U pitanju je stari maxtor 40gb ata, pokusao sam da ga formatiram sa partition magicom i acronisom ali kao da nije prikacen, a kad probam hdd test sa hirensa vidi ga i istestira sve ok. Kad ukljucim komp vidi ga kao master pa pri dnu ekrana izbaci SECONDARY MASTER DRIVE FAILS! Postavljao sam ga da bude i primaran i slave i isto se ponasa ! Jel riknuo ili je nesto drugo u pitanju?
Nekad nije dovoljno da samo njega jumperishesh ne go i drugi uredjaj ako imash na istoj grani, ali u kombinaciji da se poklope da rade. Ako imash samo njega i ni jedna pozicija ne radi, ne znam shta je . Imam jedan hitachi ibm 80gb koji se slichno ponasha, pun je bad sectora i chuje se kako shkripi.
Ako su ti u biosu opcije za primary master i slave i secundary master i slave stavljene sve na auto, poruka koju si dobio je definitivno da je trso hard (pod uslovom da si samo njega zakačio na IDE kabl).
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.