Kupio sam u inostranstvu eksterni HDD -WD Elements 1,5 TB/To. Kada sam ga ukljucio na komp nije se otvorio nego je napisao da nije formatiran i ponudio mi je da ga formatiram. Posle dva formatiranja on i dalje kaze da nije formatiran i pise mi sledece upozorenje /windows cannot format this drive. Quit any disk utilites or other programs that are using drive, and make sure that no window is displayining the contens of the drive? Imam racunar sa XP OS. Da li neko zna kako da ga formatiram?
...idi u Disk management pa vidi sta tamo pise za njega, ...vrlo moguce da stoji da moras da dozvolis Win-u da radi sa njim...
Pozz...
pa evo ga na primer ovaj od 1tb externi wd hard sa usb napajanjem. Ima verovatno i od 1.5 al me mrzi sad da trazhim. A drugo nije naveo uopshte ni dal ima externo napajanje. Nego sam predpostavio da ako tako brljavi(poshto moj externi ako se ne prikljuchi na oba usb-a chim krenesh neshto da kopirash odmah pukne)
Hard ima USB vezu sa PC i sopstveno napajanje. Preko DISK MANAGEMENT sam treci put pokrenuo formatiranje i sada radi. Videcu za 1-2 sata sta ce uraditi.
`Prvije` od ovog tvog `prvo`: Kad već držiš predavanje o gramatici, a primedba je na mestu, obrati pažnju na svoje pisanje.
`Jel si hard nakachio...` Piše se: Jesi li... `...dal ima externo napajanje.` Ako je ovo `dal` skraćeno od `da li`, onda se piše sa apostrofom, a inače nije mi jasno ni koju transkripciju koristiš i šta ti znače reči: cjesh mozhesh...
Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže.
:: Prvo ne mogu se pishe odvojeno :: :: E sad drugo :: :: Odesh na ikonicu My computer kliknesh desni klik pa na MANAGE :: Pa onda kad ti se otvori prozor idesh na STORAGE pa na DISK MANAGEMENT :: :: e tu cjesh videti i taj disk od 1.5tb pa vidi shta je sa njim. Tu mozhesh i da ga formatirash :: :: poz
Ne razumem ovo `prvije` nikad nisam ni chuo za ovu rech. U vokabularu ova rec ne postoji. Za ovo ` Jel si hard nakachio... ` ide upitnik na kraju. Koliko ja znam jer se koristi u odrichnom obliku a jel u upitnom. I da gramatichki nije neispravno kada napishesh ` Jel si hard nakachio? ` u tom sliuchaju pola sajtova i 99% ljudi u srbiji je nepismeno. Da, ovo `dal` uvek pishem skracjeno ali moram da priznam da izostavljam uvek apostrof. Hvala na ispravci.
E sad shto se tiche : cj sh ch tj itd. To je jedna jako velika zaraza koju sam pocheo da dodajem umesto cjirilichnih slova a pokupio sam to sve preko chata josh dok je mirc bio aktuelan i dok josh nismi imali bolji net od dialup-a. Strashno veliki problem kod svih mladih. Ajde ja shto sam `mator` pa nema veze ali 70% klinaca pishe ovako. Ja sam ovo pokupio josh pre 10 godina. Navika je chudo. Moram da izbacim ovo iz pisanja.Ali za sve treba vremena.
poz i hwala na ispravkama.
:: `Prvije` od ovog tvog `prvo` :: Kad već držiš predavanje o gramatici, a primedba je na mestu, obrati pažnju na svoje pisanje :: :: `Jel si hard nakachio...` Piše se: Jesi li.. :: `...dal ima externo napajanje.` Ako je ovo `dal` skraćeno od `da li`, onda se piše sa apostrofom, a inače nije mi jasno ni koju transkripciju koristiš i šta ti znače reči :: cjes :: mozhesh.. :: :: Mudar čovek ne kaže sve sto misli, ali misli sve što kaže. :: :: :: Prvo ne mogu se pishe odvojeno :: :: :: :: E sad drugo :: :: :: :: Odesh na ikonicu My computer kliknesh desni klik pa na MANAGE :: :: Pa onda kad ti se otvori prozor idesh na STORAGE pa na DISK MANAGEMENT :: :: :: :: e tu cjesh videti i taj disk od 1.5tb pa vidi shta je sa njim. Tu mozhesh i da ga formatirash :: :: :: :: poz
Formatirao sam ga na NTFS preko DISK MANAGEMENT-a ali na kraju je opet javio da nije formatiran. Da li postoji u DISK MANAGEMENT-u neka komanda koja ga koci?
:: :: Pošto formatiranje ne može da se uradi iz Disk Management-a mozes da probas da to uradiš na sledeći način :: :: Skini i nareži Linux-ov program za manipulaciju particijama PartedMagic(GParted) :: :: CD koji narežeš je butabilan. Kada se program podigne odabereš opciju GParted :: :: Program je vrlo jednostavan za rad i daje ti mogućnost da brišeš, formatiraš, smanjuješ i povećavaš particije :: :: :: Samo pazi da ne formatiras neki drugi HDD greskom...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.