Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Pioneer 116D sa drajverom za SCSI drajv?
STRANA 1 OD 1
strela75 Pioneer 116D sa drajverom za SCSI drajv? 03.08.2010. 07:42 T28490

status: user
broj poruka: 1590
Neko vreme mi DVD-RW Pioneer 116D ne radi kako treba. Pucaju stalno diskovi kod rezanja. Realno nije narezao 30tak diskova do sada, a vec ne radi uopste. Skinuo sam program Drive Utility, rekoh da probam optimizaciju brzine,... Medjutim nista.

Posto ima firmware 1.09 (najnoviji), rekoh da reinstaliram drajver. Udjem u Device Manager i skontam da on prijavljuje Pioneer kao SCSI drajv (inace je ATA). Ako ga tako tretira, nije ni cudo sto ne moze da nareze nista. Najnoviji firmware sam preuzeo sa sajta: http://pioneer.jp/device_e/product-e/ibs/device_e/dev00001r_e.html , gde se ni ne spominju SCSI uredjaji.

Problem: Kako da vratim da mi DVD-RW drajv ne bude SCSI? Da li je to firmware upgrade uradio (mada i pre toga su pucali diskovi samo tako - uvek rezem na Verbatim-ima)?

Unapred hvala.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 03.08.2010. 09:37 #234780

broj poruka: 2270
Nije to. I meni je prethodni ATA Pionir prijavljivao kao SCSI i lepo je radio jedno 2 god. Nosi uređaj na reklamaciju a ako nemaš garanciju probaj da očistiš sočiva na laseru. Ako ne pomogne - u smeće.

raic Re 03.08.2010. 10:42 #234790

broj poruka: 9006
Mogao bi za svaki slučaj da mu vartiš stari firmware jerbo novi svakako nije pomogao i da probaš da režeš u nekom live linuxu da eliminišemo sve moguće faktore. E ako ni tako neće, ili reklamacija ili kontejner.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

BassivitY ... 03.08.2010. 13:02 #234809

broj poruka: 911
jel puca na svim brzinama ili i na onim manjim tipa 4x ,6x ?

Moj 112D (pioneer) radi vec ,jos malo pa 4 godine ,i negde sredinom prosle godine nije hteo da reze diskove brzinama 12x i vecim ,a pre toga sam rezao i na 16x ,kad mi neko zatrazi ,ja ot na brzaka :)

90% diskova koje koristim su verbatim ,osim kad ih bas nema a hitno mi treba disk ...onda maxell najvise ...meni evo sad reze lepo na brzinama 4x ,6x ,za vece brzine nisam ni proveravao skoro a i nemam neke potrebe da toliko brzam

CARPE DIEM

strela75 Recycle bin je izgleda jedino resenje... 03.08.2010. 13:40 #234811

broj poruka: 1590
Istekla je garancija pre pola godine.

Probacu sa strijim firmware-om, ali on je poceo da unistava CDe i DVDe sa prethodnim firmwareom, pa sam uradio upgrade, da vidim da li ce to nesto promeniti.

Sto se tice brzina rezanja, CDe rezem sa 16x brzinom, a DVDe sa 8x. Pre rezanja odradim simulaciju i obavezno test brzine. Nista ne pomaze ni da rezem 1x, (danas probao).

Totalno me je razocarao Pioneer. Toliko malo se koristio, ne pusi se u prostoriji,... a ne radi. 112D kod kuce radi ok (kao i Bassivity-jev).

Pozdrav.
Bush kvalitet 03.08.2010. 21:56 #234938

broj poruka: 268

stariji pioniri su kvalitetniji od novijih, ja imam 109, narezao je ko zna koliko diskova i dan danas radi mnogo dobro, a u sestricinom racunaru pionir 215d je crkao posle dve godine i mnogo manje diskova je rezao, mnogo manje koriscen

kada su pionirovi rezaci kostali 60 evra, tada su imali kvalitetnije delove, da bi smanjili cenu na 20 evra, ugradjivali su manje kvalitetne delove, to vazi za sve proizvodjace, ne samo za pionir

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs