Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
seagate 640gb problem ili nesto drugo?
STRANA 1 OD 1
miki022 seagate 640gb problem ili nesto drugo? 04.04.2010. 20:24 T25772

status: user
broj poruka: 10

Nov komp kupljen 20.02.2010 sledece komponente
-ploca msi nf520t-c35
-procesor phenom x4 9650 2.3 ghz
-memorija 4 gb
-hard disk seagate 640gb 32mb
-graficka nvidia 9500gt
propisno sam formatirao hard i napravio 3 particije prva ili c je oko 100gb ostale dve po 250 gb i instalirao windows xp sp 3 i sve je proslo glat.Posle nekih 10 sati mirovanja kad sam upalio komp pojavila se poruka: reboot and select proper boot device or insert boot media in selected boot device and press a key.I od tad nastaju problemi svako pokretanje ta poruka.Ako uspem da udjem u system posle par minuta rada blokira i zna se pojaviti i plavi ekran.Probao sam i sa windowsom 7 32 bit malo je stabilnije radio ali isto je blokirao.Poslao sam toj firmi hard disk i oni su mi zamenili sa novim isto seagate 640gb i kad sam njega postavio opet iste muke.Samo da napomenem da sam menjao sata kablove i nista pa sam vrsio update biosa opet isto.E sad sam instalirao windows 7 x64 i on mi ne blokira ali ako celu noc komp ne radi kad ga ujutru upalim nece iz prve da udje u system vec posle restarta ali nema poruke.
E sad pitanje za sve koji bi mozda znali u cemu je kvaka?Hvala unapred!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Proveri redosled butovanja u BIOS-u i kablove... 04.04.2010. 22:44 #201880

broj poruka: 7769
Konkretno proveri kako si postavio redosled butovanja i da li si HDD povezao na prvi SATA master kontekror na ploci.
Ja sam tako pre izvesnog remena sredjivao racunar dubinsko ciscenje i pogresno nakacio SATA kablove tako da je sistemski HDD dosao na trece mesto za boot i nista od butovanja.

Tomato Republic Of Serbia !!!

neXus2000 BIOS 04.04.2010. 23:50 #201900

broj poruka: 3350
Nema veze na koju SATA granu je HDD prikacen, dovoljno je u BIOS-u podestiti Boot sequence/order, ako je ista pomerano. Znaci treba da ti ide:

1. HDD Seagate......bla......bla
2. DVD/CD-ROM....bla....bla
3. nesto drugo ili disabled
4. isto kao i 3, u slucaju da ima vise.....5, 6.....

Ako i dalje ne shljaka, pogledaj da mu oznaka nije slucajno ST3640323AS ili negde na njemu pise 7200.11. Ako postoje te oznake odmah ga vracaj i menjaj za WD ili Samsung, jer SG ima bug sa tom verzijom.
miki022 seagate ST3640323AS 05.04.2010. 00:36 #201912

broj poruka: 10
@neXus2000 pogodio si.Bas je ta serija.Ovo je drugi kako mi salju.Izgleda da je cela serija felericna.Saljem im ovaj i trazicu wd ili samsung ili bilo sta drugo jer imam garanciju od 36 meseci.Hvala puno!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs