Pre 15-tak dana mi je riknuo jedan Hdd WD od 320gb sa svim podacima....samo je poceo da skljoca i nije davao nikakve nagovestaje da ce riknuti.....cak je Hard Disk Sentinel pokazivao da je sve OK. a za drugi Hdd da ce uskoro riknuti i ja sa tog losejeg vazne podatke prebacim na ovaj i on rike....
Sad je podeo ovaj sto je ostao da mi bude malo sumnjiv...kad ukljucim komp cujem skljoc i isto to kad ga iskljucujem.
Da li ima neko ideju zasto tako odjenom da crkavaju? stari su oko 3-4 godine Da li postoji mogucnost da se podaci povrate sa ovo sto je riknuo i kako?
Ranije serije tih sata WD-ova crkavaju ko muve, eto ortaku crko jedan, meni takav drnda ko kombajn... Ako škljoca samo pri uključivanju i isključivanju ne mora da znači, to stariji pata hitachi oće često da rade pa svejedno dožive duboku starost. Tome što je riknuo je verovatno mehanički kvar, tako da od povraćaja sumnjam da ima šta.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
jednostavno su crkli, i to je to, ja sam imao brdo takvih slucajeva, vrhunsko napajanje, vrhunska ploca, nista da covek posumnja, ali zakacio sam nekoliko losih serija hard diskova, starih nekoliko meseci i eto...hard disk je jako nepredvidiv uredjaj, nikad ne znas kad ce da izda jbg...sto se podataka tice, ne znam sta bih ti rekao, sem da ne mogu da se povrate podaci, u slucaju ako si voljan da das tri puta vise para nego sto vredi hard...
Imam Hitachi 320gb vec 1.5 godinu. Danas radi kao i prvog dana.
Pozdrav :)
:: Video sam u prethodnim postovima da je to papreno skupo i stvarno nema sanse da to toliko platim... :: :: Kog proizvodjaca i koju seriju biste preporucili iz vaseg iskustva :: ::
nema veze to sa markom, jednostavno losa serija, Seagate, Hitachi, WD, to su vrhunski proizvodjaci i svi su imali losih serija...ja bih ti za system preporucio WD Black, ili F3, a za storage Hitachi, mada ima i 2TB od 32mb. Naravno, neces se zeznuti i da uzmes Seagate, odlican je hard.
:: Video sam u prethodnim postovima da je to papreno skupo i stvarno nema sanse da to toliko platim... :: :: Kog proizvodjaca i koju seriju biste preporucili iz vaseg iskustva :: ::
hoće da pravi i loš kontakt strujnog adaptera molex->sata. Ako imaš adapter za napajanje sata uređaja, a ne kabl koji ide direktno iz napajanja, proveri kod molexa da slučajno neka žica nije labava, tj, izvlači se iz konektora.
Kupljen nov,pre vise od godinu dana nije kod mene radio ni minut.Neispravan,bios ga nije video.Reklamiran i zamenjen istim takvim radi i danas bez problema.Najvaznija stvar sa hardovima je imati srecu, kao i sa vecinom drugih stvari.
hoce naravno, ali to ako je napajanje staro 100 godina i ako je mnogo cesto vadjen/vracan molex..
:: hoće da pravi i loš kontakt strujnog adaptera molex->sata. Ako imaš adapter za napajanje sata uređaja, a ne kabl koji ide direktno iz napajanja, proveri kod molexa da slučajno neka žica nije labava, tj, izvlači se iz konektora :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
@M-Neo koje napajanje imas? HDD-ovi crkavaju ako su losija, slabija, pred-crkavanjem napajanja. Vidjao sam u par slucajeva gde su hard diskovi radili jedno vreme pa crkavali bez ikakvog upozorenja. Nakon instaliranja novog hdd-a problem je i dalje bio prisutan, nakon promene napajanja problem je nestao.
Inace ja imam WD200GB od 2006. koji je cetvrti hdd u kucistu i radi savrseno, na njemu je kad je kupljen bio sistem, nakon kupovine drugih presao je u storage varijantu. Greje se vise od svih ostalih koje imam, ali je necujan i nikad nikakvih problema sa njim. Uz kvalitetno napajanje i uz neki peglac struje hard disku se vek definitivno produzi, osim ako ne ubodes los primerak. ___________________________________________________________ First Blood
Najveci procenat neispravnih HDD-ova ima od 250 GB do 1.5 TB ubedljivo Maxtor, Seagate i WD. NAjmanji Hitachi i Samsung, ali kod Samsunga samo F3, posto imam na reklamaciji F2 od 1 TB i 1.5 TB vec preko 20 kom. sto je previse. operator
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.