Samsung spinpoint F3 je sigurno najbrži od normalnih hardova za široke narodne mase, wd black je isto dobar ali je skuplji i nešto sporiji, istina dobiješ 5 godina garancije.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
tacno je da se najvise greje WD Black, ali 5god. garancije,stavis neki tihi cooler(scythe) i miran si...inace, F3 i nije bas 50-60eu, Hitachi, koji je najjeftiniji kosta oko 7.000, tako da znas na cemu si. Moj savet je da potegnes jos malo i uzmes f3 (bez scythe-a :).
decko je trazio za system... ko jos stavlja za system 1Tb realno :P ali ako mu je to jedini disk onda ok.... najsplatljivi je onaj za koji imas pare :D :D :D inace najmanje kosta 1GB kada se kupuje 1.5TB 1TB 7200din Samsung 1.5TB 8820din Samsung
:: trenutno, najisplativiji disk je od terabajt :: :: ::za system najboljji disk po meni samsung f3 500gb jedna ploca na 7200rpm od 500gb...ako hoces i podatke onda nesto od 1tb ::
dobro,to je ok,slazem se,ali kad se malo preracunas,ispadne da ti se isplati 1TB,a ne znam dal` si svestan razlike u brzini izmedju onih od 500G i TB...?
e to negde sam gledao skorije.... ovaj od 500GB je najbrzi disk bio tu na testu.. bas zbog te jedne ploce od 500gb.. zato sam rekao za system 500gb nacicu negde taj test pa cu da da ga okacim.... znam da su radili cak i radi sa tim samsunzima i da su brzi od raptora koliko se secam *(singl raptora) pa je to bio zakljucak da su bestbuy za speed i system....
Doslo je vreme da zamenim ovaj WD1600AAJS :) Razmisljam se izmedju: SAMSUNG SpinPoint F1 HD753LJ 750GB 7k 32MB i SAMSUNG SpinPoint F3 HD103SJ 1TB 7k 32MB
Pre svega gledam brzinu, kapacitet mi nije toliko bitan jer nemam previse podataka. Naravno, gledam i cenu. Jel se isplati da se doda 1300 din za F3 ili nema neke vece razlike u brzini izmedju ova 2 hdd-a?
Hdd bi mi sluzio i kao sistemski, ali i za storage.
Pa koleza gile, ja stavih navodnike, figurativno, jel. Dva F3 u raidu dabi čuo moraš da se nasloniš uvetom na kućište i dobro koncentrišeš, a kamoli jedan sam.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.