Momci treba mi mala pomoc. Trebao bih da nabavim hard da moze da trpi razne radne uslove. Predvidjen je da radi i ne gasi se, pa sta ga snadje. Naravno minimum 160 Gb pa do 320 Gb veci hdd joj ne treba. Licno koristim WD Black seriju i ja sam prezadovoljan sa wd-om i te hardove koristim vec 10-tak godina. Maxtora koristim na poslu i njemu t ne spada sa 50C a svi testovi pokazuju da je u sjajnom stanju tj 99% ok!!! Nisam ugasio taj komp vec 4 godine! samsunga sam takodje koristio ranije i njih iz ove price izbacujem, malo vise ih je crklo pa mi ih je dosta. Obzirom da nemam iskustva sa Seagate hardovima trebalo bi mi neko misljenje o njima ali iz realne, svakodnevne upotrebe. Znam da su kupili (ili sta vec) Maxtora ali me pre svega interesuje serija `Barracuda`. Kome su poznati neka pise...
Jao bre covece...mislim da se smucilo ljudima da pisu o ovome vise... pogledaj teme na forumu. imas jednu ispod ovog tvog posta... ___________________________________________________________ First Blood
Izvini batice jel ti vidis temu ispod tvoje o hdd? Jel se pominje negde seagate? koji se hdd-ovi preporucuju? Ti si taj koga mrzi da cita nego hoce sve na tanjir... ___________________________________________________________ First Blood
Ako ti je bas Seagate Barracuda zapao za oko, onda uzmi, solidan disk, nista specijalno po performansama mada bih na tvom mestu pogledao i Hitachi diskove. WD, Samsung su vec pokazani i dokazani diskovi, Posebno Samsung F3, ako gledamo ove najnovije
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Pisao sam vec par puta, ja licno sa hitachijem i seagateom imam losa iskustva...ali sve je to kocka...niko ne kaze da ce jedan ili drugi da crknu odmah... Bitno je i napajanje jer su hard diskovi osetljivi... Najcesca crkavanja bas tih seagate-ova su bila zbog `blueberry` napajanja, a gospoda su htela sto jeftinije da prodju. I tako u krug... ___________________________________________________________ First Blood
Ja sam imao Barracuda 1T nova i crkla nakon 15 dana i zamenio sam, ali je drzim izvan kompa za svaki slucaj.Inace mnogo se greje,mnogo bucna i mnogo spora,to je barakuda .Imam i hitaci 500G on je odlican i samsung f3 1T i on je odlican.Meni je Barracuda tu naj losija,ali to je samo moje misljaenje.Pozz
Seagate je jedan od najvecih proizvodjaca hard diskova, i kao i svi, imao je losih serija, ali to je proslost, hardovi su sve kvalitetniji i neces da se zeznes budes li ga uzeo.
Ako ides na Seagate i zelis disk koji ce neprestano raditi,onda ti preporucujem da uzmes ST35 seriju...To nije Barracuda vec je disk predvidjen za koriscenje kod video nadzora...Znaci treba da radi neprestano i da bude pouzdan.Malo je skuplji od Barracude,ali bi trebalo i da je pouzdaniji. Ako odlucis WD onda uzmi RE3 seriju,takodje jedna od serija koja je predvidjena za neprestani rad i najcesce se koristi za servere,video nadzor,kao i Seagate koji sam naveo.
Izaberi jedan od ova dva,mislim da je to ono sto tebi treba.
Od kada je Maxtor kupio Seagate, ja od tih diskova bežim kao đavo od krsta, a i ljudima preporučujem da to urade. Maxtor je već `progutao` Quantum, a sada će i Seagate. U toj firmi se samo gleda što veći profit, hebeš kvalitet. Znam, neko će da kaže da ima Maxtora koji godinama radi odlično, bla, bla, imam i ja u firmi, baš na ovom računaru sa kojeg ovo pišem je Maxtor 80GB star 7 godina, ali su 11 ostalih, kupljenih istovremeno, riknuli za manje od dve godine.
Ljudski je grešiti, ali da se stvarno zabrlja, potreban je kompjuter.
moram da ti kazem bez argumenta da lupas gluposti...
:: Od kada je Maxtor kupio Seagate, ja od tih diskova bežim kao đavo od krsta, a i ljudima preporučujem da to urade. Maxtor je već `progutao` Quantum, a sada će i Seagate. U toj firmi se samo gleda što veći profit, hebeš kvalitet. Znam, neko će da kaže da ima Maxtora koji godinama radi odlično, bla, bla, imam i ja u firmi, baš na ovom računaru sa kojeg ovo pišem je Maxtor 80GB star 7 godina, ali su 11 ostalih, kupljenih istovremeno, riknuli za manje od dve godine :: :: Ljudski je grešiti, ali da se stvarno zabrlja, potreban je kompjuter. :: :: ::
:: moram da ti kazem bez argumenta da lupas gluposti.. ::
1. Seagate je od pre dve godine u vlasništvu Maxtor-a, ali nije promenio ime. 2. Naveo sam SVOJA iskustva u firmi gde radim, gde ima preko 50 kompjutera. 3. Poznajem par ljudi koji drže prodavnice kompjuterske opreme i koji su mi potvrdili slične slučajeve. 4. Žao mi je što nisam popio svu mudrost sveta pa da govorim drugima da lupaju gluposti. Da želiš da se informišeš o nečemu, video bi malo dalje od nosa.
Ako se sada diskovi koji izlaze iz Seagate, najjeftiniji, zovu Seagate DiamondMax (stara Maxtor oznaka), da li je Seagate kupio Maxtor ili Maxtor Seagate?
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
au covece, pa dal` je moguce da radis u firmi gde ima preko 50 kompjutera i govoris kako imas iskustva, cak kazes da je Seagate vlasnistvo Maxtor-a, pa tek pre 2 god, a jos i da nije promenio ime, nisam ni ja popio svu pamet ovog sveta, ali imam i ja razloga zasto ti to kazem, nije bitno, izvini ako sam malo preterao ali ne mozes tako da kazes za jednog od najvecih, ako ne i najveceg proizvodjaca hard diskova na svetu... Seagate je 2006. god. kupio Maxtor-a, a ne Maxtor Seagate-a, Maxtor je kupio Quantum-a jos davno...Seagate hardovi su hardovi koji se proizvode u istoj firmi, a Maxtor je potpuno isti hard disk, jedina razlika je sto se Maxtor proizvodi (by Seagate) u fabrici Maxtor, koja pripada Seagate-u i ima istu tehnologiju izrade, daklem, postoji i Seagate i Maxtor, to su jedni isti diskovi, samo je razlika u IMENU...A sto se tvojih i slucajeva drugih tice, mora da ste zakacili losu seriju diskova, to su losi trenuci Seagate-a, ali daleko od toga da su losi diskovi, pomenuo sam da je to proslost...toliko. ako zeli neko da se informise: Seagate: http://goo.gl/9H64 Maxtor: http://goo.gl/N5cl
:: :: moram da ti kazem bez argumenta da lupas gluposti.. :: :: :: :: 1. Seagate je od pre dve godine u vlasništvu Maxtor-a, ali nije promenio ime :: 2. Naveo sam SVOJA iskustva u firmi gde radim, gde ima preko 50 kompjutera :: 3. Poznajem par ljudi koji drže prodavnice kompjuterske opreme i koji su mi potvrdili slične slučajeve :: 4. Žao mi je što nisam popio svu mudrost sveta pa da govorim drugima da lupaju gluposti. Da želiš da se informišeš o nečemu, video bi malo dalje od nosa.
od maxtora ok neka bezi ali od Barracude bogami gresis to je jos uvek Seagate ljudi koji radi i drze prodavnice komp. opreme *cast izuzecima , nisu merodavni zato imamo forume....
DaSickSyst ti je objasnio sta da kupis ako tako nesto trazis sigurno !
:: :: moram da ti kazem bez argumenta da lupas gluposti.. :: :: :: :: 1. Seagate je od pre dve godine u vlasništvu Maxtor-a, ali nije promenio ime :: 2. Naveo sam SVOJA iskustva u firmi gde radim, gde ima preko 50 kompjutera :: 3. Poznajem par ljudi koji drže prodavnice kompjuterske opreme i koji su mi potvrdili slične slučajeve :: 4. Žao mi je što nisam popio svu mudrost sveta pa da govorim drugima da lupaju gluposti. Da želiš da se informišeš o nečemu, video bi malo dalje od nosa.
a fala bogu komendije ne fali - Maxtor kupio Seagate -
Rezime:D ili DM u oznaci su Maxtori,ST je Seagate,najbolji predstavnik je Barracuda. Medjutim ako uzmemo u obzir stanje trzista u zadnje dve godine i procentaulni users and profesionals review Segate Barracuda nije vise najbolje resenje.Danas je to Spin point F3 i za razliku od Seagate-a i WD-a, Samsung ima kapacitet koji odgovara oznaci na samom disku.
Necu da ulazim u raspravu o Sigejtu,ali moram da kazem da su mi dve od tri Barakude crkle za nesto vise od godinu dana. U firmi koristimo SV35 koji besprekorno rade vec 2-3 godine i sluze za bekap dnevnih radova, definitivno su pouzdaniji od Barakude. I za sebe sam uzeo ovaj SV35.5 500GB za bekap podataka: http://img62.imageshack.us/img62/570/img00061b.jpg Doduse stoji mi na polici vec dva meseca i nisam ga jos ni formatirao pa ne mogu da dam neki sud kako radi...U svakom slucaju ovi diskovi nisu pravljeni da budu brzi vec pouzdani.
EDIT: U postu #232322 sam napisao ST35,grska mislio sam na SV35...Izvinjavam se za lapsus.
znam, i meni je pocrkalo vise od 3 na zalost, ali zakacio sam isto kao i ti, isto kao mnogo ljudi losu seriju, ali regularni diskovi rade besprekorno, evo imam FreeAgent pro vec 3 god, Maxtor basics 2 god, da kucnem u drvo rade ok, kao i ovaj ST31 1TB, kao i ostali sitni...i ostale firme prodaju regularno Seagate najnormalnije, bilo je kazem problema zbog one lose serije, ali brzo su se izvukli sa revizijama..
:: Necu da ulazim u raspravu o Sigejtu,ali moram da kazem da su mi dve od tri Barakude crkle za nesto vise od godinu dana :: U firmi koristimo SV35 koji besprekorno rade vec 2-3 godine i sluze za bekap dnevnih radova, definitivno su pouzdaniji od Barakude :: I za sebe sam uzeo ovaj SV35.5 500GB za bekap podataka :: http://img62.imageshack.us/img62/570/img00061b.jp :: Doduse stoji mi na polici vec dva meseca i nisam ga jos ni formatirao pa ne mogu da dam neki sud kako radi...U svakom slucaju ovi diskovi nisu pravljeni da budu brzi vec pouzdani :: :: EDIT :: U postu #232322 sam napisao ST35,grska mislio sam na SV35...Izvinjavam se za lapsus :: :: :: DaSickSystem :: ::
i meni crkla dva, i u zamenu davali WD i ja opet samo Seagate,ovaj za sada radi,
u vreme kupovine WD je bio na losem glasu, eto ispostavilo se da i Seagate je imao probleme
kao i svi ponekad sto imaju
decko je samo pitao da ili ne za Seagate, a mi polemisemo neke detalje svi moj licni odgovor je DA
:: znam, i meni je pocrkalo vise od 3 na zalost, ali zakacio sam isto kao i ti, isto kao mnogo ljudi losu seriju, ali regularni diskovi rade besprekorno, evo imam FreeAgent pro vec 3 god, Maxtor basics 2 god, da kucnem u drvo rade ok, kao i ovaj ST31 1TB, kao i ostali sitni...i ostale firme prodaju regularno Seagate najnormalnije, bilo je kazem problema zbog one lose serije, ali brzo su se izvukli sa revizijama. :: :: :: Necu da ulazim u raspravu o Sigejtu,ali moram da kazem da su mi dve od tri Barakude crkle za nesto vise od godinu dana :: :: U firmi koristimo SV35 koji besprekorno rade vec 2-3 godine i sluze za bekap dnevnih radova, definitivno su pouzdaniji od Barakude :: :: I za sebe sam uzeo ovaj SV35.5 500GB za bekap podataka :: :: http://img62.imageshack.us/img62/570/img00061b.jp :: :: Doduse stoji mi na polici vec dva meseca i nisam ga jos ni formatirao pa ne mogu da dam neki sud kako radi...U svakom slucaju ovi diskovi nisu pravljeni da budu brzi vec pouzdani :: :: :: :: EDIT :: :: U postu #232322 sam napisao ST35,grska mislio sam na SV35...Izvinjavam se za lapsus :: :: :: :: :: :: DaSickSystem :: :: :: ::
reci mu slobodno da uzme, ja ga koristim za storage, garancija je 5god., ima ok cenu i zahvalan je, odjavis ga kao flash i sam se ugasi, tako isto i upali (ako koristis program USB safely remove).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.