Posto mi je crkao wd 400gb, dosao je red na hdd da se menja. U ponudi imam WD black 500gb i Samsung sata2 16mb (ne znam tacno koji model). Oba su nesto preko 4k dinara. Koji je bolji po vama?
za wd black mogu reci da je odlican imam ga i ja sam se lobio izmedju njega i F3 500gb,wd je malo sporiji ali 5 god garancije... F3 je brzi,ja sam teo njega al ga tad nije bilo ... Sta god da uzmes neces pogresiti,ja sma pre za F3... Fatality cSports public : 91.150.72.228:27034 Fatality cSports DM : 91.150.72.228:27054 Fatality cSports GunGame:217.26.212.47:27089 by KGB-hosting.com http://fatality-cs.info/
ako su samo ta dva u opticaju ja bi uzeo WD-a, imam jedan i zadovoljan sam. mada mi drugi wd500 crko pre 2 meseca star godinu dana... neznam zasto, samsung ne volim... oni brate prave televizore :)
Imam F3 Samsunga i WD5000AAKS WD-a i Samsung je definitivno brži. Kakvi su ti WD Black diskovi, to ne znam, ali ni ovaj moj nije loš. Ipak, glas ide za Samsunga.
WD Black je pouzdaniji, a Samsung brzi, ali ne puno, a ja bih ti preporucio Hitachi . Salim se, ako nije za storage, uzmi WD Black (zbog 5god. garancije).
Vidim da su misljenja bas podeljena. Znaci da je principu to vrlo slican proizvod. @imarkovic Mozda je i hitachi u opticaju, pitacu ovog drugara sto uzimam kod njega
vodi samo racuna, jer samo WD Black ima garanciju 5god., Hitachi bih samo ja uzeo i potpisujem, niko vise sa foruma, pored WDBlack-a, sem mozda Antilohija..
ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha! Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!
:: vodi samo racuna, jer samo WD Black ima garanciju 5god., Hitachi bih samo ja uzeo i potpisujem, niko vise sa foruma, pored WDBlack-a, sem mozda Antilohija. :: :: ::
Garancija je kerin djokica... Kad ti gekne disk nema spasavanja bitnih podataka posto to garancija ne pokriva znaci sam placas cupanje bitnih stvari. A za tri godine koliko je garancija na samsung 1TB ce biti malo a ne 500GB. A vrednost samog HDD-a ce biti maksimum 25% placene cene u trenutku kupovine.
Jedino sto je dobro je to sto sam proizvodjac samouvereno tvrdi da ce njegov proizvod raditi toliko bez da pravi vece probleme.
Imam tri samsunga i prilicno su hladniji, i brzi od WD-a u svojoj klasi.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: koristim samsung f3 500gb par meseci. :: sve pohvale: hladan, tih, brz + jeftiniji od wd blac :: ali wd ima 5 god garanciju
Losa procena ja imam 2 Hitachija od pre neki dan kod mene u servisu
:: vodi samo racuna, jer samo WD Black ima garanciju 5god., Hitachi bih samo ja uzeo i potpisujem, niko vise sa foruma, pored WDBlack-a, sem mozda Antilohija. :: :: ::
Evo ti ga jos jedan vlasnik par Hitachi diksova, sa namerom da kupi jos par komada za storage. WD je ok, maloi su me razocarali nekim serijama ali nema veze, desava se svima, Samsung je takodje ok.
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
:: drago mi je sto ima jos Hitachi-evaca, nek te sluze, kao i mene jos narednih bar 20god
Imam WD 5000AAKS i on je, mislim sa 16mb. Radi ok, fabrichki je postavljen na 254 loud i opet je tih, `ladan. Trebalo bi da je taj black bolji i brzi. Probaj da nadjesh neki reviewe sa tim modelima pa odluchi. Treba gledati i duzinu trajanja garancije.
Imam 5 razlicitih WD-a, jedan od tih je 640GB AALS, tako da glas ide za Black. Kod komponenti ti je uobicajen trip, ako nemas srece ubosces neki shit. Hitachi, Seagate ne fali nista, ali ako ubodes los primerak mo`s se slikas. Ljudi se ne zale mnogo na Samsung, sto znaci da je sasvim ok. ___________________________________________________________ ...Away from life, away from light, under your wings...
1.5TB F2 samsung radi za sve pare(imam ga oko pola godine) ni stucnuo nije. preporuka za storage :)
AMD Athlon II X3 425@X4 B25@V1AX@700rpm Asus M4A785TD-M EVO 2*2GB DDR3 Geil@1333Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sideport PC power cooling and silencer 500W@TT Xaser III 640GB samsung X2,1.5TB samsung F2
Imam tri takva i za sada rade jako lepo, tihi su, dva su u raid-u a treci je u drugom racunaru, inace imao sa i WD 500GB Black ali je crkao vrlo brzo posle stavljanja u racunar
nema na cemu sky molim i drugi put :) uzimas 1 ili pak 2 za raid :)
AMD Athlon II X3 425@X4 B25@V1AX@700rpm Asus M4A785TD-M EVO 2*2GB DDR3 Geil@1333Mhz ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sideport PC power cooling and silencer 500W@TT Xaser III 640GB samsung X2,1.5TB samsung F2
:: nema na cemu sky molim i drugi put :) uzimas 1 ili pak 2 za raid : :: :: :: AMD Athlon II X3 425@X4 B25@V1AX@700rp :: Asus M4A785TD-M EV :: 2*2GB DDR3 Geil@1333Mh :: ATI HD4200 128MB DDR3@1333Mhz Sidepor :: PC power cooling and silencer 500W@TT Xaser II :: 640GB samsung X2,1.5TB samsung F2 :: :: :: Hvala Milose. :: :: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn :: :: GTX295 The Best Vantage Score :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.