Imam problem, uzeo sam novi racunar koji ima plocu GYGABYTE GA-GE1M-ES2L i novi SATA WD1600AJB. Kara prikljucim isti hard, koji je PATA izbacuje mi stalno ekran za safe mode... zanima me da li postoji neki nacin da ta dva hard diska rade zajedno? Hvala
Pretpostavljam da ti je sistem na novom sata hardu a taj pata da ti je sa starog kompa. Ako je tako u biosu ti je namešteno da prvo proba da digne sistem sa pata harda, oni inače imaju prednost na listi u većini slučajeva.
Ako je to uopšte tvoj problem...
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Pa nisi valjda očekivao da će da digne sistem ko iz pičke sa totalno drugim hardverom
Imaš dve opcije
1. Ako ti radi stari komp možeš da probaš da uninstaliraš sve drajvere koji imaju veze sa pločom, audio, lan, ide channels, video, usb, storage ovaj, storage onaj i da se nadaš da će da digne sistem na novom i instalira šta treba. Ovo zna da uspe ali ne mora uvek.
2. Uzmi disk od tog sistema koji ti je instaliran i uradi repair, najlakša opcija i uspeva uvek ali moraćeš da nameštaš opet sva sistemska podešavanja.
3. (skrivena, zlatna opcija) Uzmi taj novi sata hard i instaliraj novi sistem na njega, ovo je i najbolje rešenje.
Sad kad sam razmislio mislim da ima još jedan način ali moraću da vidim za to.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Ubaci cd od XP-a i idi na lokaciju CD:\SUPPORT\TOOLS\ i otvori winrarom DEPLOY.CAB i izvadi Sysprep.exe i Setupcl.exe.
Pokreneš sysprep sa komandom `RESEAL`, znači ideš u command promptu u folder gde si stavio sysprep i kucaš sysprep - reseal
Ugasiš prokletinju, zameniš ploču i butuješ sa starog harda ali mora cd od windowsa da ti bude ubačen. Onda bi trebalo da ti dodeli novi SID i ponovo detektuje i instalira hardver. Moguće je da će da ti kaže posle da windows nije legalan ali to nije problem, aktiviraš ga ponovo nekim aktivatorom
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.