Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Eksterni hdd pomoc
STRANA 1 OD 1
Masuka Eksterni hdd pomoc 16.07.2010. 20:54 T28186

status: user
broj poruka: 360

Ovako,pokusacu da obj glupost koju sam napravio..
uzmem ja da formatiram ortakov hard ali na mom kompu,i zeleci da to sto pre zavrsim ni ne setih se da mi je prikljucen eksterni hdd! i ja stignem do pravljenja particija i mahinalno obrisem sve particije ukljucujuci i prenosni hdd,e sad posto sam se sekundu posle brisanja opasuljio i skapirao sta sam uradio,odmah sam quit-ovao na F3 i skinuo prenosni ...
i zavrsim sve sa ortakovim hdd-om i nakacim moj glavni hdd ali sad ga windows ne vidi u my computer kad se odmah udje npr,ali ga prijavljuje u device manageru bez konflikta
1.Znaci prvi problem mi je sta sad da radim i kako da napravim particiju samo da bi ga windows video i da mogu da ga koristim
2.Drugi problem je povezan sa prvim,da li mogu da povratim izgubljene podatke posto je u pitanju oko 100GB,i da li cu ako napravim tu particiju iz 1vog problema zauvek izgubiti te podatke??
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic re 16.07.2010. 21:08 #231226

broj poruka: 9006
Pošto si samo obrisao particiju uzmi neki partition recovery program i vrati je. To će da ti reši oba problema.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

Alphacore Ajd ti meni lepo reci 16.07.2010. 21:14 #231227

broj poruka: 624
Kako si uspeo da `mahinalno` obrises sve particije?
Nisi valjda iz boot-a formatirao HDD?

Windows ne vidi hard disk zato sto nema nijedne NTFS particije.
Problem ces resiti tako sto ces skinuti Hirens`s boot koji ce zadrzati program Acronis,njime napravi nove particije(NTFS) i ocisti HDD od bad sectora(ako ih ima).
A za te izgubljene podatke nisam siguran.Tesko to.

Masuka da da 16.07.2010. 21:14 #231228

hvala na brzom odgovoru raic,setio sam se toga malo pre ,skinuo sam active partition recovery...
valjda cu se snaci posto mi je ovo 1vi put da mi se desilo

Masuka alphacore 16.07.2010. 21:18 #231229

pa naveo sam gore kako mi se to desilo,zaboravio sam da iskljucim moj eksterni a formatirao sam ortakov hdd koji je bio na servisu ali nije uradjen posao (bsod) i imao je par particija on sam i samo sam hteo brzo da to uradim da vidim moze li se to spasiti
Jebivetar Re: da da 16.07.2010. 21:28 #231231

broj poruka: 2386
to je odlichan program za povracaj podataka ali ce ti problem reshiti Enterprise edition tog programa jer u sebi ima file recovery opciju sa kojim cesh se lakshe snaci. Znachi, pokreni File recovery a ne Partition recovery iz start menija i uradi super scan. Posle izaberi shta cesh spasiti, sve ili pojedinachno...

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

::
:: hvala na brzom odgovoru raic,setio sam se toga malo pre ,skinuo sam active partition recovery..
:: valjda cu se snaci posto mi je ovo 1vi put da mi se desil
Masuka A... 16.07.2010. 21:38 #231233

zar nije bolje da samo spasim celu particiju sa bilo kojom verzijom programa? msm nisam siguran jer ovakav tip programa 1vi put koristim
Jebivetar prvi put 16.07.2010. 22:20 #231241

broj poruka: 2386
zato toi i govorim kako da radish. I ja sam imao davno `prvi put` pa sam ishao na partition recovery i hard od 80gb je duugo cheshljao ali se nisam snashao kako, gde, shta sa tom particijom da uradim. Posle sam ishao na file recovery i skenirao pa povratio fajlove (mozesh da birash hocesh li da vrati na istu particiju ili da premesti gde hocesh, brze ide kada vraca na istu, naravno).
Svi fajlovi su bili u ekstra stanju, IAKO JE PARTICIJA BILA FORMATIRANA. Da bi olakshao programu da ce se podaci ischupati uradio smo quick format. Morao sam da formatiram jer nisam moao da pristupim particiji jer je windows prijavljivao da se mora formatirati.

Active partition recovery enterprise je ekstra program, dva puta sam ljudima podatke spashavao njime.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

Masuka Uspeo 17.07.2010. 11:54 #231322

sam i to bukvalno sa 3 klika...

isao sam na quick scan,pa oznacio particiju pa recovery i u roku od par sekundi imao sam sve ponovo,ali to sam ipak uradio sa enterpriseom ko sto si rekao
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs