Skoro sam kupio fles msi od 16gb, ali imam problem! Ne moze da se formatira u ntfs formatu,a kad se formatira u fat32 nemoze da se na njega ubaci vise od 4 gb podataka(to traje citavu vecnost) mada ga formatiram na default size! Kad napuni toliko podataka onda prekine i izbaci *Remove write protection*???? Nista mi nije jasno? Pomozite?
skini programcic hp format tool koji formatira u NTFS, ali upozoravam da ce odziv flash-a raditi sporije.
:: :: Skoro sam kupio fles msi od 16gb, ali imam problem! Ne moze da se formatira u ntfs formatu,a kad se formatira u fat32 nemoze da se na njega ubaci vise od 4 gb podataka(to traje citavu vecnost) mada ga formatiram na default size! Kad napuni toliko podataka onda prekine i izbaci *Remove write protection*???? Nista mi nije jasno? Pomozite?
Proveri da ti nije fleš zaključan, imaš onaj mali prekidačić sa strane pa ga pomeri u suprotnu stranu i probaj da ga formatiraš onda. Ako nije to u pitanju javi pa da probamo dalje. Pozdrav!
Pa zato što ti je fleš spor! I meni je brzina upisa kod Transcenda V30 bila oko 4-5 Mbps dok je brzina kopiranja sa fleša bila oko 12 Mbps. Sad imam Kingston DT 102 i brzina upisa je odličnih 10-11 Mbps. Pozdrav!
OK, HVALA LJUDI NA POMOCI IZGLEDA DA NEMA NISTA OD OVOG GLUPOG FLESA POSTO JE VEROVATNO FABRICKA GRESKA A JA NEMAM GARANCIJU(izgubio sam) TAKO DA ODOH DA GA `OVERIM CEKICEM` PA ZA PAR DANA DA KUPUJEM NOVI KINGSTON-ov NARAVNO A OD OVIH NASIH SABANA IZ MSI-a NEBI UZEO VISE FLES NI DZABE DA MI DAJU I TO NAJSKUPLJI I NAJBOLJI KOJI IMAJU ODVRATNI SU... BLJAK!!!!!!!!!!!! (HVALA JOS JEDNOM SVIMA NA POMOCI SUPER STE-POZZZZZ...)!!!!!
Za formatiranje flesa u NTFS nije potreban nikakav program ili Hirens. Dovoljno je da se klikne na ikonicu za `removable`, ali desnim klikom, pa na opciju `Safely remove hardware`. Onda kada se pojavi prozor na kome stoji USB storage device, stiklirati dole `Display device components, da bi se otvotile grane u tom prozoru, pa se izabere (u mom slucaju) JET Flash ....bla...bla, pa se klikne dole na properties. U novom prozoru se ide na policies i bira se `Optimize for performance`. I naravno OK....OK....OK, osim safely remove prozora koji se zatvara na X. Tada flash moze da se formatira u NTFS, ili cmd komandom: format (drajv) /fs:ntfs.
Posle samo vratiti u policies: Optimize for quick removal, da bi mogli da cupate fles bez `safely remove hardware`.
Inace ovaj moj Transcend Flash ima upis od 10-11, a ispis oko 30.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.