje podataka dve particije, na prvoj particiji folderi _RADNI i CAPTURE, sa druge particije _FINAL, CAPTURE, _VIDEOSTOCK, _MUSICand SOUNDS 3/24/2010 4:22:20 PM srdjan Total adv Doo muzika http://www.helpdisc.rs
Gore je log kao sto sam i obecao. Cuo sam se sa gospodinom koji je doneo diskove. Ipak je bio u nasoj firmi. Sled dogadjaja je ukratko tekao ovako, doneto 5 diskova, telefonom je receno da je po cenovniku cena spasavanja 4x8000 pllus pdv. Tada nismo znali da ima 5 diskova tj da je probat rebuild. Ne bitno za celu pricu.Radili smo dijagnozu na 5 diskova od 5 jedan terabajt.Kloniranje pa analiza. Po uradjenoj dijagnozi utvrdili smo da mozemo da izvucemo deo podataka tj 50% tj sve prve particije, i za to trazili 5x 8000 dinara. Tj 40 000. Ostatak nismo u mogucnosti zbog logickog ostecenja, verovatno zbog rebuilda. Ponudili smo klijentu da angazujemo kolege koji znaju raidove mnogo bolje od na kako bi spasili podatke.Njihovo angazovanje kostalo bi dodatnih 40 000 dinara.Kada je klijent rekao da mu je mnogo mi smo rekli ok , 20 000 ( misleci da od prvobitne cene oduzmemo 20 000, kako bi gospodin dobio sve podatke koje zeli, opet mozda nespretno iz najbolje namere ) . Klijent je to shvatio kao pokusaj `dranja` i odustao. Napominjem da i dalje nema nikakvih obaveza prema nama. Prihvatio je prvobitnu ponudu od 40 000 za prvu particiju i otisao iz firme. Ja nazalost nisam bio u firmi kada je on preuzimao diskove i tek sada saznajem za svu gorchinu koji je ovaj gospodin odneo iz nase firme. U telefonskom razgovoru sam se potrudio da ispravim krivu sliku koja je napravljena i ponudio da vratim sav novac jer nezadovoljna musterija nije ono sto mi hocemo. Gospodin je prihvatio moju ponudu ali ne i izvinjene, ali sta da radimo. Pare ce biti vracene cim dobijemo dokumentaciju kako bi izvrsili povracaj. Ceo slucaj se desio Marta 2010. Ukoliko ima jos pitanja slobodno mi se obratite. Nikola
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.