Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Koji externi HDD od 1T kupiti
STRANA 1 OD 1
irena007 Koji externi HDD od 1T kupiti 15.03.2010. 07:56 T25302

status: user
broj poruka: 329
Znaci koji externi HDD kupiti od 1 terabajta a da ima eSata, USB ?
sta je brze firewire ili eSata?

HDD ce se koristiti za cuvanje porodicnih fotografija i snimaka tako da je potreban veoma pouzdan i ukoliko je moguce dugotrajan uredjaj.

Pozdrav.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mdbozic Pazi se... 15.03.2010. 08:25 #196722

broj poruka: 8
Budi svesna (kao i svi ostali koji ste već kupili) da su eksterni diskovi MNOGO NEBEZBEDNIJI za trajno arhiviranje iz jednog prostog razloga.

Mogu da padnu na pod i KRAJ PRIČE!!!
podvučeno

Pričam sa iskustvom komšije koji je ostao upravo bez svih ličnih fajlova koje sakuplja od 94-te:(
Tako da, moj predlog je, interni HDD sa isključivanjem kabla za napajanje kad nije u upotrebi...
JovankaO Re: Koji externi HDD od 1T kupiti 15.03.2010. 12:26 #196755

broj poruka: 446

Nije nužno da HDD ima firewire ili e-sata za normalno korišćenje, čak i film u HD rezoluciji može da se gleda bez problema.

Zato ti preporučujem Verbatim 1TB essentials, ima samo usb, imam ga i lepo radi. Ako baš hoćeš bržu vezu, imaš i takve modele ali je to po meni bacanje para.

Preporučujem ti da jaaaaako važne stvari obavezno čuvaš na više mesta i da ih za svaki slučaj imaš na optičkim medijima

:: Znaci koji externi HDD kupiti od 1 terabajta a da ima eSata, USB
:: sta je brze firewire ili eSata
::
:: HDD ce se koristiti za cuvanje porodicnih fotografija i snimaka tako da je potreban veoma pouzdan i ukoliko je moguce dugotrajan uredjaj
:: Pozdrav.
imarkovic >> 15.03.2010. 12:41 #196759

broj poruka: 19012
@mdbozic
ne mora svaki eksterni hard da bude i prenosivi.

@irena
preporucio bih ti Hitachi, veoma pouzdan disk, imam 2 kom, plus se i ne greje, gledajuci razne elektronike, na oko kvalitetniju do sad nisam vidjao, ali dobro, znaci preporucio bih ti da ga stavis u neki 3.5` rack i ne bih ti preporucio da ga nosis, nebitno koji, preko USB-a, jer eSATA zna da zeza ponekad, moja preporuka je Transcend, ceo je od aluminijuma i retko kvalitetan, svi ostali su kinezi, nemoj da ti pada na pamet slucajno da uzimas CoolerMAster, ima manu sa eSATA, zaboravi na isti..

ovaj:
http://itsvet.com/proizvod/transcend-ts0gsj35-storejet-3.5/comp_comp_hddrack/66/86
e sad,pise da ga nema, ali proveri u NOVA Comp.

drugi sa eSATA, izuzetno kvalitetan:
http://itsvet.com/proizvod/transcend-storejet-3.5-usb2.0-ts0gsj35u/comp_comp_hddrack/66/193

neka jeftinija varijanta bi bila LCpower.

MaliAbner Re: Pazi se... 15.03.2010. 22:29 #196883

broj poruka: 7769
Ovo ovde izreceno je notorna glupost...

Zasto?

Iznosim licni primer, omrazeni maxtor 120GB placen 105E kome je prsla elektronika mi je prilikom vadjenja iz kucista ispao iz ruke sa prko metra visine i tresnuo na pod (sugavi lamelni parket), stajao je jedno dve godine na polici i kad sam nasao adekvatnu elektroniku i zamenio je HDD je radio sasvim normalno.
Cak ni OS nisam morao da reinstaliram cak su i svi podatci ostali neosteceni ni jedan jedini fajl nije bio `corrupt`.

Toliko o urbanim legendama.

Najnormalnije uzmi neki spoljni HDD ali ipak vodi racuna da fijoka bude provetrena posto sam imao iskustvo sa Chiftec fijokom i 1TB diskom koji se ipak previse grejao ali je radio. No ipak je bolje da mehanicke sprave budu sto haldnije a ni elektronika na disku se ne buni kad joj je hladnije.

Cak ni WD nije los sa onim njihovim bibliotekarskom forom, mislim ono `book` i to.

A opet mozes da razmislis pa uzems neki disk od 1.5Tb recimo Samsung Green + adekvatna fijoka koja prima tolike diskove i da te to izadje mozda 10-20E vise nego fabricki od 1TB.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Budi svesna (kao i svi ostali koji ste već kupili) da su eksterni diskovi MNOGO NEBEZBEDNIJI za trajno arhiviranje iz jednog prostog razloga
:: Mogu da padnu na pod i KRAJ PRIČE!!!
:: podvučeno
:: Pričam sa iskustvom komšije koji je ostao upravo bez svih ličnih fajlova koje sakuplja od 94-te:
:: Tako da, moj predlog je, interni HDD sa isključivanjem kabla za napajanje kad nije u upotrebi...
mslavko82 15.03.2010. 23:01 #196898

broj poruka: 721
Licno koristim WD MyBook od 1 TB i mogu ti reci da je odlican (USB veza) - odlicno bi ti zavrsio posao. Sto se dugotrajnosti tice - tu se nikad ne zna, i ako su u pitanju veoma vazni podaci - backup obavezno. Ali trebalo bi da traje... decenijama :)
imarkovic > MaliAbner 15.03.2010. 23:40 #196917

broj poruka: 19012
eeee, vidis, u tom zecu lezi grm, LAMELNI parket, on je meksi od regularnog

SkyFire Re: > MaliAbner 16.03.2010. 00:34 #196927

broj poruka: 18472
Ma mozda je pogresio,mozda je mislio na LIMENI :)

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

:: eeee, vidis, u tom zecu lezi grm, LAMELNI parket, on je meksi od regularnog
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647177.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs