Imam veliku i odlično sređenu kolekciju filmova, muzike i knjiga (`kućna biblioteka`). Sve sam do sada čuvao na VERBATIM diskovima. Pokazali su se kao dobro rešenje, mada ne i najbolje. Na kraju, svi ovi kod nas se prave u Aziji - samo stave drugu etiketu. Sada mi nude neki TRAXDATA disk? Kakav je on? Da li vredi? Najbitnija mi je informacija na diskovima!
P.S. Da li mi neko može preporučiti kako najbolje mogu sačuvati podatke na diskovima ( u pitanju je nekih 200 diskova) - recimo da li često da radim backup ili skladištenje tako nešto.
Najbolje resenje je hdd. Naravno ni to nije 100% najsigurnije resenje, ali svakako bolje od bilo kog drugog. HDD-ovi vise nisu skupi, jedan terabajt u externom racku je idealna stvar. Nema rezanja, nema izgrebanih/neprocitanih diskova, sve je na jednom mestu i lako se pristupa. Kada ga ne koristis iskljucen je i tako ga ujedno i cuvas. Zajebi diskove, proslos`
Jedna sala na moj racun od strane nekih ortaka: `Njemu se digne, kada uzme novi hard disk` ___________________________________________________________ First Blood
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: Najbolje resenje je hdd. Naravno ni to nije 100% najsigurnije resenje, ali svakako bolje od bilo kog drugog. HDD-ovi vise nisu skupi, jedan terabajt u externom racku je idealna stvar. Nema rezanja, nema izgrebanih/neprocitanih diskova, sve je na jednom mestu i lako se pristupa :: Kada ga ne koristis iskljucen je i tako ga ujedno i cuvas. Zajebi diskove, proslos` :: :: Jedna sala na moj racun od strane nekih ortaka: `Njemu se digne, kada uzme novi hard disk :: __________________________________________________________ :: First Blood :: :: https://www.quakelive.co :: https://www.quake-rebellion.co :: ::
Ja bih ti pre preporucio dvd ili neki drugi medij umesto harda.
Meni se desilo da mi je odjednom nestalo sve sa harda iz cista mira (http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=27344&forid=11&katid=2), a imao sam oko 200+ filmova i ostalih bitnijih stvari.
Ako kazes da imas kolekciju, to znaci da si uredan i da ne vuces disc-ove po stolu i ostalo, tako da je to resenje po meni mnogo bolje. Ja imam neke cd-ove i vise od 7 godina i savrseno rade. Ako dobro narezes nece biti nikakvih problema i trajace ti 15 ili vise godina u zavisnosti kako ih cuvas (imam ja i od vremena pozuteli cd koji jos uvek radi).
Ako cuvas stvari na hardu moze se desiti da slucajno nesto oprises, da virus obrise, da crkne hard disc, ili da ti jednostavno stvari samo nestanu. Naravno i cd/dvd moze da se izgrebe, polomi...
kao prvo, Princo nije najkvalitetniji, ali nista mu ne fali, i nije za izbegavanje, apsolutno me ne interesuje koji disk je najkvalitetniji, neki optimum je Princo, a tebi, kolekasapi bih preporucio da uzmes jedan Hitachi hard disk 2TB i Transcend rack i sve ce te to izaci jeftinije nego da kupujes najkvalitetnije diskove, da se cimas da rezes jedan po jedan (mozda ti i pukne 10%, blabla)...
Sa dobrim rack-om nema sta da ti nestane sa hdd-a. Viruse ces da navuces samo ako ne pazis i nema pozajmljenih diskova, ko hoce da uzme nesto donese lepo disk i ti mu narezes. Daume, imam i ja gomilu cd-a i svi rade, ali dokle? Posebno sto sada rezati nema smisla, jer je kolicina cd-a mnogo skuplja od hdd-a na koji ti stane mnogo podataka, a nema suvisnog cimanja. Sve sto downloadujes pakujes na jedno mesto. Posle toga, kupis jos jedan na koji ces da backupujes, opet se vise isplati tako nesto nego kupovati dvd diskove... ___________________________________________________________ First Blood
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.