Pomoć ako znate šta se zbiva,naime od juče Win7 ultimate mi nevidi jedan od 3 hdd-a.Vidi dva samsunga,a maxtor od 160 Gb naprasno prestao da prepoznaje,odnosno uopšte ga nema u My computer-u? Taj hdd mi inače služi za skladištenje podataka,sata2 je i skoro da je pun,ostalo je još par Gb praznog prostora.Naprasno ga sedmica više nevidi,a videla ga je i pri tome XP ga savršeno detektuje i na xp-u i dalje sve radi normalno. Šta li se dešava?
Desni klik na Computer, izaberi Manage pa idi na Disk Management.
Da li vidiš Maxtora tu? Ako ga vidiš, da li mu je pridodato slovo za oznaku drajva (D: E: ili šta je već bilo)? Ako ga vidiš, a nije mu dodato slovo, desni klik na tog maxtora, izaberi Change drive letter and paths, klikni na ADD i dodaj mu drive letter.
Idi na start pa desni klik na computer izaberi manage zatim na disk management pogledaj dali ga vidi odatle donji levi okvir imas skrol sa strane ako postoji idi desni klik na njega pa change drive letter and paths... i odredi mu pod kojim ce slovom biti drive.
Nešto se bio zabagovao,zašto neznam,uglavnom sad opet sve radi kako treba.Naime podigao sam sedmicu,isključio komp,isključio dotični hdd,podigao i ponovo ugasio sedmicu pa priključio nanovo Maxtora i podigao opet sedmicu koja je srećom progledala. Hvala svima na pomoći i trudu i pozzzz Bane.
Pravi uzrok dešavanja je bio neispravni sata kabl,što sam tek ovih dana ustanovio !( razlokala se utičnica za hdd) Eto,ako neko ima sličnih problema prvo proveriti kablove.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.