Ovako. Stigao mi danas spinpoint F3 1TB (Hvala Raicu sto se covek iscimao da mi uzme i posalje), prikacim ja sve redno, instaliram partition magic i odem tamo da napravim particije, napravim 2, i kad sam isao na apply, on kaze da nema active partition i dal hocu da nastavim, ja izguglam, ljudi kazu da nastavim, ja nastavim, medjutim on ne uspe da uradi. Ja lepo uhvatim bootujem win7, napravim lepo dve particije i sve lepo rad. Medjutim: ma starom hardo 500aaks, nestane mi D particija od 380GB, i ne mogu da je osposobim, nece ono preko disk mngment da dodeli slovo, kaze da refresh ili restart komp, uradim, nista. Idem na sys restore, opet nista, izvadim F3, i opet nece da nadje D. Nisam je nista u part magic dirao, samo ovaj Samsung. Hirens nikad nisam koristio, ne znam kako funkcionise, probao sam da ga pokrenem i nije hteo :S, probam linux da podignem, kaze nesto ne moze da nadje za neki device.
Sta da radim sad? Jel su mi ok podaci, posto nisam nista dirao particiju?
To valja da imaš u svakom slučaju, hirens je lebac i govno svakog naprednog korisnika pa dalje sve do starih zagorelih servisera. S njega te ustvari zanima acronis disc director.
Kad pripališ prokletinju samo dodeli slova particijama iz njega i to će da sredi stvar.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Kako da pokrenem taj acronis? Jel se bootuje sa diska ili se sve radi iz windowsa? Kad mountujem, nema nigde da pise acronis, isao sam i na search u commanderu..
Imas Hiren na netu da spustis u njemu imas alatke za partition recovery, a probaj i iz Win-a sa acronis disk directorom on ti je puno bolji od partition magica. Proguglaj malo imas puno windows utilitija za part. recovery.
Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston 800, Asus EN9800GT OC 750/2200, WD 500GB AAVS, CM Elite 332 450W
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: :: Kako da pokrenem taj acronis? Jel se bootuje sa diska ili se sve radi iz windowsa? Kad mountujem, nema nigde da pise acronis, isao sam i na search u commanderu. ::
To sam 2x radio, sad rezem opet, nakon jos jednom skinutog programa. Sad sam iz MENU isao na partrecovery i ne da mi opciju recover, samo delete. Otvorio sam neki partition wizard iz windowsa, i vidi mi tu particiju, i koliko ima slobodno i LABEL i nema dodeljeno slovo. Ja odem i stavim X, i kao successfully i opet je nema :S
Sad cu rezem po treci put pa valjda ce ga bootuje.
Bootovalo, i odem na acronis i naadjem particiju, i nema da dodelim slovo, samo change label, sve sam prevrnuo. Otisao sam na explore, i tu su svi fajlovi. Medjutim, i za tu particiju, i za ovu gde mi instaliran sistem mi pise C:, da nije u tome problem? Pise da mi je ova logical, jel tako treba da bude ili da je stavim da bude primary? Sta sad da radim kad nemam da mu dodelim slovo preko acronisa? Jel radi to neki drugi programcic od one gomile?
Ja sam pokrenuo sa Hirensa mini xp, i tamo bez problema vidi particiju. I dalje ne mogu da joj dodelim slovo u win7, prebacicu sve podatke, pa cu da instaliram nov sistem, tad ce verovatno da proradi. Nadam se. A bas mi nije trebalo da se smaram sa sistemom.
Evo sad cu da skinem i da probam. Mada mi u svakom slucaju bolje da instaliram ponovo sistem, na F3, radice bolje. Sad cu ovo da probam, pa ako ne radi, ubacujem nov win. Hvala za link
Provali da nece da mu dodeli slovo, znaci strashno. Svih 370Gb sam prebacio, tako da cu verovatno da mlatnem sistem i obrisem ceo stari hard. Dosta sam ga mazio.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.