Windows ce biti na WD 320GB blue 16mb a ovaj mi treba za skladistenje podata (instalacije, muzika, filmovi). Koliko znace ovih 64MB kesha naspram 16MB (kod blue wd)
Uzeo bih ja i Samsung (5500din), znam da je bolji, nego gledam da bude nesto jeftinije a dobro...
posto je 64mb cache to je nova serija Green-a koja se vrti na Max 7200rpm... To nije onaj green od pre 4-5meseci vec novi koji radi u rasponu dal od 4200-7200 ili 5400-7200 nemam pojma samo znam da dostize tih 7200 kad treba.... I taj Green je 100% brzi od tvog Blue mislim bar bi nekom logikom trebao da bude! inace best buy je sad 1.5TB kod koga najmanje prosecno kosta 1GB. Taj 640GB je najskluplji po 1GB-jtu
Pazi samsung od 500GB F3 ima 16mb kesha ali ima jednu plocu od 500GB ! Dok ovaj od 1TB ima 32mb kesa ali 2x500GB unutra.... Zato je samsung F3 500GB najbrzi disk trenutno (samo je u jednoj stavci sporiji od WD Black-a zaboravio sam u kojoj ali znam da nema veze sa snimanjem i pisanjem)
a i nesto sto nema veze da kazem da sam i ja citao negde da sve preko 32mb kesha znaci 64mb imam prednost od lupam 1% mozda i to mnogo, 16 i 32 isto nesto malo ali primetno tima kao sto si rekao 5-6%... dok je stvar sa 8 i 16mb velika razlika... to sam negde procitao davno kad sam ja kupovao HDD :P... Sad ce mi trebai jos jedan za sve i svasta od 1TB pa sam hteo samsung F2 ecogreen 5400rpm, sad gledam i ovaj novi WD Green sto se pojavio.... nije mi hitno sacekacu pa cu da izaberem...
:: Šta znam, taj green se vrti na manjoj brzini pa bi po nekoj logisi trebalo duže da mu traje mehanika pa bi bio pravi izbor za skladište :: :: A za keš sam gledao samsung 1tb sa 32mb i 500gb sa 16mb, negde nema razlike, negde ima do 5%, ništa ozbiljno :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête. :: ::
Pre jedno 2 meseca burazer je uzeo tog novog Grina od 1TB. Ja sam mu ga particionisao i nasnimao gomilu filmova i nešto muzike. Za ta 2-3 dana, koliko je bio kod mene, stekao sam utisak da baš i nije nešto. Očekivao sam mnogo više od HDD-a sa 64MB keša. Moj WD5000AAKS je bio osetno brži od njega u kopiranju s particije na particiju, a ni međusobna komunikacija dva HDD-a nije bila nešto naročito brza (često manje od 50MB/s). Jedno dve nedelje kasnije sam uzeo F3 Samsunga od 500GB, koji je osetno brži od mog WD-a, a i komunikacija između njih dvojice je bila na nivou (60-70MB/s). Ako ti brzina ne igra ulogu, slobodno uzmi `zelenog` WD-a.
Uh, al sam se ja presaltovao, kakvu sam glupost odvailo :) Mislio sam da uzmes taj Green, iako ti kes nece igrati ulogu. Za storage ti igra samo odnos cena/kapacitet.
Bayerische Motoren Werke
:: Uzmi slobodno Blue, kes ti nece igrati nikakvu ulogu... Naravno ako ti je znacajno jeftiniji.. :: :: Bayerische Motoren Werk :: ::
Samo nove serije WD Green discova se vrte na 7200 rpm i to mu brzina varira zavisno od opterecenja od 5400 do 7200 obrtaja u min.Trenutno su najisplativiji diskovi od 750 gb.
MSI 790FX GD 70 AMD Phenom 2 955 BE OC 3.8 GHc 24/7 Cooler Master TX3 2x2 gb DDR3 1600 Kingston Hyper X Sapphire 5770 1GB Seagate 1TB 32 mb LC Power 6650 GP3 V2.3 Chieftec LBX 02 B-B-B Samsung 2433 LW DVI Altec Lansing VS 4124 b
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.