Burazer ima problem sa rezacem na masini staroj oko 6 meseci, odnosno sa sistemom (win 7 32-bit). Naime dvd rezac je hardverski prisutan, u biosu i u divace manageru ga prijavljuje ali stoji znak uzvicnika i pise da nisu dobro instalirani drajveri! Verovatno misli na sistemske drajvere u samom windowsu, takodje ga nema u my comuperu i naravno kad ubacim disk ne registruje ga! Probao sam sa drugim dvd rezacom ali ista situacija tako da znam da je do windowsa! E sad posto burazer ima hrpu programa bitnih za posao pa formatiranje diska i nova instalacija windowsa otpada! Da li postoji neka druga solucija ili resenje doticnog problema?!
Udji u Devicew manager i deinstaliraj DVD rezac. Restartuj racunar i pusti da ga sam pronadje i instalira. Trebalo bi da proradi ako je ispravan. Ako se ponovi isti problem, onda pored deinstalacije DVD rezaca deinstaliraj i sve pod IDE ATA/ATAPI CONTROLLERS, restartuj racunar i pusti da se ponovo samo instalira.
Za pocetak jedna mala pouka: u ovom slucaju, i njemu slicnim...
12.04.2010. 20:03
status: user broj poruka: 10999
jako je vazno znati o kojoj se maticnoj ploci radi! Nemoj da se dopisujemo sve rec po rec...
No, bilo kako bilo, pokusaj da nakon ovoga sto ti je preporucio Mikac, izvrsis reinstalaciju drajvera za mat. plocu (ako je Intel-ov chipset, onda je to poslednje izdanje intel.inf, ako je ploca bazirana na nforce chipset-u, onda poslednji drajver za nforce itd.).
Sve sam to odradio uninstalirao dvd rezac iz device managera i sve ata/atapi controlerse i instalirao ih je opet, ali opet kaze da je samsung dvdrw fail to instal system driver! Tako da opet ne znam sta da radim!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.