Kolega mi je doneo racunar sa starim Maxtor HDD od 80GB. Probao sam instalaciju XP, i kod formatiranja na samom pocetku na 1% pocne da se muci i tako potraje par minuta i samo pretrci do kraja postotke i napise da nije u mogucnosti da formatira HDD. Shavtio sam da postoji problem i probao sa fdiskom za win98, medjutim ni integrity nije hteo da prodje na fdisku. Zakacio sam ga na svoj komp medjutim, bios ga vidi i device manager, ali u XP se ne vidi! Uzmem na kraju HDD regenerator i naravno nadje brdo bad sector-a. Dodje do 12% i napise da dalje ne boze da odradi ovu operaciju.
Licno mislim da sam sve probao, ali ako neko ima bilo kakvu ideju neka mi javi. Po meni je ovaj HDD za staro gvozdje, ima li drugacijih misljenja?
Skini sa interneta Hirens Boot CD 10.2, ili neku stariju verziju, i u okviru njega imaš opciju HDD Tools. Kada izabereš tu opciju, dobićeš spisak aplikacija iz koje ćeš izabrati HDD Regenerator. Pokreni ga i ostavi nekih 2-4 sata dok ga ne ispegla, naravno, samo pod uslovom da bad sektori nisu i fizička oštećenja na medijumu.
najpre uzmes Maxtor tools i odradis Zero Fill tj. fabricki Low Level Format, to ce logicki preurediti cilindre i ostalo...nakon toga pokrenes novi HDDregenerator 1.71 ako to ne prodje ostaje ti jos samo SpinRite 6 na Level 5, ali se to ne isplati
Šta god mu radio, taj disk nikada neće raditi kako treba. Čak i ako ga nekako očistiš od bad sektora mogao bi samo da posluži kao magacinski prostor i to za nevažne podatke.
Kraj price...ako i prodje posle LOW LEVEL FORMAT-a , pitanje je koliki ce mu jos biti radni vek....HDD-garancija tri godine to je i vreme koliko se mozes realno pouzdati u njih...ako nisi naletao na lose primerke ko ja....
Da ne otvaram novu temu.Imam samsung 40 gb i stalno mu se pojavljuju bad sectori,ne nesto mnogo oko desetak.HDD regenerator ih normalno `opravi` ali posle odredjenog vremena se ponovo pojave,i naravno nece komp da butuje.Da li postoji program sa kojim bih mogao trajno da ih `izolujem` da se vise ne pojavljuju.Ili da primenim ovo sto ste napisali u prethodnim postovima,low level format pa hdd regenerator,pa ako se ponovo pojave,onda je za recycle bin?
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.