Jel mozete da mi preporucite najtisi hdd do 50e, i max 500gb prostora? Trenutno imam wd250ks koji se cuje kao ATA hd-ovi iz 1999e godine i mnogo me nervira jer mi je ceo PC u silent fazonu i ama bas nista se ne cuje osim njega ..
Imao sam jedan Maxtor ATA od 40gb koji je bio skoro pa skroz necujan, ali je rikno pa sam pazario ovaj previse bucni WD...
Ovaj maxotor koji sam koristio 8 god, i koji je bio neverovatno tih, kada upalim hd sentinel pise proizvodjac Seagate, pa se razmisljam, neki od ta 2, ili nesto trece ... Mada najverovatnije taj samsung...
Još jedan glas za Samsung-a. Posedujem dva Samsung SpinPoint F3 SAHD502HJ i rade mi u RAID-u. Definitivno ne postoji HDD sa boljim odnosom brzine,tišine,temperature i cene.
Kuciste bez obe stranice, napajanje sa 12cm fanom koji se ne cuje i cpu cooler takodje sa 1 dvanaesticom, znaci komp je bukvalno besuman i nikad nikakav zvuk nisam cuo od njega 7 ipo god. Poceo je da trokira zadnjih pola godine i crko.. Znaci da je samnom sve ok.
taj hdd wd 250gb, ne bi trebao da bude toliko glasan, mozda nije ispravan ili pocinje da crkava, meni je tako WD 500 GB Black pravio uzasnu buku pre nego sto je crkao, sada imam 500 GB Blue i mislim da je veoma tih, barem je meni tiho
Ja imam 2 WD Blue 320GB 16MB i traktorishu mi po kompu (ne iritira mnogo ali se cuju) dok Maxtor ATI 40GB star 7god ni da pisne... Koliko su tad komponente bile kvalitetnije nego sada...
Ja mog wd black-a od 500gb necujem,stvarno je super hd,teo sam i ja f3 al kad sam uzimao nije ga bilo. :/ Ovaj sad nebih menjao ipak je 5 godina garancije 5 godina. :D
ja imam trenutno Hitachi 640GB, Hitachi 160GB, Seagate 1TB, Maxtor 250GB i ne cuju mi se dok rade, pa i dok drljaju, i sta sad? Koji god da uzme (sem WD Black), nece mu se cuti...cak i da mu se cuje, uvek moze da uzme Scythe Himuro, ili Quiet drive, kao sto sam i ja, hard se bukvalno ne cuje.
WD 640gb aaks sata,je isto necujan.Comp mi je van kucista,tj. rasut po stolu,a najmanje cujem hdd.Jedino kada nabijem glavu u njega nazire se tiho zujanje motora,a sto se tice drljanje glave,isto tako je potpuno zanemarujuce.Jedino9 sto mi pravi minimalnu buku je sugavi box kuler,ali i njega sam postavio na nekih 600 obrtaja,tako da se comp uopste skoro i ne cuje.
+1 imam isti hard ne cuje se uopste, tek kada priblizim uvo njemu :).
Pozdrav!
:: WD 640gb aaks sata,je isto necujan.Comp mi je van kucista,tj. rasut po stolu,a najmanje cujem hdd.Jedino kada nabijem glavu u njega nazire se tiho zujanje motora,a sto se tice drljanje glave,isto tako je potpuno zanemarujuce.Jedino9 sto mi pravi minimalnu buku je sugavi box kuler,ali i njega sam postavio na nekih 600 obrtaja,tako da se comp uopste skoro i ne cuje :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: ::
:: +1 imam isti hard ne cuje se uopste, tek kada priblizim uvo njemu :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: WD 640gb aaks sata,je isto necujan.Comp mi je van kucista,tj. rasut po stolu,a najmanje cujem hdd.Jedino kada nabijem glavu u njega nazire se tiho zujanje motora,a sto se tice drljanje glave,isto tako je potpuno zanemarujuce.Jedino9 sto mi pravi minimalnu buku je sugavi box kuler,ali i njega sam postavio na nekih 600 obrtaja,tako da se comp uopste skoro i ne cuje :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: ::
Kosta oko 21 000, ali ja njega ipak nisam hteo da uzmem moraju da mi monitor salju kurirske sluzbe, a prema tom monitoru ce da se ponasaju kao dzaku, pa kako ce da stigne ne znam. A i vidim na benchu su poredili P2370 sa Xl 2370 :).
Pozdrav!
:: Off: Gilence,jesi li pazario monitor i koji :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: +1 imam isti hard ne cuje se uopste, tek kada priblizim uvo njemu :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: WD 640gb aaks sata,je isto necujan.Comp mi je van kucista,tj. rasut po stolu,a najmanje cujem hdd.Jedino kada nabijem glavu u njega nazire se tiho zujanje motora,a sto se tice drljanje glave,isto tako je potpuno zanemarujuce.Jedino9 sto mi pravi minimalnu buku je sugavi box kuler,ali i njega sam postavio na nekih 600 obrtaja,tako da se comp uopste skoro i ne cuje :: :: :: :: :: :: :: :: :: (c) 1982 Sinclair research Ltd :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.