Brzi je, nemoj da sumnjas, brzi je recimo za ~80mps, sve zavisi, ali u nekom proseku, i ne samo to, vec je i kvalitetniji, kao SSD, zatim, nema fragmenata, itd., daleko od toga da Raptor, ili sada Velocci nije izuzetno kvalitetan, ali u poredjenju sa SSD -om, pobedjuje SSD, ja se ne bih dvoumio uopste...
Ja sam bas skoro uzeo kingston intelx25-M ssd 80gb to je G2 verzija podrzava TRIM za windows 7,read 250mb/s,write 70mb/s, ocena u windows-u mu je 7.7,ssd je perverzija,ali performanse ti zavise od racunara...a to koliko je brzi pa raptor,on ti ima read 100mb/s i write 100mb/s(toliko sad ima prosecan wd black 1tb hard ne isplati se raptor star je),write je manje bitan koliko je bitan read.. Sad je WD izbacio nove raptore sa sata6gb(iako mu to uopste ne treba) read 130(average),write 120mb/s,ni to se ne isplati i ljudi testirali i na sata 6gb i na sata 3gb i iste performanse..
Video sam na jednom sajtu gde su testirali Samsung 1 TB F3 HD103SJ i još gomilu drugih hardova. Na prva 3 mesta su se našli F3, SSD i Raptor. U nečemu je F3 bio bolji od ova, a u nečemu je SSD odvaljivao i jednog i drugog. Ako nađem taj sajt, postovaću link ovde.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.