Pitanje u vezi oznacavanja SATA konektora na plocama. Naime, na ploci pise SATA2 i to je 3GB/s ili gresim ? Sta je to SATA3 , da li je to 6GB/s ? Posto razmisljam da uzmem WD1002FAEX pa da se ne iznenadim ako ga ploca ne podrzava. On je 6GB/s ali moze da radi na 3GB/s.
Sta je: Spread spectrum clocking (SSC) i cemu to sluzi ? Da li bi to na mojoj ploci mogao ukljuciti ili ne ? Hvala !
za sata si dao sam sebi racan odgovor 2=3Gb/s, 3=6Gb/s, a spread spectrum koliko sam ja nesto pre gledao se ukljucuje samo ako imas neka zracenja koja bi ometala normalan rad racunara, a kamoli klokovanje, znaci ako ti racunar normalno radi to ne diraj osim ako su ti sve opcije za OC tu. .-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-. http://tinyurl.com/36clubn
CPU AMD Phenom II 940MegahalemsMB DFI 790FXB-M2RSHGPU HD 4350 512MBRAM CORSAIR XMS2 4GB 1066cl5 HDD WD 3200aaks X2PSU 500W OCZ
Da li ovo sto pise o HDD da je SATA-II a o ploci da je NVIDIA nForce Serial ATA Controller znaci da je ipak kod mene SATA 1 prikljucak ili da mi trebaju noviji drajveri ? koristim 15.23 koji su bili poslednji na NVIDIA sajtu za nForce 4 SLI AMD da se skinu 9. septembra 2008.
a HDD je SATA 2 koji mozhe da radi i kao sata 2 i kao sata 1, to mozhesh da proverish tako shto cesh da pogledash da li stoji jumper na ona dva pina za neshto tipa @pin x and x enable sata 150Mb/s` , gde x oznachava neki broj, a i nisam siguran da li su u pitanju Mb/s ili nashto drugo.
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.