Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
optiarc AD 7173S
STRANA 1 OD 1
voxxx optiarc AD 7173S 11.07.2010. 00:39 T28065

status: user
broj poruka: 351

Na pocetku rezanja mi svaki put izbacuje poruku power callibration error i izbaci DVD. Ne pocne rezanje, pre punjenja buffera. Zna li neko sta to moze da bude?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar `Pozdravi je pozdravi...` 11.07.2010. 00:49 #229471

broj poruka: 2386
riknula boranija 90%.
Pronaci cesh u google pretrazi kilometre rechi o tom problemu.
Moje iskustvo sa Optiarc 5200, zbog te greshke sam ga reklamirao i dobio novi 7240.
Probaj sa novim firmware-om, to nije teshko da uradish ali ako ti je pre radio sa tim diskovima onda se oprosti od njega.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

Gare87 xxeexxxexe 11.07.2010. 01:20 #229476

broj poruka: 4710

neverovatno da i dalje prave shit seriju Sony Nec Optiarc :)) to bi trebalo da ti je pun naziv dvd rezala :) i Had that, been there, throw in the trash, to je sve sto treba da uradis, ili ako je u garanciji, daj njima pa nek se oni ceskaju po glavi! A sad je jedino pitanje sta uzeti drugo a da je dobro, pioneer isto zaobidji, on radi dobro jedno pola godine ili vise(barem meni tako) i onda isti erori pocnu da iskaci, tako da koristim samsung i on je dobar za sada, ali nzm koliko ce jos da potraje, mozes i LG da probas pa sta bude :))

Pozdrav

MilosNBG .. 11.07.2010. 01:28 #229478

broj poruka: 1586
Postoji jos jedna mogucnost a to je da sam sistem zaglupi ili pak burning program. Pokusaj da ga uninstaliras iz Device Managera pa resetuj komp da ga ponovo prepozna. takodje probaj i neki drugi program za rezanje. Isti slucajevi su mi se desavali sa svim rezacima, Sony, Nec, LG, Lite-On, Pioneer, Samsung, Asus. Mozes pokusati i update firmware-a rezaca i to zna da resi problem cesto.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

Mortificat re 11.07.2010. 02:00 #229480

broj poruka: 3519
Takav problem sam imao na Pioneeru 112d. Ništa nije pomoglo, koliko sam samo vremena izgubio pokušavajući da ga namestim. Bacaj to i kupuj nešto drugo, uštedećeš i vreme i živce, novac, na žalost nećeš.
GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB Kingston HyperX DDR3/CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

operator re 11.07.2010. 02:03 #229482

broj poruka: 4266
Često se dešava da problem pravi Windows-ov servis IMAPI CD-Burning COM Service. Ovom prilikom ne bih zalazio u detaljniji opis ovog servisa, reći ću samo da, kada za rezanje koristite Nero ili neki drugi ne-Microsoft program, postoji mogućnost da isključivanjem ovog servisa rešite problem. To se radi ovako
desni klik na MyComputer - Manage - ServicesAndApplications - Services
u listi pronađite IMAPI CD-Burning COM Service, kliknite dvaput na taj servis, i u koliko već nije disable-ovan, posavite StartupType na Disabled, klikni na Stop, resetujte računar i pokušajte ponovo rezanje.
Inače predlog bi bio da se Nero posle 6.6.0.14 verzije zaboravi kao alat za rezanje DVD i CD diskova pod WinXP-om, dok pod Win 7 i XP preporučujem samo Ashampoo Burning Studio 9.21 24.04.2010. Novija verzija takođe pravi probleme, tako da ti je preporuka da se zadržiš na ovoj.
operator

voxxx ... 12.07.2010. 18:50 #229963

broj poruka: 351
Sve sam ovo probao. Nesto tu nije izgleda u redu sa mehanikom. Nemam pojma, toliko sam stvari probao da sam prolupao:) Jednostavno on normalno radi kada je citanje diskova u pitanju. Kada treba da reze stne pre nego sto upropasti disk i ispljune ga. Cuje se kako se muci da ga procita. Ima li jos koju ideju neko?
Blenton Treba da se cisti! 12.07.2010. 22:48 #230062

broj poruka: 21
Imao sam isti problem sa tim drajvom i resio sam ga tako sto sam ga otvorio i ocistio laser stapicem s vatom. Dakle, pristedi neki dinar!

MilosNBG ... 12.07.2010. 22:48 #230063

broj poruka: 1586
E jbg.... Ne preostaje ti nista drugo no da kupis novu optiku, kao najsigurniju opciju. Imas dobre Samsung 223 modele, Pioneer 116(ATA)/216(SATA) nisu losi ili mozda neki LG, malko bucniji ali radi posao.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

Gare87 Re: Treba da se cisti! 13.07.2010. 00:33 #230095

broj poruka: 4710
To uopste ne mora da bude, a verovatno i nije, jer sam nosio u servis, i covek je otvorio ocistio ali opet nije radio dobro rezac.

@NBG taj pioneer 216 sam imao i isto je radio jedno 6 meseca ili oko godinu i on je onda odjednom poceo da prijavljuje taj isti error, tako da i njega nije lose zaobici. Samsung za sada koristim i dobar je, ali videcemo jos koliko.

pozdrav

:: Imao sam isti problem sa tim drajvom i resio sam ga tako sto sam ga otvorio i ocistio laser stapicem s vatom. Dakle, pristedi neki dinar!
::
tortojed Kod mene se ovaj model dobro pokazao. Narezao sam tusta i tma 13.07.2010. 00:34 #230096

broj poruka: 10999
DVD-ova (medju kojima i par desetina dual-layer-a), a povremeno sam koristio i `graviranje` rubova (obocni DVD-ovi). Jos uvek radi besprekorno. Samsung 223 je ispao SHITTINA!

strela75 Kod mene je shittinna ispao 13.07.2010. 07:53 #230106

broj poruka: 1590
Pioneer 116D. Nije narezao 30 diskova,a vec ne radi (mozda ima godinu i po). Zadnjih 10 je rezao svaki treci CD, ostalo puca. Stavio najnoviji firmware - tek to ga je dotuklo.

Sve u svemu, kao da zivimo u kanti za smece, i ono sto nam ubace, nije bas najsrecnije i najkvalitetnije.

Pozdrav.
raic Re 13.07.2010. 09:50 #230115

broj poruka: 9006
Eto, meni je riknuo samsung posle 6 meseci, zameniše mi za LG, on me je zajebavao par meseci sa brzinom rezanja, onda proradio kako treba sam od sebe pa na kraju riknuo malo po osteku garancije, sad opet imam neki samsung i radi dobro do daljnjeg

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs