e ovako, imam neki mp3 od 1gb marke ms industrial treba mi za kola za player a pun je virusa koji ne mogu da se ociste formatom pise da su zasticeni , e sad da li ima neko resenje za o ovo?? svi folderi se zavrsavaju sa .exe
sve ovo pricam pod pretpostavkom da se mp3 prijavljuje kao usb device na kompu: prvo probaj preko total commandera, ukljuci u options show hidden/system files, ako nece ni preko njega da obrise, ubijes explorer.exe preko task managera i probaj ponovo. ako ni tada nece, skines puppy linux (googlaj, besplatan je, podseca malo na win98) narezes ga na cd, pokrenes i preko njega obrises fajlove. ne bi trebalo da bude problem da ih obrises preko njega. ako ni on ne uspe, onda ti se nesto bas bas gadno zapatilo na mp3, i moraces da sacekas nekoga strucnijeg da ti pomogne.
a ako ih obrises uspesno, a 5 minuta kasnije ti se ponovo pojave, imas iste te viruse na kompu.
srecno.
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
:: :: e ovako, imam neki mp3 od 1gb marke ms industrial treba mi za kola za player a pun je virusa koji ne mogu da se ociste formatom pise da su zasticeni , e sad da li ima neko resenje za o ovo?? svi folderi se zavrsavaju sa .exe
ovo bi trebalo da ubije autorun na racunaru (dvoklik ce ga startovati, ali desno dugme pa explore nece). Unesi to u registry. Logout. Uloguje se ponovo, pa sa explore probaj da pobrises gamad.
Inace i sam racunar ti je inficiran tako da ces i njega morati da osictsis. Probaj sa nekim rescue cd-om od avire ili slicno. Mozda ti neko drugi kaze neki bolji...
U svakom slucaju najpametnije je ubiti autorun u svakom slucaju sa editovanjem registrija gore, i da bi bio miran od dvoklika skine se fajl od M$ KB967715 koji sprecava autorun inf i na dvoklik...
na mp3, flashevima i slicno napravis FOLDER autorun.inf kako virusi ne bi pravili isti (ne mogu dva fajla sa istim imenima - i folder je fajl - samo poseban) dok ne naleti neki koji ce i njega da pobrise.
a taj linux sta je to program ili sta ????? milm znam da ima os limux necu sad valjda morati da rusim sistem , msm izvinite na glupom pitanju ali moram ne kontam :D
Taj linux puppy je operativni sistem ali se pokrece sa cd. Ne moras da obaras sistem, samo pokrenes cd pri ukljucivanju kompa. Kad ga pokrenes samo formatiras mp3 i to je to. Kad zavrsis proveri taj mp3 na nekom drugom kompu, jer ti je verovatno i komp zarazen
Neki virus ti je u kompu sigurno, skini nod32 sa neta mozez i sa zvanicnog sajta( 30 day free) i ocisti komp i mp3, ako ti sa nodom ne uspe onda ce verovatno morati da obaras sistem jer bilo koji drugi usb da ubacis u komp zarazices virusom
evo skidam nod32 imam sifru za full verziju tako da cu ga odtaviti
:: Neki virus ti je u kompu sigurno, skini nod32 sa neta mozez i sa zvanicnog sajta( 30 day free) i ocisti komp i mp3, ako ti sa nodom ne uspe onda ce verovatno morati da obaras sistem jer bilo koji drugi usb da ubacis u komp zarazices viruso :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.