Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
nece da reze
STRANA 1 OD 1
darko777 nece da reze 12.06.2010. 19:03 T27449

status: user
broj poruka: 264

imam samsung dvd rezac i sve je bilo ok do danas pri rezanju sada mi kaze data calibracion eror
koristim nero 6 i sky pro dvd uzeo sam obucan verbatioum cd da narezem nema razlike sta mi je ciniti?
uzgred narezao je oko 80tak dvd i star je oko god retko ga koristim sem za rezanje jer imam dvd citac
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Jebivetar Mirishe na novi 12.06.2010. 19:30 #222130

broj poruka: 2386
jedan takav sam zamenio zbog takve greshke. Na netu se mogu naci neka reshenja ukoliko je software u pitanju, nekima je pomoglo, u mom sluchaju nije. Proguglaj, na netu cesh naci tone postova vezane za taj sluchaj, mozda upali.

http://www.dodaj.rs/f/1/4f/3STWei2Y/dv.jpg
ko nema u vuglu, ima u guglu

Danijelk Re: nece da reze 12.06.2010. 19:36 #222132

broj poruka: 1541
Zameni kabl, fleshuj novi firmware, probaj drugu verziju Nera.... Ako ovo ne resi problem moraces novi...

::
:: imam samsung dvd rezac i sve je bilo ok do danas pri rezanju sada mi kaze data calibracion ero
:: koristim nero 6 i sky pro dvd uzeo sam obucan verbatioum cd da narezem nema razlike sta mi je ciniti
:: uzgred narezao je oko 80tak dvd i star je oko god retko ga koristim sem za rezanje jer imam dvd citac
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Gare87 ma to je riknulo 12.06.2010. 20:47 #222151

broj poruka: 4710

potpuno isto tako i meni pioneer poceo da kenja, pa sam ga zamenio, kakav software, nemu mu pomoci, moraju ljudi da uzmu pare na neki nacin.... :@@@

krkub potrošna roba 12.06.2010. 23:09 #222192

broj poruka: 1019

izuj dva soma, i novi ima da peva
Daum ... 12.06.2010. 23:13 #222194

broj poruka: 12796
Čim prijavljuje calibration error znači pravac reklamacija, ili pravac kontejner. Samo prvo preko kolena, pa onda u kantu da se ne dograbi njega jedan od prevrtača kanti sa PCberze pa posle da ga prodaje za 100 evra kao Limited Edition unikat...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

Pisko Sad je prilika 13.06.2010. 00:01 #222214

broj poruka: 6650
... da vidiš šta sve ima unutra, iz prve ruke.
Posle možeš nekom i da ispričaš.... usput, kad ga već rasklopiš, očisti sočivo lasera magičnom krpom ili štapićem za ušesa i destilovanom vodom.... čisto da se nije neki q nalepio na sočivo...

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Mixx mali off... 13.06.2010. 00:42 #222249

broj poruka: 2931
da li postoji 5.25` optika sa 3 ili jos bolje 5 godina garancije?

Pisko Re: mali off... 13.06.2010. 00:50 #222251

broj poruka: 6650
Mislim da nema, čak ni ova nova nikad zaživljena BR optika...
Ali, ja bi ti kao prodavac ponudio tu mogućnost, kao kod lap-topova, da dokupiš garanciju za te godine. Dakle, normalna je godinu dana. Kako ih i kod normalnog rada, skoro polovina otkaže, onda bi se to svelo na računanje kvota kao i kod spotskih kladionica: ja bi ti kao prodavac ponudio kvotu po kojoj ja sigurno dobijam pare, a ti sigurno dobijaš zadovoljenje svoje strasti: za svaku godinu produženja garancije, tražio bi ti 2000 dinara plus, eventualno, 1500 dinara plus. Dakle, optika sa 3 godine garancije koštala bi oko 5000 dinara a sa 5 godina garancije, 7 do 8.000 dinara. Ako bolej pogledaš, neke marke i MARKE su se upravo prodavale po ovim cenama.... dok im nivo škarta nije satro i tu računicu i kvotu.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: da li postoji 5.25` optika sa 3 ili jos bolje 5 godina garancije?
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
gilopile Re: nece da reze 13.06.2010. 05:14 #222305

broj poruka: 9459
Nazalost,nema mu pomoci ni sa firmware-om ni sa raznolikim software-om za rezanje.Jednostavno je pobrljavio sam kontroler,ili mehanika za kontrolu kalibracije lasera.Dakle,servis/garancija,ili new,a mozda i Limundo(neispitan),kao dobio od tetke iz Nemacke(ne postoje tamo polovnie komponente),pa nisam imao na cemu da ga probam,koristim digitron,pocket pc,sega mega,C64,ZX spectrum,donkey kong igricu sa dva ekrancica...:)))Hint:Samo pazi da ti ostale aukcije ne sadrze razne pc konfiguracije i delove,i naravno i da nisi pc serviser:)),i uz malo srece ode si on za tisucu novih dinara,dodas jos toliko i na konju si!

(c) 1982 Sinclair research Ltd

:: imam samsung dvd rezac i sve je bilo ok do danas pri rezanju sada mi kaze data calibracion ero
:: koristim nero 6 i sky pro dvd uzeo sam obucan verbatioum cd da narezem nema razlike sta mi je ciniti
:: uzgred narezao je oko 80tak dvd i star je oko god retko ga koristim sem za rezanje jer imam dvd citac
Zdebeli 20.06.2010. 12:34 #224064

broj poruka: 1383

LG daje 2 godine garancije.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs