Uspeo je Spinrite da oporavi jedan bad sector, dok drugi nije uspeo. Kako da premestim, izolujem taj unrecoverable bad sector? Da ga nadjem i ruchno izolujem, kojim programom? Nigde nisam nashao uputstvo. Ili je mozda Spinrite to sam odradio, vrteo je skoro 20 sati deep scan? Maxtor tanki 40gb
Imas dve varijante kad je to moguce i kad je to fakticki nemoguce.
Prva varijanta je kad na samom HDD-u jos uvek ima slobodnih sektora gde bi alokacija bila moguca i to ce sama logika diska odraditi.
Druga varijanta je kad su svi slobodni sektori za relokaciju losih sektora popunjeni i tada sigurno znas da je vreme za kupovinu novog.
Doduse ja sam malo pogresio ima i treca varijanta da nekoliko tih losih sektora povratis uz pomoc HDD Regeneratora sto ce on uraditi ako su losi sektori logicki a ne fizicki program je spor i za hdd od 160gb ce ti trebati bar cela noc ali vredi pokusati ja sam tako pre nekoliko godina jedan hdd oporavio od cetiri pet losih sektora (naravno logickih).
Uradio sam low level format, pa izvrteo skoro 20 sati Spinrite i situacija je takva kakva je. Treba da je taj nepopravljivi bad sector na polovini hard diska pa sam stavio sistemsku particiju na 11Gb. Instalirao sam sistem i programe, videcemo kako ce se ponashati kasnije. HDD regenerator je brzi od Spinrite, ali smatram da je Spinrite bolji za te stvari. Spinrite bi hard disk od 160gb skenirao `deep scan` opcijom preko 3 dana! Pozdrav
:: Doduse ja sam malo pogresio ima i treca varijanta da nekoliko tih losih sektora povratis uz pomoc HDD Regeneratora sto ce on uraditi ako su losi sektori logicki a ne fizicki program je spor i za hdd od 160gb ce ti trebati bar cela noc ali vredi pokusati ja sam tako pre nekoliko godina jedan hdd oporavio od cetiri pet losih sektora (naravno logickih) :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.