Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Ljudi , sta se desava sa mojim fleshom?
STRANA 1 OD 1
temp Ljudi , sta se desava sa mojim fleshom? 12.06.2010. 03:18 T27436

status: user
broj poruka: 197

Ovako moj fles radi na Nforce 2 ploci a na ostalim chip-setovima sa istim os-om ga samo detektuje ali ga nigde ne vidim.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 12.06.2010. 03:22 #221944

broj poruka: 12796
Kakve veze sad ima čipset sa flešom?

Proveri filesystem jel u redu...

Koji OS je u pitanju?

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

tortojed Da nije to neki `NVidia only` flash disk? 12.06.2010. 03:34 #221949

broj poruka: 10999
Nasalio sam se, malo.
Ovo ne bi trebalo da ima nikakve veze sa chip set-om maticne ploce, izuzev ako se radi o ploci koja je jako zastarela pa, recimo, ne moze da kontrolise USB2 nego samo USB1 (ili 1.1).

Nisi dao sve potrebne podatke - 1) Nforce chip - koja ploca? Ima ih mnogo, i podrzavaju razne procesore.

2) KOJI usb disk (proizvodjac, model, kapacitet)?

Da li si pazljivo proverio `my computer` na makinama na kojima je `samo detektovan` (na raznim kompovima bice mu dodeljene razlicite slovne oznake - negde ce biti `E` negde `G`...)?

temp re: 12.06.2010. 03:36 #221950

Na svim doticnim racunarima je ghostovan isti image a samo na nf2 radi nf3 250 , Nf430 i ATI RS300 ga ne vide. Posto kucam sa zadnjeg Barebone Asus pundit r modem sljaka na svim usb-ovima a fles jok. Zato spominjem chip-set
tortojed Koliko sam te shvatio, image jednog sistema (onog koji se nalazi... 12.06.2010. 03:42 #221952

na Nf2) ghost-ovao si na drugi (druge) hardverske kombinacije (sa razlicitim plocama).
Tu bi mogao da bude odgovor - setovanja adresa resurasa (usb portovi i drugo) nisu ista na svim plocama (daleko od toga). Znaci, ako si ghost-om obuhvatio i hardverske resurse onda su na drugim kompovima portovi pogresno adresovani.
Moguce resenje: deinstalacija svih `motherboard resources` u device manager-u i instalacija onih koji su specificni za tu-i-tu plocu...
- - - - - - - - - -
da budem siguran da smo se razumeli: ghost-om se prenosi verna slika jednog (hardversko-softverskog) sistema na drugu konfiguraciju (to jest, vrsi se jedna vrsta kloniranja).

temp eeeeeeeeee 12.06.2010. 03:49 #221954

Ne bih ja postovao ovde da on uopste nije radio na doticnim mashinama pa odjednom prc nece vise e to mene zeza sta je?
tortojed Ako si zagledao u device manager i nasao da je tamo sve cisto... 12.06.2010. 03:52 #221955

ostaje ti da probas reinstall mobo drajvera na ovima koji nece da citaju disk.

temp Dockan je... 12.06.2010. 04:00 #221957

za dalju pricu .Imam sutra neka posla tj danas ali nastavicemo temu...
ramzesIII registry 12.06.2010. 14:08 #222023

broj poruka: 1017

mozes u registrima da uradis `remove usb device from registry!`

http://www.anti-forensics.com/delete-usb-device-history-from-the-windows-registry-usbstor-key-and-the-setupapilog
nadam se da ces da se snadjes!

a vidi probaj i ovaj programcic. ja jos nisam radio sa njim tako da ne znam sta sve moze :)
http://www.nirsoft.net/utils/usb_devices_view.html
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs